Jak zapamietujecie daty?
Moderator: moderatorzy
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Jak zapamietujecie daty?
Otoz w zyciu jest pare dat,ktore trzeba pamietac:)Jak u was z tym jest?
Re: Jak zapamietujecie daty?
jezeli chodzi o takie daty jak urodziny albo imieniny kogos bliskiego to staram sie pamietac, ale i tak wszystkich nie ogarniam.
Inne daty trzeba po prostu klepac, i dlugo je powtarzac.
Ostatnio jak sie uczylam do egzaminu to jakos staralam sobie z czyms kojarzyc rozne daty.
Np z Bitwa pod Grunwaldem skojarzylam 2 daty bo byly takie same : np narodziny renesansu i powstanie drzwi brazowych do baptysterium katerdy we Florencji oraz powstanie Madonny z Kruzlowej to 1410.
Inne daty trzeba po prostu klepac, i dlugo je powtarzac.
Ostatnio jak sie uczylam do egzaminu to jakos staralam sobie z czyms kojarzyc rozne daty.
Np z Bitwa pod Grunwaldem skojarzylam 2 daty bo byly takie same : np narodziny renesansu i powstanie drzwi brazowych do baptysterium katerdy we Florencji oraz powstanie Madonny z Kruzlowej to 1410.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Mi się w sumie tutaj, (nie wiem już czy żartobliwie) skojarzyło, że 1410 to bitwa pod Giewontem czy Grunwaldem.
A tak to poza historią, to pamiętam datę swoich urodzin (egoistycznie) i mojej siostry bliźniaczki. I Walentynki, bo to tuż obok. I może coś tam jeszcze...
A tak to poza historią, to pamiętam datę swoich urodzin (egoistycznie) i mojej siostry bliźniaczki. I Walentynki, bo to tuż obok. I może coś tam jeszcze...
nic
ja jeszcze Boze Narodzenie, Dzien Matki, urodziny mojej babci, urodziny mojej siostry, urodziny mojej przyjaciolki i jej corki, jeszcze pare dat