Psychoterapia-konsultację

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Psychoterapia-konsultację

Post autor: Walet Pikowy »

hej
Bylem dziś na konsultacji u psychoterapeuty.I przeżyłem terapia wstrząsową.Pan terapeuta usilnie chciał mnie przekonać do chodzenia do ośrodka dla chorych.Nie wiem o co mu właściwie chodziło z ta propozycją,,nie trafiały do niego moje argumenty,że mam kontakt z ludzmi,mam kolegów,chodze do klubu szachowego gdzie są ludzie.Jestem od paru lat bardzo samodzielny nie mieszkając z rodzicami.Nie mówiłem,że się nudzę w domu.Pracy jestem w trakcie załatwiania.Mój stan zdrowia jest dobry i on mi proponuję oddział dzienny :lol: Chyba zebym miał przewóz darmowy :auto-ambulance:

Rozumiecie coś z tego??

Pozdro Tup
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Psychoterapia-konsultację

Post autor: mei »

Jeżeli to ktoś, kto miałby prowadzić Twoją psychoterapię, to chyba lepiej poszukać kogoś innego.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

No tak zrobie,ze juz daruje sobie psychoterapie,bo to byla jedyna nfz,a nie zamierzam za nia placic.

Pozdro Tup
Orzeł

Post autor: Orzeł »

Po przeczytaniu Maxa Freedoma Longa też przestałem wierzyć w psychoterapeutów, facet pisał pierwszą książkę w okresie powstawania psychologii jako nauki (Freud, Jung).
Jego system filozoficzno-praktyczny działa w życiu, już wiem jak gadać z głosami żeby sobie szły, głosy są obcymi podświadomościami które stały się częścią mnie po wyparciu mojej oryginalnej podświadomości.
Jak te podświadomości stają się zbyt natarczywe to funduję im wiązankę: "zgiń, przepadnij siło nieczysta".
Ponieważ jest to silny impuls dla także mojej zmienionej podświadomości to działa też na te obce.
Oryginalną świadomość jakimś sposobem zachowałem, na czas psychozy też jest zastępowana obcą ale to leki leczą.

Spróbuję pogadać z podświadomościami za pomocą tabliczki do wywoływania duchów.

Moja nadświadomość to coś czego podświadomości najbardziej się bały (stąd były generowane lęki przed nadistotami, szybszymi, silniejszymi, itp od człowieka), u mnie jej obecność objawia się mrowieniem w okolicy serca, wtedy się modlę do niej.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

W środę omawiał z moją obecną terapeutką konsultację i jestem ciekaw jej zdania.Byc moze juz zakoncze terapie.Bede z nia szczery i jestem ciekaw co postanowi.Jakby chciala,to by jeszcze dlugo musiala moja terapie podtrzymujaca prowadzic,bo az 1,5-2 lata,nie wiem czy ona wczesniej nie idzie na emeryture.

Pozdro Tup
ODPOWIEDZ

Wróć do „psychoterapia”