Serdolect

sertindol

Moderator: moderatorzy

Mistyk
zarejestrowany użytkownik

Serdolect

Post autor: Mistyk »

Witam, czy ktoś spotkał się z nadciśnieniem podczas stosowania leku Serdolect? Ja biorę już 3 tygodnie (najpierw w dawce 2mg, teraz zwiększyłem do 6 dlatego, że mniejsza dawka wywołała u mnie nawrót) i cały czas mam ciśnienie skurczowe ok. 150 i puls ciągle ok. 100. Jak to jest jeszcze z piciem alkoholu podczas stosowania tego leku? Wypiłem na razie jedno piwo i bylo ok, ale boje się próbować wypić wiecej. Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenie?
Mistyk

Re: Serdolect

Jak nie serdolect, to co innego możecie polecić co nie seduje i pozwala normalnie żyć - porównywalnie ze zdrowymi ludźmi. Dodam że próbowałem jeszcze olanzapine, abilify i solian. Wszystkie miały jakieś większe, albo mniejsze skutki uboczne, które przeszkadzały. Na serdolect się dobrze czuję, ale boję się o serce, mam zatkany nos i brak ejakulatu. Na solianie psychicznie czułem się podobnie dobrze jak na serdolect tylko, że nawet w dawce 50mg miałem prolaktynę 72ng/ml przy max normie 17 ng/ml.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Puls w pierwszych tygodniach brania miałam bardzo szybki, potem to mija. Nie mogę nadal tylko szybko wstawać.
Obawiam się, że każdy lek ma plusy i minusy :(
Awatar użytkownika
Piotrek
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek »

:)
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 9:26 pm przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Gdzieś wyczytałem, że serdolect nie można brać z innymi lekami. Czy to prawda?
Mistyk

Jesli chodzi o zazywanie serdolect z innymi lekami to zobacz tu: http://www.mp.pl/poz/psychiatria/leki/s ... l?id=55157
ODPOWIEDZ

Wróć do „serdolect”