Xeplion
Moderator: moderatorzy
Xeplion
Przez wiele lat brałam clopixol depot w zastrzyku a dzisiaj przeszłam na xeplion. Czy ktokolwiek brał ten lek i jest mi w stanie coś o nim powiedzieć? Przeczytałam ulotkę i prawdę mówiąc jestem przerażona potencjalnymi skutkami ubocznymi ale nie chcę się niepotrzebnie nakręcać, być może lek jest dobry. Proszę o szybki kontakt
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Re: Xeplion
Nie brałam tego leku, więc niewiele pomogę, ale z tego co jest napisane w necie wynika że ten podobny jest do Rispoleptu, więc pewnie ma podobne skutki uboczne. Ile płacisz za opakowanie? Lek chyba nie jest refundowany?
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Od dziewięciu lat nie mieszkam w Polsce, tutaj jest inny system zdrowotny i inna refundacja leków, jeśli wyrobisz sobie taką specjalną kartę którą w zasadzie każdy może dostać płacisz za wszystkie przepisane leki
najwyżej 144 euro miesięcznie, czyli i tak niemało. Tyle właśnie płacę za zastrzyk, bo zaczęłam brać jeden zastrzyk Xeplionu na cztery tygodnie. A cena w aptece za taką dawkę to ponad 700 euro, nie byłoby mnie stać. Nie wiem dla kogo produkuje się takie drogie leki. To jest chore
najwyżej 144 euro miesięcznie, czyli i tak niemało. Tyle właśnie płacę za zastrzyk, bo zaczęłam brać jeden zastrzyk Xeplionu na cztery tygodnie. A cena w aptece za taką dawkę to ponad 700 euro, nie byłoby mnie stać. Nie wiem dla kogo produkuje się takie drogie leki. To jest chore
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Dzięki za info. 

Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Najlepsza jest olanzapina 

.
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2015 9:03 pm przez unreal, łącznie zmieniany 1 raz.
LaDopamina
- amigo
- zaufany użytkownik
Bralem xeplíon w dawce 100 mg, slabo pomagal mi na urojenia i glosy.Pozniej przeszedlem na 150 mg i lepiej sie czulem, praktycznie zero skutkow ubocznych, dosc dobry lek.Nie powinnas miec skutkow ubocznych, ja ich nie mialem, ale lek na kazdego inaczej dziala.
Dzięki za info. Jestem po dwóch dawkach i na razie jest ok
- amigo
- zaufany użytkownik
@up
Jakie dawki bierzesz ?
Bo mi teraz lekarz zmienil na 100 mg co 21 dni.
Jakie dawki bierzesz ?
Bo mi teraz lekarz zmienil na 100 mg co 21 dni.