forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Żeby korzystać z BUŁy nie będąc studentem, trzeba założyć sobie kartę kosztuje to chyba coś ok 20 zł. Później płaci się też roczną składkę też ok 20 zł... No i dochodzi wadium za książkę 100 zł jedna pozycja... Ale tak jak mówisz, można też czytać i skanować książki na miejscu Ja raz odżałowałem na wadium i wypożyczam książki do domu... Raptem dwie pozycje ale więcej mi nie potrzebne
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Podobnież przez jakiś czas nie było skanera, także zapytaj czytałem o nim na głównej stronie BUŁy...
Nie wiem dlaczego korzystasz w ten sposób... Ja zaraz po skończeniu studiów założyłem swoją kartę, może to dlatego... Nie znam dokładnie ich regulaminu
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Pewnie, że ma myślałem że chciałaś wypożyczać książki do domu i dlatego o to zapytałaś...
Gehenna jak zawsze z wartościowym komentarzem troche przez obowiązki a troche ( aż wstyd się przyznać) przez własne lenistwo nie wziąłem udziału w ciekawych spotkaniach zorganizowanych w związku powyższymi rocznicami w Łodzi Żałuję !
Nie jestem mieszkańcem Łodzi ... tzn miasta Łodzi i nie mogę dlatego głosować... Ale u mnie w pracy już o tym mówili i zgadywali się co do głosowania
Ale Ty pewnie weźmiesz w nim udział i chwali się oczywiście czytałem reklamy w komunikacji miejskiej że jest ładnych kilka milionów do wydania na projekty dla mieszkańców super !
Chciałbym lepiej poznać Łódź, pod względem jej walorów turystycznych - w szczególności interesują mnie budynki i ich historia. Czy jesteście w stanie mi polecić jakiś dobrą książkę ? Zdaję sobie sprawę, że takich pozycji będzie wiele, ale od czego byście zaczęli ? Chciałbym w tym roku jeszcze troche pozwiedzać, a myślę że jest co oglądać
Jeśli chodzi o były cmentarz przy ul. Pięknej w pobliżu parku Rejtana, to często przejeżdżałem tam latem na rowerze... Często się zastanawiałem co mogło się tam dawniej mieścić, patrząc na pozostałości bramy miałem zupełnie inne skojarzenia... Teraz mi wszystko pasuje jeszcze raz dzięki za ciekawe linki !!
BTW dzieje się coś ciekawego w nadchodzącym tygodniu w Łodzi ?? Może jakiś spacer w weekend ??
A gdzie można zobaczyć ową maszynę ? W jakiej fabryce ona pracuje ?