Niemoralne postępowanie Radwańskiej

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Niemoralne postępowanie Radwańskiej

Post autor: Kamil Kończak »

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/gruba ... omosc.html

Jeden z bardziej trafnych komentarzy.
Nagość i wiara się wykluczają. Seks i wiara się wykluczają. Zapłodnienie in vitro i wiara się wykluczają Rozum i wiara się wykluczają. Nauka i wiara się wykluczają. Tolerancja i wiara się wykluczają. Otwartość wobec innych i wiara się wykluczają. Szacunek wobec osób homoseksualnych i wiara się wykluczają. Szacunek wobec Żydów i wiara się wykluczają. Demokracja i wiara się wykluczają. Wolność słowa i wiara się wykluczają. Sceptycyzm i wiara się wykluczają. Krytycyzm wobec słów "pasterzy" i wiara się wykluczają. Oburzenie na czyny księży pedofilów i wiara się wykluczają. Dostrzeganie łajdactw, lenistwa, sobiepaństwa, arogancji i chciwości kleru i wiara się wykluczają. Czy nadal uważacie, że to jest wiara w miłość do bliźnich???
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
zalew
zaufany użytkownik

Re: Niemoralne postępowanie Radwańskiej

Post autor: zalew »

Jak to czytam to wydaje mi się że ludziom chyba przydalyby sie rządy muzułmanów. Jeszcze pare lat i dojdzie do tego w zachodniej cześci Europy, u nas trochę później.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie masz się czego bać - do biednej i rasistowsko - katolickiej Polski nigdy nie przyjadą. No bo i po co?

Mam wrażenie, że to co napisałeś to powielana propaganda, która działa od jakiegoś czasu.

the formless."

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Kamil Kończak pisze:Nie masz się czego bać - do biednej i rasistowsko - katolickiej Polski nigdy nie przyjadą. No bo i po co?
Najpierw jedzie się tam, gdzie najlepiej, a dopiero potem, gdzie jest jakoś. Kiedy wypełnią zachodnią Europę, zaczną zalewać takie kraiki jak Polska. I co z tego, że Polska jest taka a nie inna? Nie da się tego zmienić dekretami komisarzy Zjednoczonych Republik Europejskich, surowym prawem karnym? Da się. Dzisiaj coraz bardziej ludzie boją się powiedzieć coś o Żydach, co nie jest im przychylne ze strachu o antysemityzm. Choćby sprawa rytualnego uboju zwierząt. Już Żydzi gardłem głównych Żydów zarządzających w Polsce orzekli, że to antysemityzm i nie pozwolą na to Polakom. Czego nie pozwolą? Kilka tysięcy Żydów mieszkających w Polsce co zrobi? Ano wymusi zmianę prawa. W USA i Izraelu już machają czosnkowym paluchem, że zniszczą Polskę, jeśli się nie dostosuje do ich żądań. Już mniej więcej wiadomo o co chodzi - o prawo do "prywatnego uboju", który tacy jak oni i muzułmanie będą otrzymywać. Być może nie będzie masowego podrzynania gardeł zwierzętom świadomych tego w wielkich mordowniach z przeznaczeniem na eksport, ale na lokalne potrzeby w jakichś rzeźniach będą podrzynać gardła krowom w imię Jahwe i Allaha i ch. wie kogo jeszcze. I to w kraju, w którym za kopnięcie psa w tyłek można trafić do więzienia za znęcanie się nad zwierzętami. Gdzie tu moralność?
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A co mnie Żydzi i muzułmanie obchodzą? To nie ten temat. To jest jakaś paranoja, że o katolicyzmie nie można nic napisać bo zaraz będzie "a muzułmanie to, a Żydzi tamto". Cyrk na kółkach. Tak reagują tylko ludzie o słabym ego, którzy nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy. Polska nie jest lepsza - wysyła żołnierzy aby mordowali niewinnych ludzi - więc Ty mi tu nie pitol o uboju rytualnym z pozycji wyższości jako ten kulturalny Polak w przeciwieństwie do ciemnego Żyda.

Mów sobie o Żydach co chcesz ale jak o Polakach coś powiedzą to od razu narodowa histeria - no bo przecież nasz naród jest bez wad, nieskalanie czysty a to po prostu słynna moralność Kalego się kłania.

the formless."

