forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Medytowanie nad równowagą jest najlepszym sposobem, by utrzymać dobre zdrowie psychiczne. Zamiast płacić 100 dolarów za godzinę terapeucie, trzeba medytować na równowagą umysłu! Zamknijcie oczy i ignorujcie wszelkie doznania fizyczne. Porzućcie postrzeganie pięciu zmysłów i pozwólcie sobie zanurzyć się głęboko w intensywną świadomość doświadczana równowagi umysłu. Na pewno staniecie się bardziej zrównoważeni, otwarci i spokojni. Nawet po dziesięciu minutach takiej medytacji wyjdziecie do innego świata.
Istnieje powszechne niezrozumienie co do rozwijania równowagi umysłu. Niektórzy sądzą, że oznacza ona stanie się obojętnym wobec wszystkich. Obawiają się, że zmniejszając przywiązanie do przyjaciół i rodziny, sprawiają, że ich miłość i uczucie zanikną. Ale nie ma powodu do zmartwień: posiadając prawdziwą równowagę, nie ma mowy o tym, byśmy zamknęli swoje serce dla kogokolwiek.
Spróbowałem. Bardzo fajne. Czytałem z innego źródła, że można czuć jakby "zapadanie się" i troszkę rzeczywiście odczułem.
Jest na przykład medytacja podczas której należy wyobrazić sobie pierwszą literę swojego imienia na kręgu ze światła.
Wewnątrz lub na zewnątrz ciała. Może lepiej zacząć od zewnątrz.
Z tego co widzę to medytacja często się zbiega do nie oceniania siebie i akceptacji siebie jakim się jest. Bez względu na to co się dzieje. Nie obwinianie się i brak poczucia grzeszności czy nieczystości. Wystarczy być sobą i kochać, dbać o siebie.
Moim zdaniem medytacja może być szkodliwa, mam na myśli taką w której człowiek wyobraża sobie jakieś energie które na niego oddziałują. Moim zdaniem taka medytacja może powodować otwarcie się człowieka na siły demoniczne. Poza tym ja uważam że moją schizofrenię mogły wywołać złe duchy że to może być problem duchowy a nie psychiczny choć możliwe że jedno i drugie naraz miało miejsce i według mnie stosowanie takiej medytacji o której piszę to może być jak gaszenie ognia przy pomocą benzyny. Jeśli chodzi o taką medytację w której wyobrażamy sobie jakieś obrazy to nie wiem na ile jest ona szkodliwa ale ja nie wierzę że mogłaby mi ona w czymkolwiek pomóc. Na chłopski rozum jak wyobrażanie sobie jakiegoś obrazu może w czymkolwiek pomóc. Wolę zaufać i uwierzyć Bogu, wiem że On jest wszechmocny i może mi we wszystkim pomóc w tym wyleczyć z każdej choroby.
Nie wiem czy Bóg sprawi że nie będzie wojen ale myślę że może sprawić że Twoje życie zmieni się na lepsze. Czy wszyscy się modlą to mam wątpliwości. Gdyby wszyscy się naprawdę modlili i ufali Bogu mielibyśmy chyba raj na ziemi. Ludzie wolą jednak iść za swoimi żądzami i ulegać grzechom. Bóg uzdrawia nawet w obecnych czasach, są msze o uzdrowienie, sam byłem ostatnio na jednej podczas której Bóg leczył, są relacje z mszy o uzdrowienie w internecie, są filmiki osób którzy w imieniu Jezusa modlą się o uzdrowienie/uzdrawiają chorych. Wystarczy poszukać. Ja sam myślę że mogłem zostać ostatnio uzdrowiony przez Boga o czym pisałem w dziale przeżycia religijne. Poza tym zależy jeszcze co masz na myśli pod pojęciem modlitwa. Moim zdaniem nie wystarczy odmówić raz Ojcze Nasz i pomyśleć "może Bóg mnie uzdrowi" chyba że masz naprawdę silną wiarę że to Ci pomoże. Moim zdaniem trzeba modlić się regularnie, jeśli nie masz wiary módl się o wiarę, mów do Boga własnymi słowami, staraj się poznawać Boga, dzieła Boże poprzez czytanie, słuchanie, oglądanie pobożnych rzeczy w tym Biblii a może przede wszystkim Biblii. Nie wiem czy Bóg zmieni Twoje życie nagle, w moim przypadku myślę że zmiana następowała i następuje stopniowo, myślę że wiele rzeczy się w moim życiu zmieniło a zwłaszcza we mnie dzięki Bogu. Sam od dłuższego czasu modliłem się o uzdrowienie ze schizofrenii a myślę że duża poprawa a może całkowite uzdrowienie sam nie wiem nastąpiła moim zdaniem dzięki mszy dla chorych na której byłem na początku listopada choć już wcześniej moim zdaniem modlitwa mi pomagała w dużym stopniu na lęki nocne które miałem. Z drugiej strony myślę że duża też zasługa leków które brałem choć dopiero po tej mszy udało mi się zejść do naprawdę minimalnej dawki leków bez występowanie prawie żadnych objawów. Dlaczego Bóg nie leczy np. od razu gdy się do niego modlimy ? Nie wiem może chce zadziałać poprzez jakąś mszę o uzdrowienie na którą pójdziemy, może chce zadziałać poprzez jakiegoś kapłana jeśli na przykład problem jest duchowy i potrzeba na przykład modlitwy o uwolnienie a może brakuje nam wiary i potrzeba wytrwałości w modlitwie aby tą wiarę zbudować. Nie wiem. Wiem tylko że Bóg może na pewno pomóc tylko nie zawsze Jego działanie jest zgodne z naszymi oczekiwaniami.
