Moda
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Moda
Uważam, że moda zabija osobowość człowieka. Każda modnie ubrana osoba wygląda jak miliony innych, niczym produkt z fabryki. Nie powinno się podążać za modą, każdy powinien mieć swój niepowtarzalny styl podkreślający indywidualizm. Uważam, że taki owczy pęd zabija nawet kreatywność.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Clamo
- moderator
Re: Moda
zawsze możesz zostać hipsterem
, zresztą chyba mało ludzi się ubiera modnie (nielicząc większości kobiet), reszta - włącznie ze mną - ubiera się przede wszystkim wygodnie (no i może schludnie). Do tego wszyscy kupują to co jest w sklepach i nie widzę w tym nic złego. Chcesz to szyj sobie sam ubrania jak chcesz być kreatywny albo ubieraj się w worek

"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
Bieda w polsce, a wy pieprzycie o jakiejś modzie! dziewczyny muszą zarabiać w galeriach, żeby mieć modne ciuchy, niektóre oszczędzają "na nie" ,bo nie płacą za mieszkanie, a jeszcze inne muszą pracować po zajęciach na uczelni, żeby mieć modne rzeczy.
oj te kobiety to nie maja łatwo. nie łatwo być modnym.
oj te kobiety to nie maja łatwo. nie łatwo być modnym.
ja nie szukam problemów one same mnie znajdują.
bycie "modnym" nie oznacza, podążanie za jakimiś schematami.
Mam sobie nie kupić czegoś co jest modne, tylko dlatego, bo inni mogą to kupić, a mimo wszystko mi się podoba i chciałabym to mieć?
Mam szyć sobie ciuchy na zamówienie, żeby nikt inny nie miał czegoś takiego jak ja?
bezsensu. Kupuję to co mi się podoba, co jest wygodne, pasuje do mojej figury (niestety nie modelki, dlatego nie mogę sobie kupić wszystkiego co jest ostatnim krzykiem mody), w czym czuję się dobrze i uważam że ładnie wyglądam.
Mam sobie nie kupić czegoś co jest modne, tylko dlatego, bo inni mogą to kupić, a mimo wszystko mi się podoba i chciałabym to mieć?
Mam szyć sobie ciuchy na zamówienie, żeby nikt inny nie miał czegoś takiego jak ja?
bezsensu. Kupuję to co mi się podoba, co jest wygodne, pasuje do mojej figury (niestety nie modelki, dlatego nie mogę sobie kupić wszystkiego co jest ostatnim krzykiem mody), w czym czuję się dobrze i uważam że ładnie wyglądam.
- Maca
- zaufany użytkownik
- Status: Grafik
- Kontakt:
Kiedyś montowałem program telewizyjny o wnętrzach i był odcinek o dziewczynie która jest na tyle konsekwentna że przestrzega zasad mody dziewiętnastowiecznej, piękna dziewczyna, chodzi na co dzień w sukni zaprojektowanej w dziewiętnastym wieku, uczesanie, wszystko, wygląda jak z epoki, prywatnie artystka malarka i jako hobby krawcowa, niesamowita osobowość, jest modna, podąża za schematami ale za innymi niż wszyscy, piękna postać.
-
- zaufany użytkownik
W szkole, do której chodzę, widuję taką dziewczynę, która ubiera się w jakieś tam gorsety i suknie jak nie wiem z której epoki, czesze się też po swojemu i maluje i podziwiam ją za odwagę, żeby tak wyglądać. Lubię sobie na nią popatrzeć i na te jej ciekawe stroje. A nie wiem z jakiego jest kierunku, chyba jakimś artystycznym. Ciekawi mnie co robi poza szkołą, skoro może pozwalać sobie na to, żeby tak wyglądać.
Ja również staram się ubierać wygodnie, kupuję ciuchy w ogólnodostępnych sieciówkach, więc chyba też i modnie, chociaż nie zwracam zwykle na to uwagi. Po prostu sieciówki mam pod nosem.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
-
- zaufany użytkownik
Nie chodzę do sieciówek, nie cierpię centrów handlowych. Najfajniejsze są lumpki.
Kiedyś chodziłam częściej i koleżanki zawsze mówiły, że fajnie wyglądam, a mama się załamywała, że "znowu" naznosiłam jakichś lumpów, ale to była fajna rozrywka. Obecnie to mi się nie chce, tylko idę jak jestem w pobliżu albo muszę specjalnie coś znaleźć.

ja tez odwiedzam lumpeksy jak przechodze obok. Jutro nawet umowilam sie zkokezanka na wyjscie do lumpeksu 

-
- zaufany użytkownik
Ja się lubię stroić w te różne kolorowe lumpy i rajtuzki.
Dlatego bardzo czekam na wiosnę.

tez lubie
ostatnio kupilam spodnie w kwiatki, a tutaj ciagle sniegu dosypuje 

Mnie brzydzą takie duże korporacje jak Nike, Adidas, Puma czy jakiekolwiek inne, które wciskają manipulacją młodym ludziom sztuczną ideologię, że jeśli nie ma firmowych butów to jest niczym. I rzygać mi się chcę jak na mieście widzę co drugą osobę, która w takich butach chodzi. I założę się że większość tych osób podczas zakupu ma gdzieś to, że są po prostu jakościowo dobre, tylko kieruje się tą zasadą, żeby tylko dorównać innym pustym ludziom.
Dziewczyny, dobrze że przyznajecie się do lumpeksów, nie dajcie się wielkim korporacjom, nie dajcie zarabiać manipulatorom, bądźcie sobą.
Dołączam do tego tematu piosenkę idealnie pasującą do mojego wpisu (dużo niecenzuralnych słów):
http://www.youtube.com/watch?v=Ino6L-jq4fw
Dziewczyny, dobrze że przyznajecie się do lumpeksów, nie dajcie się wielkim korporacjom, nie dajcie zarabiać manipulatorom, bądźcie sobą.
Dołączam do tego tematu piosenkę idealnie pasującą do mojego wpisu (dużo niecenzuralnych słów):
http://www.youtube.com/watch?v=Ino6L-jq4fw
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
- Roland89
- zaufany użytkownik
do Nike nic nie mam , sam nosze, ale styl mam własny, zeby dobrze się czuć w tym przede wszystkim .
Ubiór innych mnie nie obchodzi, no chyba, że widze jakąs dobrze ubraną Panią, to wówczas popatrze .
Okej zle wyszło i nie zakładam sukienek jakby co
Ubiór innych mnie nie obchodzi, no chyba, że widze jakąs dobrze ubraną Panią, to wówczas popatrze .
Okej zle wyszło i nie zakładam sukienek jakby co
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .