Czy ktoś brał/bierze Clonazepam?
Moderator: moderatorzy
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
Czy ktoś brał/bierze Clonazepam?
Hej.
Czy ktoś to na forum brał lub bierze Clonazepam? ( Clonazepamum ). Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
Czy ktoś to na forum brał lub bierze Clonazepam? ( Clonazepamum ). Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
Re: Czy ktoś brał/bierze Clonazepam?
Hej, ja biorę 2 mg na noc.
Od kilkunastu lat , uzależniłem się od niego. Przepisany mi został na bezsenność.
Jest to lek z grupy benzo, ma działanie uspokajające, przeciwlękowe i na padaczkę.
Także, trzeba uważać żeby się nie uzależnić.
Od kilkunastu lat , uzależniłem się od niego. Przepisany mi został na bezsenność.
Jest to lek z grupy benzo, ma działanie uspokajające, przeciwlękowe i na padaczkę.
Także, trzeba uważać żeby się nie uzależnić.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- Mickey
- zaufany użytkownik
No właśnie widzę że działa na mnie uspakajająco i przeciwlękowo. Co mi się bardzo podoba, bo wreszcie czuję się trochę lepiej.
A jak się objawia to że się uzależniłeś? I czy cały czas działa na ciebie jak tak długo bierzesz?
A jak się objawia to że się uzależniłeś? I czy cały czas działa na ciebie jak tak długo bierzesz?
Objawiało się tym, że potrzebowałem co raz większych dawek i brałem nawet 4 mg na noc plus estazolam. Potem podczas pobytu w psychiatryku próbowano mi go stopniowo odstawiać. Udało się tylko połowicznie, odtawili mi całkowicie estazolam.
W szpitalu miałem schowane swoje leki i gdy miałem kilka nie przespanych nocy, zwiększoną drażliwość, niepokój oraz nasilone lęki, wziąłem po kryjomu swoje.
Więc ostrzegam aby go nie brać stale - dzień po dniu, tylko rozważnie bardzo rzadko. Pozdrawiam.
W szpitalu miałem schowane swoje leki i gdy miałem kilka nie przespanych nocy, zwiększoną drażliwość, niepokój oraz nasilone lęki, wziąłem po kryjomu swoje.
Więc ostrzegam aby go nie brać stale - dzień po dniu, tylko rozważnie bardzo rzadko. Pozdrawiam.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- Mickey
- zaufany użytkownik
No to mi daje do myślenia. Dzięki. A jakbyś chciał teraz odstawić to dałbyś radę? Jak byś się czuł bez tego leku?
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Można brać bardzo rzadko na bezsenność?lemro pisze:Więc ostrzegam aby go nie brać stale - dzień po dniu, tylko rozważnie bardzo rzadko.

Lemro, gdy zażywałeś clona, może rozpuszczałeś go w ustach i wiesz jaki ma smak? Pytam, bo kiedyś zamówiłem trochę z internetu i jakby nie działał. Albo bardzo słabo. Z tego samego źródła zamówiłem xanax i był 100% taki sam jak z apteki i znacznie mocniejszy od clona.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Nie wiem czy dałbym rady sam go odstawić. Skoro na oddziale zamkniętym to się nie udało to i pewnie teraz też nie.Mickey pisze:A jakbyś chciał teraz odstawić to dałbyś radę? Jak byś się czuł bez tego leku?
Czułbym się pewnie jak podczas poprzedniego odstawienia. Czyli zwiększony niepokój, lęki bezsenność, kołatania serca.
Nigdy go nie rozpuszczałem w ustach i nie znam jego smaku.przegłosowany pisze:Lemro, gdy zażywałeś clona, może rozpuszczałeś go w ustach i wiesz jaki ma smak?
- Mickey
- zaufany użytkownik
A teraz ten lek ci coś daje, czy tylko bierzesz żeby nie czuć efektów odstawienia?
Clonazepanum, już przestał działać, biorę tylko ze względu na efekt odstawienia.
Na lęki biorę doraźnie cloranxen 5mg, ale bardzo rzadko. Teraz jestem już uświadomiony że benzo należy ograniczać jak najwięcej i nie chcę się uzależnić od następnego.
Na lęki biorę doraźnie cloranxen 5mg, ale bardzo rzadko. Teraz jestem już uświadomiony że benzo należy ograniczać jak najwięcej i nie chcę się uzależnić od następnego.
- Mickey
- zaufany użytkownik
No to świetnie. Moja psychiatra przepisała mi 0,5 mg, do brania raz-dwa razy dziennie, i ani słowem o uzależnieniu. Także nie będę brał tego gówna, a na pewno nie codziennie. Wkurzyła mnie babka, teraz zmieniam na pewno lekarza.
Myślę, że jak weźmiesz kilka razy w miesiącu w sytuacjach kryzysowych do uzależnienia nie dojdzie. Pozdr.
- Mickey
- zaufany użytkownik
No tak, ale mi babka powiedziała żebym brał codziennie wieczorem i ew. po południu.lemro pisze:Myślę, że jak weźmiesz kilka razy w miesiącu w sytuacjach kryzysowych do uzależnienia nie dojdzie. Pozdr.
Ja nie lekarz, zrobisz jak będziesz uważał. Zawsze możesz się dopytać o jego działanie i ewentualnemu uzależnieniu.
- Mickey
- zaufany użytkownik
No rozumiem. Ale już wystarczająco dużo osób znam które są uzależnione.