Sposób na bezsenność
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Sposób na bezsenność
Jeżeli ktoś nie może zasnąć, to wystarczy zamknąć oczy i szybko ruszać gałkami ocznymi. Tak sami wprowadzamy się w fazę snu REM. Ten sposób ma tylko jedną wadę, działa tylko raz, potem organizm nie da się już oszukać.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Sposób na bezsenność
Ja też miałem kłopoty ze snem i ja biorę melatoninę na sen, dobrze się sprawdza, łatwo po niej zasypiam ale i tak czasem budzę się po kilku godzinach i spać mi się nie chce.
Medytacja przed snem znakomicie pomaga. Uspokaja umysł, wprowadza w stan relaksu. Wystarczy nawet 5 minut obserwowania oddechu, to najprostszy i jeden z najskuteczniejszych wariantów.
- amigo
- zaufany użytkownik
Dobrze jest sie czyms zmeczyc, jakas praca fizyczna, czy chociazby dlugi spacer, bieganie.Chodzic spac ciagle o tych samych godzinach, nie spac w dzien- to powinno pomoc, w ciezszych przypadkach to mozna zastosowac benzodiazepiny, tylko trzeba uwazac , poniewaz uzalezniaja 

moj psycholog mi polecial aby wstac nawet napic sie czegos cieplego na sile sie nie meczyc i posluchac tego
http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... e-sleeping
http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... e-sleeping
zeby w miare dobrze spac klade sie spac w miare pozno i zmeczona, ale i tak mam problemy ze snem 

jak nie mogę zasnąć to idę do kuchni i piję 1,5 szklanki wody. Jak to nie pomaga to modlę się tak długo aż zasnę.
Jak nie mogę zasnąć to liczę do stu normalnie, albo od końca... Albo liczę w kółko tylko do czterech lub w myślach nucę różne piosenki.
Ostatnio dobrze sypiam.
Ostatnio dobrze sypiam.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.