czy naprawde sulpiryd jest slaby?
Moderator: moderatorzy
czy naprawde sulpiryd jest slaby?
solian przestal dzialac na objawy negatywne przez moje kombinacje
Ostatnia chyba nadzieja jest sulpiryd bo wiem ze dziala podobnie jak solian. Ale czytalam ze to slaby lek i ze czesto nie dziala na schizofrenie... Czy to prawda? Myslicie ze 400mg by mi starczylo? Czy ktos tak bral?

Re: czy naprawde sulpiryd jest slaby?
Ja biorę 200 mg rano i 200 mg w południe i u mnie działa na schizofrenię, ale biorę oprócz niego jeszcze inne leki.

Nie kombinuj tak z tymi lekami. Zostań przy tym solianie jeżeli nie daje ci żadnych uciążliwych skutków ubocznych - takie jest moje zdanie.
ALe wlasnie solian daje ciezkie skutki uboczne. Mam po nim sennosc, depresję, l ęki, akatyzje, brak apetytu... Nie moge na nim wytrzymac.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Sulpiryd jest znacznie slabszy, po solianie to taka lajtoweczka, mozesz zlapac nawrot. Badz ostrozna, pogadaj z lekarzem, moze zmniejszy Tobie dawke Solianu.
Nie zmniejszy. 400mg to dla mnie minimum. na 300mg czulam sie bardzo zle .
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
O, no to moze 400 ale w dawce podzielonej, 200 rano i 200 o 16. A przestrzegasz aby zazywac lek osobno od jedzenia?
Czasem biore leki z jedzeniem,czasem bez.Roznie.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
I dlatego, wlasnie zle sie czujesz po mniejszej dawce - lek przyjmowany z jedzeniem moze byc wchlaniany jedynie w granicach 20%, zaklocaja tez wchlanianie leku wyjatkowo weglowodany. Z tego zwgledu, nalezy zazywac godzinie przed posilkiem lub ewenrualnie godzine po spozyciu pokarmu, najlepiej poltorej, wtedy nie zaklocimy pierwszej fazy wchlaniania, ktora jest najwazniejsza. Druga faza odbywa sie po okolo 4 godzinach od zazycia i jedzenie niema juz na nia prawie wplywu.
Zazywajac z jedzeniem 400mg, to prawie jakbys zazywala 100mg ale bez jedzenia, nieswiadomie trujesz sie duzymi dawkami leku, dzialanie ktorego sama zaklocasz, ale chemia dostaje sie do organizmu, tyle tylko, ze nie dziala jak nalezy. Jestes usprawiedliwiona jedynie tym, iz niema o tym nic w ulotce. Pomimo najnowszych badan w dziedzinie solianu, ulotka jest nie zmieniona od samego poczatku istnienia leku na naszym rynku wiec przez prawie 9 lat!
Zazywajac z jedzeniem 400mg, to prawie jakbys zazywala 100mg ale bez jedzenia, nieswiadomie trujesz sie duzymi dawkami leku, dzialanie ktorego sama zaklocasz, ale chemia dostaje sie do organizmu, tyle tylko, ze nie dziala jak nalezy. Jestes usprawiedliwiona jedynie tym, iz niema o tym nic w ulotce. Pomimo najnowszych badan w dziedzinie solianu, ulotka jest nie zmieniona od samego poczatku istnienia leku na naszym rynku wiec przez prawie 9 lat!