o chorobach

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

o chorobach

Post autor: bartek29 »

przed chorobą doznawałem ciężkich pześladowń religijnych.Prześladowcy kwestionowali moją męskość widząc we mnie fajtłape.Myślę,że byłem dla nich przeszkodą bo gryzły ich sumienia,które mówiły-Bóg istnieje,postępujesz źle.Ja chcąc stać się równy uciekłem w rozwiązłość.Nie można zła zwyciężyć grzechem.Strach,brak poczucia akceptacji przerodził się w chorobę.Niech więc wszyscy prześladowani będą dumni i radośni i mają świadomość chwały w jakiej uczestniczą.Niech trwają w szacunku i czci do stanu w jakim się znaleźli nie wykorzystując tego dla niecnych celów.Podsumowując choroba nie zmieniła tego stanu i nadal chory mówi światu Bóg istnieje i ma uczestnictwo w tej chwale.
Awatar użytkownika
maniek123
nadużywający
nadużywający
Gadu-Gadu: 560878

Re: o chorobach

Post autor: maniek123 »

wiesz ziomus to przeważnie szatan do nas gada jesteś zly glupi slaby do mnie tez tak gada ale badzmy silniejsi od szatana i nie dawajmy się mu !
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Post autor: bartek29 »

Dobre rady jak postępować w obliczu prześladowań daje Pismo Święte- ze spokojem powoli.
Awatar użytkownika
maniek123
nadużywający
nadużywający
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: maniek123 »

no ale spojrz ziomus w glosach nie mowia tego ze jesteś wspanialy piękny robisz dobrze jesteś genialny tylko mowia Ci glosy jesteś glupi bezradny zaraz pękniesz zniszcze cie jesteś nikim to wlasnie mowia glosy Bog nie będzie Cie upokorzal tylko diabel proste i logiczne
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
Awatar użytkownika
Melancholik
zaufany użytkownik
Status: Brak

Post autor: Melancholik »

Diabeł czy Bóg , czyj jest ten głos? Raczej nie sądzę aby to było jedno czy drugie... to tylko choroba jak każda inna, tyle.
Dwa słowa(schizofrenia paranoidalna).
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

Post autor: lawenda »

Jakby tak trochę w filozofię pójść, to my odróżniamy pojęcia-diabeł i Bóg. Z tym że diabeł przecież chce być bogiem, za takiego chce się uważać.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Tez jestem czasem przesladowany przez innych, a nawet dochodzi do tego ze ludzie sa zle nastawieni do mnie i chca mi cos zrobic.Wydaje mi sie ze mam misje do spelnienia by uratowac ludzkosc od zla i przez to ludzie mnie przesladuja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”