A jednak zapalenie mózgu
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
A jednak zapalenie mózgu
Kiedyś pisałem jak holenderscy naukowcy udowodnili związek pomiędzy zapaleniem mózgu a schizofrenią i depresją. Ostatnio czytałem, że japońscy naukowcy potwierdzają tą tezę. Zaobserwowali, że podanie chorym na schizofrenię leków przeciwzapalnych przez 4 tygodnie poprawia objawy pozytywne i negatywne o 50%.
Ja piję zioła przeciwzapalne od prawie 2 tygodni i jest wyraźna poprawa.
Ja piję zioła przeciwzapalne od prawie 2 tygodni i jest wyraźna poprawa.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: A jednak zapalenie mózgu
Czyli co? Ibuprom jak ma sie jazde?
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- Clamo
- moderator
czyli schizofrenie możnaby wykrywać badaniem krwi, a chyba tak się nie dziejewikipedia pisze:W płynie mózgowo-rdzeniowym zwykle jest podwyższone stężenie białek i leukocytów. Diagnoza jest często stawiana po wykryciu w tym płynie przeciwciał lub DNA albo RNA, PCRem, specyficznych dla poszczególnych wirusów.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Myślę, że lepiej wyleczyć się z tego zapalenia w okresie remisji.zalew pisze:Czyli co? Ibuprom jak ma sie jazde?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Kiedyś czytałem, że została już opracowana metoda diagnostyki schizofrenii przez analizę krwi.Clamo pisze: czyli schizofrenie możnaby wykrywać badaniem krwi, a chyba tak się nie dzieje
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Akurat ibuprom próbowałem i nie działa.zalew pisze:Czyli co? Ibuprom jak ma sie jazde?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Teraz ta układanka zaczyna układać się w spójną całość. Wyczytałem ostatnio, że cukier nasila stan zapalny. Ale kiedyś po całkowitym odstawieniu cukru, nie wiedziałem dlaczego poczułem się wyraźnie lepiej.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
... fajne te analizy, ale co przeciwzapalnego pomaga ?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Patrz wątek "Rewelacyjny lek na schizofrenię?".Mniszek pisze:... fajne te analizy, ale co przeciwzapalnego pomaga ?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Z tego co wyszukałem w necie środki przeciwzapalne to m.in.:
- Korzeń lukrecji
Kora wierzby
Imbir
Kurkuma
Jagody
Aloes
Herbata zielona
Witaminy C,D,E i B
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jednak nie wszystkie leki przeciwzapalne są skuteczne w schizofrenii. Czytałem tylko o 3 lekach, które działają, a wśród nich jest aspiryna. Pozostałe 2 to jakieś mało znane. Coraz częściej pisze się o aspirynie w leczeniu schizofrenii, i coraz częściej rekomenduje się włączenie aspiryny do leczenia schizofrenii.
Aspiryna jest lekiem w miarę bezpiecznym, jest oparta na substancji organicznej. Po raz pierwszy wyizolowano ją z rośliny (kwas salicylowy), a dokładniej z wierzby. Tylko nie radziłbym zażywać jej zbyt długo.
Aspiryna jest lekiem w miarę bezpiecznym, jest oparta na substancji organicznej. Po raz pierwszy wyizolowano ją z rośliny (kwas salicylowy), a dokładniej z wierzby. Tylko nie radziłbym zażywać jej zbyt długo.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zgadza się - niszczy błonę śluzową żołądka.44 pisze: Tylko nie radziłbym zażywać jej zbyt długo.
Pozdrawiam.m.
Też czytałem o badaniach, które potwierdziły, że Aspiryna ma jakiś leczniczy wpływ na schizo.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
No a jak weźmiecie aspiryne czy polopiryne to jak ? Zmienia sie coś ? Lepiej sie czujecie ? Ja brałem kiedyś przy przeziębieniu i może i było lepiej ale bez rewelacji.... A trzeba jeszcze pamiętać, ze na upały rozgrzewające leki to zło. Może coś innego przeciwzapalnego dobrze działa, a dodatkowo ma inne zalety zamiast wad ?
Moim zdaniem należy to traktować na razie jako ciekawostkę i nie wdrażać samemu takiego leczenia. Ewentualnie można pogadać z lekarzem ale samemu nic nie brać.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
U mnie była wyraźna poprawa, miałem lepsze samopoczucie, więcej energii i sił. Ogólnie sporo lepiej, duża poprawa w kierunku normalności.Mniszek pisze:No a jak weźmiecie aspiryne czy polopiryne to jak ? Zmienia sie coś ? Lepiej sie czujecie ?
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Takie rzeczy po prostu sie je lub pije normalnie na co dzień, np. imbir, jagody, herbata zielona, witaminy, i "guzik" to daje. I Schizofrenia to nie żadne zapalenie.schizo11 pisze:Moim zdaniem należy to traktować na razie jako ciekawostkę i nie wdrażać samemu takiego leczenia. Ewentualnie można pogadać z lekarzem ale samemu nic nie brać.
44 pisze:U mnie była wyraźna poprawa, miałem lepsze samopoczucie, więcej energii i sił. Ogólnie sporo lepiej, duża poprawa w kierunku normalności.
Spoko, ale jak Ty sobie wyobrażasz branie tego w upały 32 - 34 stopnie, a to jeszcze nie wszystko, na ulotce Aspiryny lub Polopiryny co skład ich jest chyba ten sam, jest cała "litania" skutków ubocznych. Odpusć sobie ten badziew....
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2014 8:46 pm przez DZIECKO ZDROWIE, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, Mniszku, ale w Polsce przez najbliższe pół roku będzie delikatnie mówiąc zimno. Przecież tego nie można brać długoterminowo, góra 2 tygodnie.
Nie sugeruj się ulotką, bo jest to bardzo popularny lek i producenci zabezpieczają na wszelki wypadek przed pozwami. Nie należy tylko przesadzać z dawkami i długością zażywania, jest to w miarę jeden z bezpieczniejszych leków.
Nie sugeruj się ulotką, bo jest to bardzo popularny lek i producenci zabezpieczają na wszelki wypadek przed pozwami. Nie należy tylko przesadzać z dawkami i długością zażywania, jest to w miarę jeden z bezpieczniejszych leków.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tylko niszczy błonę śluzową żołądka.44 pisze:jest to w miarę jeden z bezpieczniejszych leków.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
44, wystarczy że wezme Aspiryne raz i będzie poprawa na dłuższy czas ? Bo jak to kolejny badziew od którego sie człowiek uzależni to to nie ma sensu.