Ja ostatnio oglądam filmiki na YT Artura Cerońskiego, wystarczy wpisać na YT Artur Ceroński. To chyba zielonoświątkowiec i część mi się nie podoba co mówi ale mówi ciekawie o Bogu i myślę że przez niego też działa Bóg. Są nawet filmiki jak uzdrawia/modli się o uzdrowienie chorych. Inny filmik człowieka który uzdrawia/ modli się o uzdrowienie:
To może skupmy sie na Mszach o Uzdrowienie skoro te medytacje nie zabardzo działają.... Która z Mszy o Uzdrowienie proponowanych przezemnie, Was uzdrowiła, albo chociaż poczuliście sie lepiej: http://www.bing.com/videos/search?&q=ms ... FORM=R5VR2
Ostatnio zmieniony pt lis 28, 2014 4:17 pm przez DZIECKO ZDROWIE, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja swoją poprawę zdrowia wiążę ze "zwykłą" mszą dla chorych u mnie w parafii podczas której prosiłem o. Pio o wstawiennictwo ale było też wtedy nawiedzenie u mnie w parafii kopii obrazu Matki Boskiej Jasnogórskiej. Nie wiem czy to ma znaczenie. Moim zdaniem nie ma lepszych i gorszych mszy choć ja wolę takie podczas których jest słowo poznania tak to się chyba nazywa gdy osoby czy to kapłan mówią kogo z czego Bóg uzdrawia. Kiedyś były relacje bardzo fajnych mszy o. Daniela na mimj.pl, można było słuchać online i Bóg nawet uzdrawiał tych słuchających przez internet. Teraz można tylko odsłuchać nagrań z mszy ale i tak ostatnio jak słuchałem to było słowo poznania że Bóg da dziecko parze czy kobiecie już nie pamiętam określenia którzy będą słuchali tego nagrania za jakiś czas. Kiedyś byłem kilka razy na mszy z modlitwami u uwolnienie i nie pamiętam czy uzdrowienie też ale nic szczególnego nie poczułem podczas tych mszy, nie było żadnego słowa poznania. Ostatnio byłem na mszy i było słowo poznania np. że Bóg czy Jezus nie pamiętam jak to było ujęte leczy młodego mężczyznę ze stanów depresyjnych i się potem zastanawiałem czy to może o mnie chodziło. Moim zdaniem jak chcesz skorzystać z takiej mszy to poszukaj w okolicy i pójdź osobiście choć czasem są relacje w internecie też. Ja ostatnio oglądałem filmiki pewnego człowieka która na ulicach uzdrawiał/modlił się o uzdrowienie w imieniu Jezusa i ma on jeden filmik w którym opowiadał o modlitwie w programie tv za ludzi oglądających program i były uzdrowienia. W tym samym filmiku modli się też on za ludzi którzy obejrzą ten właśnie filmik i nie wiem może to zbieg okoliczności a może nie ale ja oglądałem ten filmik i pomyślałem swoje intencje i chyba od tamtej pory nie mam problemów ze snem jakie miałem wcześniej. Odstawiłem zolafren na sen, melatoninę rzadko ostatnio biorę i śpię bez większych problemów. Nie pamiętam czy pomyślałem wtedy w tych intencjach o mojej bezsenności ale chyba tak. Mam kłopoty z pamięcią więc pewny nie jestem. Jak znasz angielski to obejrzyj ten filmik pod koniec filmiku jest modlitwa za osoby oglądające ten filmik. Jak nie znasz angielskiego to modlitwa jest od ok. 5:55, możesz wtedy pomyśleć swoje intencje i położyć ręce na chorym miejscu a jak miejsc chorych masz wiele to na mostku. Ten człowiek ma na YT wiele filmików jak się modli za innych, warto obejrzeć.
Wspomniany przeze mnie Artur Ceroński mówi w tym filmiku o schizofrenii i o uwalnianiu od schizofrenii od 7:00 min. i mówi ogólnie o chorobach psychicznych od 16:24 min. jakoby niektóre choroby psychiczne były spowodowane zapaleniem mózgu
To jest zły i głupi człowiek i nie warto słuchać takich ludzi. Jak on sie wypowiada: łapie na cichy ton głosu a później go podnosi, żeby zrobić krzywde, gada głupoty ..... daj sobie spokój z nim paweł534. Napisz/napiszcie lepiej po której mszy uzdrawiającej z tych niżej sie lepiej czujecie: http://www.bing.com/videos/search?&q=Ms ... FORM=R5VR2
Nie wiem czy to zły człowiek. Mimo że należy on do kościoła zielonoświatkowego uważam że przez niego też może działać Bóg choć nie wszystko mi się podoba to co on mówi. Daje mi do myślenia jego mowa o schizofrenii jakoby powodowały ją demony a niektóre choroby psychiczne były spowodowane przez zapalenie mózgu. O mszach z modlitwami o uzdrowienie już pisałem. Moim zdaniem Bóg może działać i działa na wielu mszach o uzdrowienie, może nawet na każdej. Mi się podobała msza z modlitwami o uzdrowienie na której byłem ostatnio gdzie było słowo poznania. Bardzo fajne są też msze o. Daniela na mimj.pl tylko szkoda że ostatnio nie ma relacji online. Ostatnio na innym forum widziałem jakiś link do jakiejś mszy z modlitwami o uzdrowienie online chyba do tej: http://www.odnowa.jezuici.pl/szum/ewang ... owienia-od ale to już było w ostatni poniedziałek miesiąca ale można im tam intencje wysłać na maila. Jak chcesz to wyślij. Znalazłem stronkę z zestawieniem mszy z modlitwami o uzdrowienie z transmisjami online: http://www.jezusuzdrawia.pl/transmisje-intrernetowe/