Szczepionki to choroby i śmierć

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Szczepionki to choroby i śmierć

Post autor: Bright Angel »

To że szczepionki to choroby i śmierć jest wiadome od dawna. Tylko ludzie mają prane mózgi przez przemysł śmierci (farmaceutyczny), a tu macie dowód. 300 dziewczynek w Kolumbii zachorowało na jakąś tajemniczą chorobę po zaszczepieniu się przeciw rakowi szyjki macicy szczepionką Gardasil.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3img
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Orzeł

Re: Szczepionki to choroby i śmierć

Post autor: Orzeł »

Ale są też dobre szczepionki, na przykład na próchnicę.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Nie ma dobrych szczepionek, wszystkie zawierają wysoko toksyczne metale ciężkie jak rtęć, aluminium i inne.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Gdyby nie szczepionki bylibyśmy krzywi i chorzy. Dlatego jak byłem mały to dostałem szczepionki w szkole.
nic
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

A może te wszystkie Twoje problemy ze zdrowiem teraz to wynik szczepionek.
the end
zaufany użytkownik

Nie uwierzyłbym, bym nie przeżył do tego wieku prawdopodobnie i był krzywy. Mama mi mówiła, że bym miał krzywicę, bo ponoć widać było.
nic
the end
zaufany użytkownik

Świnka i dżuma, tego by się można obawiać.
nic
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Szczepionki nie leczą z krzywicy :lol:
Dodam tylko, że to jest nie pierwszy przypadek gdzie dzieci masowo zapadają na dziwne choroby po szczepionkach. Był też głośny przypadek w Australii podobny do tego z Kolumbii. I masę innych mniej głośnych. Od czasu wprowadzenia obowiązkowych szczepień dla dzieci wzrosła liczba przypadków autyzmu o ok. 1000%
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Post autor: think »

Mama mnie też mówiła, że dziecko podstawowe szczepionki musi dostać. Wkurza mnie to całe spiskowe myślenie.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
the end
zaufany użytkownik

Masz rację, się zapędziłem. Krzywicę możliwe żebym miał gdyby witamin (tutaj D) nie było.

Nie wiem, czy szczepionki prowadzą do autyzmu. Szczerze wątpię. Jakoś dzieci w szkołach dalej do tych szkół chodzą i nic. Sam się szczepię co roku na grypę i bardzo bardzo rzadko mnie coś łapie.

Choroby spektrum autystycznego:

F 84.0 autyzm dziecięcy
F 84.1 autyzm atypowy
F 84.5 zespół Aspergera – AS (Asperger Syndrome), ASD (Autism Spectrum Disorder)
F 81.9 upośledzenie zdolności niewerbalnego uczenia się – NLD (Nonverbal Learning Disabilities/Disorder)
F 84.9 całościowe zaburzenie rozwoju nie zdiagnozowane inaczej – PDD-NOS
autyzm wysokofunkcjonujący – HFA (High-Functioning Autism)
zaburzenie semantyczno-pragmatyczne – SPD (Semantic-Pragmatic Disorder)
zespół wielu złożonych zaburzeń rozwojowych – McDD (Multiple-complex developmental disorder)
hyperleksja

Objawy kliniczne podobne do zaburzeń spektrum autyzmu mogą być także powodowane przez:

F84.2 zespół Retta
Q99.2 zespół łamliwego chromosomu X
F84.3 dziecięce zaburzenie dezintegracyjne
F94.1 reaktywne zaburzenie przywiązania – RAD (Reactive Attachment Disorder)
F98.4 stereotypie ruchowe
F90 ADHD
F21 osobowość schizotypowa (w dzieciństwie)
F20 schizofrenia (dziecięca)

Inne zaburzenia psychiczne i choroby, mogące mieć związek ze spektrum:

F42 zaburzenie obsesyjno-kompulsyjne
F95 tiki
R48 dysleksja
B58 toksoplazmoza (wrodzona)
G80 dziecięce porażenie mózgowe
G40-G41 epilepsja