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Kamil Kończak pisze:To jest jakaś paranoja, że o katolicyzmie nie można nic napisać.
jak o Polakach coś powiedzą to od razu narodowa histeria - no bo przecież nasz naród jest bez wad, nieskalanie czysty a to po prostu słynna moralność Kalego się kłania.
Ja i wychwalanie polskości, Polaków, Polski, katolicyzmu? Chyba pomyliłeś mnie z Cezarym :) Jednak pewnych zależności nie można nie zauważać. Może się okazać, że ten polski "nacjonalizm" czy katolickość ochronią Polskę przed tym, co dzieje się na świecie, w Europie zwłaszcza. Ale nie sądzę, żeby się temu kraj mógł oprzeć, na pewno nie kiedy będzie pieskiem skomlącym u nóg następcy Związku Radzieckiego, jakim jest UE.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Dlaczego pomyliłem? Artykuł na onecie dotyczy Radwańskiej i jej rozbieranej sesji - ja przytoczyłem jeden z komentarzy. Ty za to piszesz o Żydach i muzułmanach. To nie na temat.

the formless."

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Kamil Kończak pisze:Dlaczego pomyliłem? Artykuł na onecie dotyczy Radwańskiej i jej rozbieranej sesji - ja przytoczyłem jeden z komentarzy. Ty za to piszesz o Żydach i muzułmanach. To nie na temat.
Akurat jest na temat. Radwańska została wyzwana przez Żydów na korcie w Izraelu od polskich, katolickich suk i jeszcze gorzej - cicho-sza! jednak o tym, bo samo mówienie o tym, co źle przedstawia Żydów podpada pod antysemityzm pierwszego stopnia. Może nie bez znaczenia był fakt, iż Radwańska była twarzą medialnej akcji katolickiej (a nie tylko Polką z katolickiego kraju), której przestała być po opublikowaniu tych zdjęć. Co do zdjęć, mnie się one podobają, a jej decyzję po atakach na nią z tego powodu - uważam tym bardziej za słuszną.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

No widzisz co Żydzi robią z biednymi Polakami...To wciąż dosyć luźne powiązanie z tematem. A co ma wspólnego z muzułmanami o których także pisałeś ? Też ją wyzywali? A Ruskie i Niemcy?

the formless."

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Tak w ogóle masz coś do powiedzenia od siebie w tym wątku, czy potrafisz cytować tylko komentarze z Onetu? Na razie poza tym i nerwowym odbijaniem z głupia piłeczki w stylu gdzie, co, jak, gdzie nic od siebie nie napisałeś.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A Ty piłeczki nie odbijasz? Wybacz, że prosiłem się o trzymanie tematu. Może chciałem poczytać co inni mają na ten temat do powiedzenia. No i dowiedziałem się po raz kolejny co Polacy myślą o Żydach.

the formless."

Awatar użytkownika
sombremasa
bywalec

Post autor: sombremasa »

Gdzieś tam pojawiły się także głosy pojedyncze wśród tych katolików ,że krytykowanie w ten sposób tego co zrobiła Radwańska jest zwyczajnie złym postępowaniem. W ogóle w tym temacie trzeba zacząć od tego ,że katolikiem być też trzeba umieć. Nie wstydzę się Radwańskiej takie teksty też były, był też całkiem sensowny artykuł właśnie o tym tytule na deon.pl ale nie wiem dlaczego, nie mogę go teraz znaleźć.
Więc powiem sama ona tak samo jak Ci wierzący praktykujący i mało ogarniający temat lub po prostu zasłaniający się wiarą i Bogiem jest tylko człowiekiem. W dodatku jest kobietą,a to nie łatwe czasem...
Kiedy czyjeś wyobrażenie o człowieku może stać zafałszowanym obrazem tego człowieka??
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Nawet gdybym uważał, że Radwańska zrobiła coś śmiesznego czy głupiego (a nie zrobiła), nie wstydziłbym się za to, bo do jasnej ciasnej, niby dlaczego miałbym się wstydzić za kogoś mi zupełnie obcego, kogo na oczy na żywo nie widziałem, nie mówiąc o czymś, do cwelastej, więcej?
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”