Czym jest piekło
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Czym jest piekło
Piekło to pustka napędzana nienawiścią wstydem wstyd i nienawiść nadaje pustce realnych kształtów smrodu i ognia
i tym moim zdaniem jest piekło
i tym moim zdaniem jest piekło
Re: Czym jest piekło
jest jeszcze strach
paniczny lęk
paniczny lęk
Ja czasem czuje ze jestem w piekle-strach i przerazenie, zwatpienie i nicosc, bezsensownosc i bol... Pieklo przezywam juz teraz-bo pozniej bedzie juz tylko...nic..
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
piekło jest to "nie możliwość oglądania Boga" gdzieś tak przeczytałem i coś w tym jest
Piekło to będzie po śmierci i pewnie będzie puste.Na ziemi jest ono niemożliwe do osiągnięcia, podobnie jak niebo i inne zaświaty
Po co Bóg jeszcze po tym wszystkim co nas spotkało od materii, chorób, wypadków i innych grzeszników ma się mścić na nas w nicości pośmiertnej. Pewnie po końcu naszego życia groźba nieskończonego piekła zostanie zażegnana już na zawsze.

Po co Bóg jeszcze po tym wszystkim co nas spotkało od materii, chorób, wypadków i innych grzeszników ma się mścić na nas w nicości pośmiertnej. Pewnie po końcu naszego życia groźba nieskończonego piekła zostanie zażegnana już na zawsze.
podejrzewam że niektórym potępieńcom po śmierci jest powiedziane do piekła ale po końcu świata Najmiłosierniejszy Bóg da im sznse i jak klękno to zostano zabrani do najniższych sfer najdalszych od nowego Jeruzalem miejsca gdzie też nie będo mąk piekielnych cierpieć póki co ludzie tego nie mogą wiedzieć bo karą dla nich będzie nie samo piekło ale i myśl że już tam zostaną
ciekawy jestem co mają w bibliotekach Watykańskich
ciekawy jestem co mają w bibliotekach Watykańskich
Wprawdzie jestem ateistką, ale dla mnie piekłem jest nawrót psychozy z jej całym bogactwem.
I to piekło za życia.
Pociesza mnie tylko to, że w szpitalu trafiłam na jeszcze gorsze przypadki niż ja. Bardzo im współczuję. Bo dla mnie dzięki lekom jest nadzieja, a im już nic nie pomoże.
I to piekło za życia.

Pociesza mnie tylko to, że w szpitalu trafiłam na jeszcze gorsze przypadki niż ja. Bardzo im współczuję. Bo dla mnie dzięki lekom jest nadzieja, a im już nic nie pomoże.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Spelnienie najskrytszych marzen, wyladowanie, spotkanie kolegow i kolezanek, ktorzy budza w nocy, gasza radio, otwieraja drzwi, szeleszcza po szybie, wyciagaja na somo dno, tajemnica, przesuwaja sciany i przyspieszaja wskazowki zegara...
Zwiedzenie Światyni, w ktorej zamiast obrazow jest pelno rzezb przedstawiajacych ucielesnienie sily, spojrzec strachowi prosto w oczy
Szukac innych strachow...........................................
Raj Utracony
Zwiedzenie Światyni, w ktorej zamiast obrazow jest pelno rzezb przedstawiajacych ucielesnienie sily, spojrzec strachowi prosto w oczy
Szukac innych strachow...........................................
Raj Utracony

Sophie nie kombinuj piekła z satanistami.
Ja jestem racjonalistą chrześcijańskim i wolę siłę Istnienia Boga.

a więc tak Jojo pociesza cię to że nie jesteś taka " głupia " tzn. że nie żyjesz w ciągłych urojeniach a jednocześnie współczujesz bo jest w tobie wiele empatii i potrafisz zrozumieć jak bardzo cierpiąjojo pisze:Pociesza mnie tylko to, że w szpitalu trafiłam na jeszcze gorsze przypadki niż ja. Bardzo im współczuję.
ale sama pomyśl gdyby nie ci nieszczęśnicy którzy ciebie pocieszają że nie jasteś taka głupia to kto by ciebie pocieszał i nie mogłabyś im współczuć czyli być dobrą spełnić uczynek miłosierdzia swoim współczuciem
w sumie to nie wiem co ty napisałaś
i co ja napisałem
chciałem być mądry nie wyszło

Skad wiesz z kim ja krece, przyznaj siecezary123 pisze:Sophie nie kombinuj piekła z satanistami.![]()
Jeszcze nie zwiedzilam wszystkich Krakowskich klubow, knajp, restauracji, barow mlecznych, spelun.........

- Szymon24
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Bezrobotny
Proszę tu znajdziesz odpowiedź http://teologia.pl/m_k/spis08d.htm
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Piękny oksymoroncezary123 pisze: racjonalistą chrześcijańskim

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
To ja dodam tą wizję piekła którą Jezus pokazywał pewnej kobiecie.
http://www.zbawienie.com/pieklo3.htm
Mi ta najbardziej się podobała ze wszystkich chyba przeczytanych bo jest bardzo obszerna.
http://www.zbawienie.com/pieklo3.htm
Mi ta najbardziej się podobała ze wszystkich chyba przeczytanych bo jest bardzo obszerna.
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
nie rozumiem po co sie mecza bezboznicy za zycia zamiast skonczyc te cierpienia skoro uwazaja ze tam juz nic nie ma...
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
Racjonalnym chrześcijaninemKamil Kończak pisze:Piękny oksymoroncezary123 pisze: racjonalistą chrześcijańskim

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
nie widzę różnicy 

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."
Piekło jest życiem w kraju, gdzie:
-u władzy znajdują się osoby niekompetentne i nad wyraz dziecinne,
-największa religia dopuszcza istnienie "wielkiego złego" -szatana odpowiedzialnego za wojny, choroby, głód, przemoc; oprócz tego religia te w ramach terapii i uwolnienia się od "grzechów", którymi często są choroby psychiczne zaleca np. trzykrotne odmówienie litanii (hm...)
To jest chyba najgorsze piekło z możliwych. Strach pomyśleć jak wygląda życie w raju
-u władzy znajdują się osoby niekompetentne i nad wyraz dziecinne,
-największa religia dopuszcza istnienie "wielkiego złego" -szatana odpowiedzialnego za wojny, choroby, głód, przemoc; oprócz tego religia te w ramach terapii i uwolnienia się od "grzechów", którymi często są choroby psychiczne zaleca np. trzykrotne odmówienie litanii (hm...)
To jest chyba najgorsze piekło z możliwych. Strach pomyśleć jak wygląda życie w raju

nie rozumiem po się męczą wierzący za życia zamiast skończyć te cierpienia, skoro uważają, że tam jest życie wieczne i samo szczęście...maniek123 pisze:nie rozumiem po co sie mecza bezboznicy za zycia zamiast skonczyc te cierpienia skoro uwazaja ze tam juz nic nie ma...
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
dlatego że samobójstwo jest grzechem cięzkim i trafia się po nim do piekła