Prawda na temat leków

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Prawda na temat leków

Post autor: Bright Angel »

Prawda na temat leków jest taka, że leki jeszcze nikogo nie wyleczyły ze schizofrenii. Jak mówił mi mój lekarz leki to tylko jakieś 10-15% w zdrowieniu. Ludzie, przynajmniej na początku choroby, myślą, że pobiorą leki i wyzdrowieją. Niestety tak nie jest.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Prawda na temat leków

Post autor: moi »

Mnie jednak leki zdecydowanie pomogły. Bez nich nie byłam w stanie funkcjonować.
Może Twój lekarz miał na myśli to, że schizofrenia jest choroba nieuleczalną i leki faktycznie "nie wyleczą" z tej choroby? Pozwolą jednak godnie żyć i nie mieć psychoz.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

A co wyleczy ?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Możemy być zdrowi tylko dzięki JAHWEH, a to oczywiście rozumie się, że przez modlitwę. Trzeba mocno walić w Niebiańskie Drzwi. A reszta jako dodatki to:
  • leki
    sport
    psychoterapie
    kontakt z ludźmi
    zdrowy sen
    zajęcia w ciągu dnia
    ćwiczenia mózgu
    zadbanie o swój wygląd
Ostatnio zmieniony pn lip 08, 2013 5:43 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 2 razy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
dami79
zarejestrowany użytkownik

Post autor: dami79 »

Co to jest Jahweh, jakiś jogurt? Nie ma nic lepszego na schize niż leki, praca, fajki, sex i ateizm. Zdrowi ludzie obnoszący się ze swoją wiarą są irytujący,a modlący się schizofrenicy budzą tylko politowanie.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

... zgadzam się z tym, no chyba że jest jakaś skuteczna modlitwa, albo inny sposób szybko uzdrawiający.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Jest: powiedz bardzo szybko, z szybkoscia kalacha 30 razy jestem zdrowy, nastepnie jeszcze szybciej ze 30 razy glowka w sciane, najmocniej jak potrafisz, 100% pewnosci, ze juz zadna choroba cie nie dopadnie, a wszelkie inne opuszcza! :D
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

AntonPawlowicz pisze:Jest: powiedz bardzo szybko, z szybkoscia kalacha 30 razy jestem zdrowy, nastepnie jeszcze szybciej ze 30 razy glowka w sciane, najmocniej jak potrafisz, 100% pewnosci, ze juz zadna choroba cie nie dopadnie, a wszelkie inne opuszcza! :D

....hmm... A tak na temat : chyba nikogo nie obchodzi prawda na temat leków dopóki nie ma nic lepszego. Mnie przerażają kolejki do lekarzy i widok z okna - tu nie ma ludzi zdrowych - każdemu coś jest. Myślę że Wy z swoich okien macie podobne widoki. Tak przy okazji może dałby ktoś linka na zdjęcie 100 % zdrowego człowieka.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

44 pisze:Prawda na temat leków jest taka, że leki jeszcze nikogo nie wyleczyły ze schizofrenii. Jak mówił mi mój lekarz leki to tylko jakieś 10-15% w zdrowieniu.
Po prostu trzeba budować sobie satysfakcjonujące życie! Tego nie da się zrobić ani lekami ani filozoficznymi rozważaniami. Nie da się też tego zrobić z dnia na dzień!!! Proces zdecydowanie wieloletni!!!
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: Po prostu trzeba budować sobie satysfakcjonujące życie! Tego nie da się zrobić ani lekami ani filozoficznymi rozważaniami. Nie da się też tego zrobić z dnia na dzień!!! Proces zdecydowanie wieloletni!!!
Nie krzycz .... To satysfakcjonujące życie, mogą zburzyć ludzie w parę sekund, bo jednak nie kochają chorych psychicznie, dlatego prochy są niezbędne. Ja bym stawiał bardziej na edukacje społeczną, propagowanie wsparcia dla chorych, uczenie życia w miłości i szacunku - kiedyś tak nauczał kościół, teraz raczej umoralniają.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Mniszek pisze: Nie krzycz .... To satysfakcjonujące życie, mogą zburzyć ludzie w parę sekund, bo jednak nie kochają chorych psychicznie, dlatego prochy są niezbędne. Ja bym stawiał bardziej na edukacje społeczną, propagowanie wsparcia dla chorych, uczenie życia w miłości i szacunku - kiedyś tak nauczał kościół, teraz raczej umoralniają.
Po pierwsze nie krzyczę, a jedynie AKCENTUJĘ!!!
ZGODNIE Z NORMAMI PRZYJĘTYMI W INTERNECIE KRZYK ZAZNACZA SIĘ PRZEZ WIELKIE LITERY, A NIE PRZEZ WYKRZYKNIKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To czekaj sobie te kilkaset lat aż się zmieni społeczeństwo! :idea: :idea: :idea:
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: Po pierwsze nie krzyczę, a jedynie AKCENTUJĘ!!!
ZGODNIE Z NORMAMI PRZYJĘTYMI W INTERNECIE KRZYK ZAZNACZA SIĘ PRZEZ WIELKIE LITERY, A NIE PRZEZ WYKRZYKNIKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duże litery to tylko duże litery niezależnie co sobie niektórzy wymyślili, używa się je często dla zwrócenia większej uwagi na treść pisaną nimi, a krzyk, podniesiony ton, oznacza się wykrzyknikiem. To wiedza z podstawówki.
hvp2 pisze: To czekaj sobie te kilkaset lat aż się zmieni społeczeństwo! :idea: :idea: :idea:
hmm, nie krzycz ... haha
Ja się boje że zmieni się na gorsze jeszcze ..... Edukacja w szkołach, kościołach i TV o szacunku i wsparciu dla chorych, i powinno być spoko.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Jednak losy nasilonej kampanii pro-homoseksualnej wskazują, że od nasilonej kampanii do faktycznej zmiany postawy wobec nich w społeczeństwie daleka droga. A chorzy psychicznie nie mają za sobą tak silnego lobby, nie są tak zorganizowani i solidarni.

A człowiek chory, gdy się czuje chociaż w miarę dobrze może starać się podejmować jakieś drobne działania, aby mu było w przyszłości lepiej, a nie gorzej.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Pewnie to naturalne, każdy człowiek dąży do szczęścia, tylko najpierw muszą zasinieć warunki, żeby to szczęście budować. Jak nie ma warunków do szczęśliwego życia to o to szczęście dba się chemicznie - lekami .... Zobrazowała mi to ładnie moja siostrzenica - budowałem jej zamek z klocków z pozytywnymi uczuciami, trochę poczułem się jak małe dziecko, szczęśliwy i beztroski .... podeszła i pierdziut, po sekundzie niczego nie było tylko bałagan. To małe dziecko, ale mi dużo wytłumaczyło, tacy są ludzie. Duzi mogą nawet bezkarnie zrobić duże pierdziut, i po szczęściu budowanym latami.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:Duzi mogą nawet bezkarnie zrobić duże pierdziut, i po szczęściu budowanym latami.
Tu masz bez wątpienia rację! Tylko że podejmując rozmaite działania w realu można dążyć do zmniejszenia prawdopobieństwa owego "pierdziut", co - choćby nawet nie zagwarantowało końcowego sukcesu - może dawać po drodze człowiekowi jakąś nadzieję. Piekło depresji polega podobno właśnie na braku nadziei.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

.... pewnie, takie "pierdziut" małe czy duże dotyczy wszystkich ludzi, nie tylko chorych, a jakoś budują sobie życie i nie myślą o nieszczęściach (To chyba jakaś moja chwilowa depresja była)
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”