Toż to nic ze szczepionkami nie ma wspólnego, na pewno nie. Chociaż brałem szczepionki i nieco znam te objawy, pewnie ci chorzy też je brali i biorą. Ale 1000%, niemożliwe.
nic
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

think pisze:Mama mnie też mówiła, że dziecko podstawowe szczepionki musi dostać. Wkurza mnie to całe spiskowe myślenie.
To nie jest spiskowe myślenie, to są fakty. Tylko bardzo niewiele takich przypadków jak ten w Kolumbii przedostaje się do mediów mainstreamowych. Gdyby media nagłaśniały wszystkie przypadki, po których dzieci zapadają na ciężkie choroby lub umierają, to całe wiadomości musiałby być tylko o szczepionkach.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Mi sie wydaje ze szczepionki sa skuteczne i beda dalej stosowane, ja dostalem ich juz kilka i oprocz schizofrenii to nic mnie nie zlapalo, no nie liczac jakiejs tam malej grypy.
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

Post autor: lawenda »

44 pisze: Gdyby media nagłaśniały wszystkie przypadki, po których dzieci zapadają na ciężkie choroby lub umierają, to całe wiadomości musiałby być tylko o szczepionkach.
A ile czasu poświęcały by media o przypadkach śmiertelnych zachorowań na GRUŹLICE -TĘŻEC-KRZTUSIEC-ODRĘ-ŚWINKĘ-RÓŻYCZKĘ-WZW typu B itp
Na zbiorowe epidemie i zarażenia gdyby nie było przeciw nim szczepionek? Szczepionka to mniejsze zło.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Taa, odra, różyczka, świnka to bardzo ciężkie choroby. Tak ciężkie, że jak w dzieciństwie przechodziłem różyczkę, to dobrze, że mi mama powiedziała, że choruję, bo mi nic nie było oprócz paru czerwonych plamek. Właśnie szczepionki to większe zło. Mniej ludzi umrze od chorób, które wymieniłaś niż po szczepionkach.
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

Przecież nie jestem specjalistą. Cały sztab specjalistow pracuje nad tym, żeby zapobiegać epidemiom tych chorób i cieszę sie z tego. Kiedy ich nie było, dzieci umierały częściej, też dorośli.
A Twoim zdaniem, teraz umiera więcej ludzi?
Moja corka miała rożyczkę kilka dni przed operacją razem z innymi dziećmi na oddziale w szpitalu, ona to odczuła i inne dzieci też.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Przeczytaj sobie artykuł, który zalinkowałem w 1 poście, to się dowiesz jak specjaliści dbają o nasze zdrowie. A takich przypadków jest dużo więcej.
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

W artykule nie ma podanej przyczyny, szukają dopiero jej. Ale jestem skłonna uwierzyć, bo gdyby to była jakaś epidemia niezależna od szczepionki, którą akurat przyjmowały to zachorowali by też chłopcy i dorosli. No tak, ale takie przypadki mogą się zawsze zdarzyć, robi je (szczepionki) człowiek i niestety nie jest nieomylny, musiło coś zostać niedopilnowane. Chociaż tu mówimy o poważnych sprawach, to podam prosty przykład. Czy jak kupisz rozpadające się buty to dajesz je do reklamacji, czy obrazasz się na wszystkich szewców i sklepy z obuwiem?
Zdarzają sie choroby po szczepionkach, ale w skali epidemii są one mniejszym złem.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

A umiesz samodzielnie myśleć i wyciągać wnioski? Jest w artykule napisane, że te 300 dziewczynek wcześniej dostały szczepionki. Przypadków żadnych nie ma, a zwłaszcza na taką skalę, więc jasno wynika, że te dziewczynki zachorowały od szczepionek.
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

