Magia lecznicza
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Magia lecznicza
Ciekaw jestem czy sie tym interesowaliscie ? Jakie sa Wasze spostrzerzenia ? I czy warto się tym interesować ? W internecie (nie koniecznie polskojęzycznym) pełno jest magicznych sposobów dla zdrowia) Warte są one uwagi ? Dajcie znać jak jakieś sprawdzaliście lub jak jakieś wymysleliście i są skuteczne.
Re: Magia lecznicza
Mniszku! Jeśli sięgać po jakieś sprawy "nadprzyrodzone" to tylko wielkie religie światowe i to praktykowane w jakiejś wspólnocie żywych znanych z twarzy ludzi, a nie w pojedynkę!

W Polsce najłatwiej praktykować katolicyzm, bo jest tu największy wybór szczególowych opcji, znany z dotychczasowego życia kontekst kulturowy itp. Ponadto praktykując katolicyzm człowiek nie naraża się na ostracyzm, na podejrzenie o "nieprzystosowanie społeczne" itp.

W Polsce najłatwiej praktykować katolicyzm, bo jest tu największy wybór szczególowych opcji, znany z dotychczasowego życia kontekst kulturowy itp. Ponadto praktykując katolicyzm człowiek nie naraża się na ostracyzm, na podejrzenie o "nieprzystosowanie społeczne" itp.
Mniszku! Jeśli sięgać po jakieś sprawy "nadprzyrodzone" to tylko wielkie religie światowe i to praktykowane w jakiejś wspólnocie żywych znanych z twarzy ludzi, a nie w pojedynkę!

- JestemZerem
- bywalec
Energia życiowa (energia CHI) , ciekawa sprawa jednak nie wiem czy dla Ciebie wystarczająco "magiczna". np. bioterapeuci używaja tej energii do leczenia innych (fizycznie i psychicznie) , jednak stoswanie jej na sobie, a nie dawanie innym jest dużo łatwiejsze, wiec mozesz sie tym zainteresować
To co teraz jest normalne, dziś byłoby nie do zaakceptowania gdyby od początku człowiek myślał inaczej, bo to on narzuca myślenie przyszłym pokoleniom
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Istnieją tylko dwa rodzaje magii: magia czarna i magia biała. Czarna magia pochodzi od szatana, natomiast biała magia pochodzi od JAHWE. Białą magię jest bardzo, bardzo trudno użyć, mogą to jedynie święci ludzie, którym to dał JAHWE.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
Kto ci o tym powiedział, skad takie sensacyjne informacje?44 pisze:Istnieją tylko dwa rodzaje magii: magia czarna i magia biała. Czarna magia pochodzi od szatana, natomiast biała magia pochodzi od JAHWE. Białą magię jest bardzo, bardzo trudno użyć, mogą to jedynie święci ludzie, którym to dał JAHWE.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Część z książki o okultyzmie, część z innych źródeł.
-
- bywalec
Nauka Kościoła Katolickiego mówi, że każda magia jest zła zaś czytanie książek o okultyzmie jest grzechem. Tak że chyba musisz iść do spowiedzi 

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To był błąd młodości, w szkole podstawowej kupiłem sobie taką książkę. Wyspowiadałem się już z tego. Ale teraz już nie jestem katolikiem.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Coś z religii katolickiej, jak lubicie :
hvp2, ty jesteś psychiatrą, psychologiem, czy chorym ?
hvp2, ty jesteś psychiatrą, psychologiem, czy chorym ?
Chorym!
Niestety!

Niestety!

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ale co dokładnie się dzieje?hvp2 pisze:Chorym!![]()
Niestety!![]()
![]()
Pozdrawiam.m.
Żadną frajdą jest bycie chorym z rozpoznaniem F20! Nie jestem jakoś specjalnie chory, tylko starałem się rozwiać wątpliwości Mniszka.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Przecież sam wiesz, że choroba to nie wyrok. Ja się w ogóle nie przejmuję diagnozą. Ot, czasami żyje się trochę ciężej. Ale komu żyje się lekko?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zarejestrowany użytkownik
Żadna magia, ani czarna, ani biała nie leczy, tylko powiększa nasze problemy i naraża na wpływy demoniczne. Pomaga post i modlitwa, w tym msze o uzdrowienie, czy modlitwa o łaski do świętych. Przede wszystkim jednak w naszych chorobach najważniejsze są leki i to dobrze dobrane.