Trittico CR

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
netka
zaufany użytkownik
Status: analityk internetowy

Trittico CR

Post autor: netka »

Witajcie:)
Czy ktoś z Was tutaj na forum brał TRAZODON w formie Trittico CR? Jak doświadczenia z tym lekiem?
Będę wdzięczna za informacje, zwłaszcza jak z aktywnością na co dzień, ze spaniem, libido, emocje itp... Codzienne funkcjonowanie...
"Idź własną drogą, Bo w tym cały sens istnienia, Żeby umieć żyć, Bez znieczulenia, Bez niepotrzebnych niespełnienia, Myśli złych..." [Dżem-Do kołyski]
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: Trittico CR

Post autor: mei »

Hej. Jak dla mnie najlepszy antydepresant. Działa lekko przeciwlękowo, nie zaburza libido (przynajmniej u mnie). Śpię dobrze i tylko nocą. Emocje też są. Nawet za dużo.
Przypominam tylko, że każdy na lek reaguje inaczej.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
netka
zaufany użytkownik

Dzięki, dzisiaj biorę drugą dawkę. Po pierwszej dobrze mi się spało. Rano bez problemów wstałam z łóżka, tylko wcześniej brałam escitalopram i dzisiaj czuję objawy odstawienne: kołatanie serca, zlewne poty, drżenie rąk, suchość w ustach, niepokój, ale będzie dobrze, mam nadzieję. :)
"Idź własną drogą, Bo w tym cały sens istnienia, Żeby umieć żyć, Bez znieczulenia, Bez niepotrzebnych niespełnienia, Myśli złych..." [Dżem-Do kołyski]
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

netka pisze: escitalopram i dzisiaj czuję objawy odstawienne: kołatanie serca, zlewne poty, drżenie rąk, suchość w ustach, niepokój, ale będzie dobrze, mam nadzieję. :)
A w jaki sposób odstawiałaś? Powinno się odstawiać stopniowo. Lekarz powinien Ci to rozpisać.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
netka
zaufany użytkownik

witam, już lepiej. odstawiałam na zamianę z trittico z dnia na dzień. :) bo nie ma interakcji z escitalopramem. już dziś dobrze się czuję. :)-
Awatar użytkownika
40 i 4
bywalec

Post autor: 40 i 4 »

Ja również brałam Trittico. Na początku w mniejszych, później w większych dawkach. Na początku biorąc jedną tabletkę 75 mg na noc byłam po godzinie już konkretnie zamulona i chciało mi się spać. Wtedy też jego działanie antydepresyjne również było zadowalające, byłam aktywna. Jeśli chodzi o libido to również nie mogłam narzekać. :D Nawet działał trochę przeciwlękowo. Jednak z czasem działanie tego leku zaczynało być coraz słabsze. Na koniec kuracji tym lekiem zdarzało mi się (trochę samowolnie, bez konsultacji z lekarzem) brać nawet 3 tabl. po 150 mg na noc i co ciekawe miałam nawet niekiedy problemy z zaśnięciem.
Nefka
zaufany użytkownik

Post autor: Nefka »

Mój romans z tym lekiem skończył się szybko. Fakt, poprawiał sen, ale w ciągu dnia byłam zmęczona, przymulona. I nie działał antydepresyjnie, miałam wyraźnie obniżony nastrój.
Oczywiście każdy reaguje inaczej. Niektórzy sobie chwalą Trittico jako dodatkowy lek (ja brałam Trittico w monoterapii) poprawiający sen i funkcje seksualne.
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
agua83
zarejestrowany użytkownik

Post autor: agua83 »

Hej. Też biorę Trittico w dawce 75 mg na noc. Biore go już od 2012 w najwiejkszej dawce 150 mg. Ostatnio gorzej się czuję na nim fizycznie, tzn nie wiem czy to po nim, ale chodzę zmęczona, nie mam na nic siły, nie wiem właśnie czy jego działanie osłabiło sie i czy nie czas na inny lek, chociaż bardzo boję się zmiany bo brałam dużo leków. na mnie Trittico CR dobrze działa przeciwlękowo, biorę go razem z Serdolectem. Myślałam o jakims nowym antydepresancie jak np. Moklar, ale brak mi odwagi do zmiany, jestem już zmeczona tym wszystkim i bezradna, co jest chyba najgorsze...
Pozdrawiam
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

agua83 pisze:Hej. Też biorę Trittico w dawce 75 mg na noc. Biore go już od 2012 w najwiejkszej dawce 150 mg. Ostatnio gorzej się czuję na nim fizycznie, tzn nie wiem czy to po nim, ale chodzę zmęczona, nie mam na nic siły, nie wiem właśnie czy jego działanie osłabiło sie i czy nie czas na inny lek, chociaż bardzo boję się zmiany bo brałam dużo leków. na mnie Trittico CR dobrze działa przeciwlękowo, biorę go razem z Serdolectem. Myślałam o jakims nowym antydepresancie jak np. Moklar, ale brak mi odwagi do zmiany, jestem już zmeczona tym wszystkim i bezradna, co jest chyba najgorsze...
Pozdrawiam

Hej a jaką dawkę Serdolectu bierzesz?
Ja właśnie zeszłam na 10, ale nie wiem czy wytrzymam :(
agua83

JA biore 16 mg i nie moge zejsc w dół bo dostaje objawów. A czuje sie taka zmeczona :-((
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Ale to napewno po Serdolekcie? Ja nie czułam się zmęczona (chyba). Lekarz mi powiedział, że w upały na lekach trzeba dużo pić. Poza tym biorę Roswerę na cholesterol.
agua83

Nie wiem po czym, może po tym Trittico, sama juz nie wiem. Mam pustke w głowie i mętlik.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Mam ten lek jako "nasenny" i podbijający działanie SSRI (obecnie paroksetyna). Jak podbija działanie SSRI i czy w ogóle, trudno mi ocenić, zwłaszcza że lek w fazie wdrażania, ale faktycznie ze spaniem jakby lepiej (tzn. zasypiam bez większych kłopotów).
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”