jak dostać się do specjalistycznego szpitala?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Gamma

jak dostać się do specjalistycznego szpitala?

Post autor: Gamma »

Witam! Mam takie pytanie jak dostać się do specjalistycznego szpitala ? Jeżeli pacjent podlega pod określony region i w tym regionie jest tylko oddział ogólnopsychiatryczny i lekarze sami przyznają ,że pacjentowi nie mogą pomóc bo u nich nie ma np psychoterapii i leczenia bardziej sprecyzowanego na daną jednostkę chorobową to jak do takiego specjalistycznego szpitala się dostać skoro gdy do takiego najbliższego dzwoniłam to odesłali mnie do tego w rejonie i powiedzieli że kogoś z poza nie przyjmą?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9

Re: jak dostać się do specjalistycznego szpitala?

Post autor: moi »

Nie ma już rejonizacji. Można udać się do dowolnego szpitala, pod warunkiem, że są w nim wolne miejsca.

Pozdrawiam.m.
Gamma

Post autor: Gamma »

Nas tak spławili ale o braku wolnych miejsc też mówili...Czyli teoretycznie jak ktoś jest w kiepskim stanie to można się wybrać na izbę przyjęć i coś z tą osobą muszą zrobić jak nie mają wolnych miejsc to wysłać gdzie indziej ?
Arma
zaufany użytkownik

Post autor: Arma »

Tak, nam powiedział lekarz, że nie ma rejonizacji i przyjąć powinni - jak nie, mają dać na piśmie, że odmawiają - to teoria oczywiście.
W praktyce, trochę inaczej to wygląda, bo nas odesłali do innego szpitala (50 km. od miejsca zamieszkania).

Wróć do „placówki służby zdrowia”