Zolafren - skutki uboczne
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Zolafren - skutki uboczne
opisz coś więcej na przebywaniu na 0mg i do powrotu ...
ja Cie proszę.
ja Cie proszę.
a oto moja noga
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: Usunięte
Zaraz w pierwszych postach mojego wątku zdawałem raport:
viewtopic.php?f=14&t=18820
viewtopic.php?f=36&t=11859&start=705
viewtopic.php?f=36&t=11859&start=780
Jak przejrzysz ten powyższy wątek: "komu się udało odstawić bez nawrotu" znajdziesz trochę więcej moich postów o tym. Pisanych wcześniej na poprzednich stronach i późniejszych. viewtopic.php?f=36&t=11859&start=780 jest chyba ostatni, ale głowy nie dam.
viewtopic.php?f=14&t=18820
viewtopic.php?f=36&t=11859&start=705
viewtopic.php?f=36&t=11859&start=780
Jak przejrzysz ten powyższy wątek: "komu się udało odstawić bez nawrotu" znajdziesz trochę więcej moich postów o tym. Pisanych wcześniej na poprzednich stronach i późniejszych. viewtopic.php?f=36&t=11859&start=780 jest chyba ostatni, ale głowy nie dam.
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Senność, spadek libido i zwiększony apetyt.
-
- zaufany użytkownik
Przepraszam chciałbym się podzielić taką wstydliwą sprawą kiedyś o tym z Piotrem pisaliśmy ze że mamy taki skutek uboczny a mianowicie luźny brudzący stolec ja jeszcze dodam że mój od dłuższego czasu jest taki bardziej cienki niż gruby . Często też czuję że moje jelita są drażliwe na jedzenie może też przez to że większość życia nie jadłem zdrowo dużo słodkich i kwaśnych rzeczy a ponad 20 lat na zolafrenie może zrobiło swoje ? Proszę napiszcie jak u Was w tej kwestii?
Soli Deo per Miriam
-
- zaufany użytkownik
- Status: SCHPRNK
-
- zarejestrowany użytkownik
Ogólnie chyba średnio toleruję ten lek. Na początku brałem 10mg to miałem problemy z zapamiętywaniem, kojarzeniem, wahania nastroju, częste zawroty głowy, spadek libido.
Teraz po konsultacji z lekarzem pozwolił na zejście do 5mg i o dziwo pojawił się teraz taki objaw, że akcja serca mi spowalnia, nie okrywam, że to dość upierdliwe bo, jako że biorę to wieczorem, to w łóżku przed snem co chwilę sprawdzam puls, czy aby za wolno mi serce nie bije
. Miał ktoś z Was coś takiego? Przy 10mg tego nie zauważyłem. Nieco może zapamiętywanie się poprawiło przy zejściu z 10mg na 5mg.
Teraz po konsultacji z lekarzem pozwolił na zejście do 5mg i o dziwo pojawił się teraz taki objaw, że akcja serca mi spowalnia, nie okrywam, że to dość upierdliwe bo, jako że biorę to wieczorem, to w łóżku przed snem co chwilę sprawdzam puls, czy aby za wolno mi serce nie bije

-
- zaufany użytkownik
Powiedz o tym lekarzowi koniecznie.
-
- bywalec
Wprawdzie nie biorę olanzapiny jako Zolafrenu, tylko Ranofren, ale skutki podobne jak u większość - dłuższy sen i tycie. W pierwszych tygodniach przyjmowania leku mogłam zjeść dwa razy tyle, co normalnie, rezultat - nadwaga. Nie znaczna, no ale jest. W tej chwili jem normalnie, ćwiczę, ale zrzucić dodatkowych kilogramów nie mogę za Chiny