@44, przeczytaj ze zrozumieniem mój poprzedni post.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Może komuś się przyda: (Dotyczy to szczególnie osób które mają dzieci) Ja nie szczepiłabym w ogóle.
UWAGA zanim zaszczepicie swoje dzieci , podajcie lekarzowi dokument do podpisu .....Lekarska gwarancja bezpieczeństwa szczepień
Ja, niżej podpisany/a doktor medycyny (imię i nazwisko) ……………………………………………………………………….............
Uprawniony do praktykowania medycyny w …………………….……………………............………..................................................
Numer prawa do wykonywania zawodu …………………….…………………….…………….....……………………..........................
Rodzaj i stopień specjalizacji ………………………………………......... niniejszym oświadczam, że posiadam dobrą znajomość
zarówno wszelkiego ryzyka, jak i korzyści płynących z leków, jakie przepisuję i aplikuję moim pacjentom.
W przypadku (imię i nazwisko pacjenta) …………………………................................................................................................,
lat …………., którego zbadałem, uważam, że istnieją pewne czynniki ryzyka, uzasadniające szczepienia, które niniejszym
zalecam:
Czynnik ryzyka Szczepienie
Będąc świadomy/a, że szczepionki mogą zawierać następujące substancje chemiczne i biologiczne:
wodorotlenek glinu fosforan glinu siarczan amonu
amforecytyna B fosforan tributylu białka jaj kurzych i kaczych
surowicza albumina wołowa płodowa surowica cielęca hydrolizat kazeiny z trzustki wieprzowej
pozostałości białek MRC5 sorbitol krwinki czerwone z krwi owczej
beta-propiolakton formaldehyd formalina
żelatyna hydrolizowana żelatyna glicerol
tiomersal/metriolat glutaminian monosodowy (MSG) neomycyna
siarczan neomycyny czerwień fenolowa 2-Fenoksyetanol
dwufosforan potasu monofosforan potasu polimyksyna B
polisorbat 20 polisorbat 80 tkanki zwierzęce: mózgu królika,
embrionów kurzych, nerek psich i/lub
ludzkie komórki diploidalne pochodzące małpich, krew świńska, krew końska
z abortowanych płodów
linia komórkowa VERO, z tkanki
nabłonkowej nerek małpy
niniejszym deklaruję, że wyżej wymienione substancje, po podaniu ich pacjentowi drogą iniekcji, nie stanowią żadnego
zagrożenia dla jego zdrowia i życia.
Oświadczam też, że zapoznałem/łam się z badaniami przeciwnymi, np. o tym, że tiomersal (związek zawierający rtęć), może
wywoływać poważne uszkodzenia neurologiczne oraz immunologiczne, i stwierdzam, że raporty te nie są wiarygodne.
Wiem, że niektóre szczepionki okazały się być zanieczyszczone wirusem SV40, który jest przez niektórych badaczy wiązany
przyczynowo z występowaniem chłoniaka nieziarniczego i międzybłoniaków u ludzi jak również u zwierząt doświadczalnych.
Niniejszym gwarantuję, że szczepionki, których używam w mojej praktyce, nie zawierają SV40 ani innych żywych wirusów.
Gwarantuję też, że szczepionki, które rekomenduję pacjentowi (imię i nazwisko) ….....…………………………………………,
nie zawierają żadnych tkanek/komórek abortowanych płodów ludzkich. Celem zabezpieczenia zdrowia mojego pacjenta,
podjąłem/podjęłam odpowiednie kroki, aby zagwarantować, że szczepionki, których używam, nie zawierają żadnych
szkodliwych dla zdrowia substancji.
Podjęte starania: ……………………………………………………………………………………………………………………………..
........................................................................................................................................................................................................
Osobiście przestudiowałem/łam raporty zawarte w bazie danych niepożądanych odczynów poszczepiennych VAERS
i oświadczam, że zgodnie z moją zawodową opinią, podanie zalecanych przeze mnie szczepionek dzieciom w wieku poniżej 5
roku życia jest bezpieczne.
Miejscowość, data Podpis lekarza
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”