Poradźcie

Moderator: moderatorzy

samotny_Medrzec
zaufany użytkownik

Poradźcie

Post autor: samotny_Medrzec »

biorę olanzapinę 10 mg rano i abilify 15 mg wieczorem, mam strasznego doła, zamierzam przejść na samo abilify, rano i wieczorem po 15 mg, nie wiem czy dobrze robię, bo pustka, pustka i pustka......
Mariii
zaufany użytkownik

Re: Poradźcie

Post autor: Mariii »

Od abilify wieczorem możesz mieć problemy ze snem.
Ono aktywizuje, czyli pobudza.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

mariii pisze:Od abilify wieczorem możesz mieć problemy ze snem.
Od kiedy to neuroleptyki pobudzają? Stymulanty działają pobudzająco, leki przeciwpsychotyczne odwrotnie. Brałam kiedyś Abilify w różnych dawkach (do 30mg/dzień) i "pobudził" u mnie jedynie częstoskurcz. :wink:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
seebek
zaufany użytkownik

Post autor: seebek »

Ja kiedyś też brałem Abilify z Zolafrenem i właśnie po Abilify miałem dziwne zaburzenia nastroju typu depresyjnego. :(
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Dla nas bardzo dobre sa leki przeciwpsychotyczne majace jednoczesnie dzialanie antydepresyjne takie jak Sulpiryd.
Abilify jest lekiem "inteligentnym" moze jednych pobudzac, a innych usypaiac, uzupelnie i pobudza do dzialania receptory deficytowe.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Schizo pisze:
mariii pisze:Od abilify wieczorem możesz mieć problemy ze snem.
Od kiedy to neuroleptyki pobudzają? Stymulanty działają pobudzająco, leki przeciwpsychotyczne odwrotnie. Brałam kiedyś Abilify w różnych dawkach (do 30mg/dzień) i "pobudził" u mnie jedynie częstoskurcz. :wink:
Na mnie abilify też działały pobudzająco. Zdecydowanie mniej spałam, budziłam się przed świtem, wypoczęta. Lekarka ostrzegała, żeby nie brać tego leku przed snem. Ciągle musiałam być czymś zajęta - ile ja się wtedy nasprzątałam i pozałatwiałam zaległych spraw na mieście! ;)

Ale, niestety, to lek nie dla mnie.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Mi Abilify "pobudzał" tylko ciśnienie krwi i tętno ;)
Obrazek
515
bywalec

Post autor: 515 »

Czułam się tak po olanzapinie. Pustka w głowie, zero siły i emocji, niechęć. Na ulotce w skutkach ubocznych jest napisane o mniejszej aktywności w ciągu dnia.
Ja bym na Twoim miejscu na kilka dni zrezygnowała z olanzy albo zjechała z dawki i zobaczyła jak na mnie wpłynie ta zmiana.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Ale slodki bulterierek! :D Cudowne pieski, tylko ponoc moze zjesc wlasciciela :D
515
bywalec

Post autor: 515 »

Dziękuję :) To już kwestia nieodpowiedzialności właścicieli. Ostatnio słyszałam o pogryzieniu chłopca przez yorka.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Uwielbiam takie psy, sam mam amstaffa. Niby racja to co Ty mowisz, ale te psy maja pewnego rodzaju geny, ukierunkowane na walke oraz wrodzona agresje. Niezaleznie od wychowania w momencie dojrzalosci plciowej, pies okolo 3 letni moze przejawiac bardzo silna agresje, jest to zwiazane z checia dominowania w stadzie. Suki maja to w znacznie mniejszym stopniu, sa tez niezwykle wierne. Ale jezeli sie nie ma silnej reki, mozna zostac bez reki :D
A to jest ten duuzi, czy miniaturka?
No przeslodziak!
Awatar użytkownika
MariuszM
zaufany użytkownik

Post autor: MariuszM »

Ja też miałem taką pustkę. Jestem na Olanzapinie 15mg wieczorem i Andepinie 20mg rano, który mnie aktywizuje i to mocno :D
Ta pustka przeszła, gdy zacząłem brać Andepin :D
Awatar użytkownika
MariuszM
zaufany użytkownik

Post autor: MariuszM »

Trochę dziwnie, że bierzesz tą Olanzapinę rano. Wydaje mi się, że powinieneś brać ją wieczorem(mnie strasznie zamula).
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”