Estazolam

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
40 i 4
bywalec

Estazolam

Post autor: 40 i 4 »

Triazolowa pochodna benzodiazepiny o pośrednim czasie działania. Działa głównie nasennie. Wykazuje także silne, ale krótkotrwałe działanie uspokajające i anksjolityczne. W niewielkim stopniu zmniejsza napięcie mięśni i wykazuje słabe właściwości przeciwdrgawkowe.
źródło: mp.pl

Czy brał ktoś Estazolam? Jeśli tak to jak się czuliście?

Ja biorę od prawie miesiąca jedną tabletkę przed snem i od prawie miesiąca nie mogę w ogóle spać. Pierwsze osiem nocy nocy było źle (brałam jeszcze wtedy neuroleptyki). Budziłam się o 2 w nocy (niezależnie od tego o której godzinie się położyłam się spać) i nie mogłam spać do rana. Teraz jest jeszcze gorzej. Po odstawieniu neuroleptyków (Solianu 800mg i Olzapinu 10mg) nie mogę zasnąć. Od kilku nocy zasypiam koło 4-5 nad ranem i budzę się (w najlepszym wypadku) przed 10. :(
Z tego co mi wiadomo równoważnikiem dla 1-2 mg Estazolamu jest 10 mg Diazepamu (Relanium) wynika z tego że jest to dość silny lek.
Roy89
zaufany użytkownik

Re: Estazolam

Post autor: Roy89 »

Brałem estazolam i nic mi nie pomagał.Najlepsze,że nawet nie spałem biorąc neuroleptyki.Aktualnie ich nie zażywam ale problem ze spaniem pozostał.Chodzę do łóżka 4-6 rano i wstaje o 14-15 jednak praktycznie nic nie śpię.To jest sen na jawie.Mimo tego jestem wypoczęty,ale jest to okropnie męczące i może sprawić,że pojawi się nie daj Boże psychoza.Napisz gdyby udało Ci się zasnąć i jakim sposobem to osiągnąłeś.
Awatar użytkownika
40 i 4
bywalec

fala89 pisze:Napisz gdyby udało Ci się zasnąć i jakim sposobem to osiągnąłeś.
Po pierwsze :arrow: osiągnęŁaś a nie :arrow: OSIĄGNĄŁEŚ. :?
Po drugie. Bardzo prostym sposobem. :idea: Mianowice poszłam do dr n. med specjalisty psychiatry i dostałam receptę na Relanium. Ten lek tzn. po jednej tabletce położyłam się spać po 18.00 a obudziłam się około 6.00 rano. :D :D :D
Wyspałam się za wszystkie poprzednie 10 nocy. :D :D :D
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Bralem estazolam, nie pamietam juz jaka dawke, ale nawet dawal rade, dosc dobry lek, tylko jak kazda benzodiazepina uzaleznia.
A co do tego relanium to jest dobry lek, raz wzialem dawke 10 mg i zasnalem z pare minut.Obudzilem sie wypoczety i z checia do zycia :D
Awatar użytkownika
40 i 4
bywalec

A na mnie Relanium już przestało działać. Muszę wziąć min. 10-15 mg. Jeżeli mam zamiar zasnąć muszę wziąć neuroleptyk i też np. Olzapin to min. 10 mg. :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „benzodiazepiny”