Chcę powiedzieć że...
Moderator: moderatorzy
- Kiciuś_XXL
- moderator
Re: Chcę powiedzieć że...
Wczoraj po drugiej dawce szczepienia Pfizerem nic mi się nie działo.
- Kiciuś_XXL
- moderator
A gdybym zrobił literówkę i napisał że nic mi się chciało?
Nic z tych rzeczy. Po szczepieniu pojechałem do kumpla i kumpeli i wypiliśmy po zimnym browarku.
.......
Po kilkunastu latach remisji nie chce mi się już udawać zdrowego psychicznie.
Moje towarzystwo i otoczenie w koło też się starzeje i dowiaduję się na co oni chorują.
Jest Asperger, są padaczki, nerwice. Jeden z moich przyjaciół ma córkę z autyzmem a drugie dziecko też z d3czka jest zaburzone.
Już nie chce wymieniać takich schorzeń jak tarczyca, cukrzyca, ciśnienie, krążenie czy nadwaga bo jest tego sporo a ja ze swoją schizofrenie wypadam dziś przy nich blado.
Czy ,,zdrowi,, widzą po mnie psychiczną chorobę. Dla sprawnego oka i intuicji jest to napewno zauważalne że coś nie halo.
Nic z tych rzeczy. Po szczepieniu pojechałem do kumpla i kumpeli i wypiliśmy po zimnym browarku.
.......
Po kilkunastu latach remisji nie chce mi się już udawać zdrowego psychicznie.
Moje towarzystwo i otoczenie w koło też się starzeje i dowiaduję się na co oni chorują.
Jest Asperger, są padaczki, nerwice. Jeden z moich przyjaciół ma córkę z autyzmem a drugie dziecko też z d3czka jest zaburzone.
Już nie chce wymieniać takich schorzeń jak tarczyca, cukrzyca, ciśnienie, krążenie czy nadwaga bo jest tego sporo a ja ze swoją schizofrenie wypadam dziś przy nich blado.
Czy ,,zdrowi,, widzą po mnie psychiczną chorobę. Dla sprawnego oka i intuicji jest to napewno zauważalne że coś nie halo.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Wszystko zależy jak kto sobie radzi ze swoim schorzeniem.
U mnie jest w miarę ok a to dla tego ze jestem aktywny fizycznie.
Gdybym przestał pracować i przestał się udzielać towarzysko moja kontycja fizyczna spadłaby szybko i pociągnęłaby za sobą kondycję psychiczną. Nic by mi się nie chciało. Stałbym się słaby i ni3eiadomo jak długo by to trwało.
U mnie jest w miarę ok a to dla tego ze jestem aktywny fizycznie.
Gdybym przestał pracować i przestał się udzielać towarzysko moja kontycja fizyczna spadłaby szybko i pociągnęłaby za sobą kondycję psychiczną. Nic by mi się nie chciało. Stałbym się słaby i ni3eiadomo jak długo by to trwało.
ostatnio mam ciężki okres w pracy, nawał roboty i ledwo daje radę :/
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
(10): Jeśli zwątpisz spracowany w dzień ucisku, umniejszy się siła twoja. [Biblia Jakuba Wujka, Prz 24]
„Okazałeś się zniechęcony w dniu udręki? Twoja moc będzie znikoma” (Przysłów 24:10)

Nie okazuj słabości w trudnej sytuacji, bo Cię kołcze zjedzą zębami.

pospałbym do oporu 

Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Ciekawe, ze ludzie bardzo czesto boja sie chorob i smierci, a rzadko kiedy tak naprawde "zyja", w pelnym znaczeniu tego slowa.
NIektorzy juz umarli - za zycia.
NIektorzy juz umarli - za zycia.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Zimą nie lubię ziemniaków i czerwonych buraczków, a latem- owszem, owszem...
- Kiciuś_XXL
- moderator
Upodobałem sobie ostatnio piwo Radler bezalkoholowe bądź 2 %
Zimny Radler w te upały to poezja.
Zimny Radler w te upały to poezja.
- Kiciuś_XXL
- moderator
W swoim środowisku mam opinię spokojnego i nie awanturującego się.
Mało jest ludzi na tym świecie które widziały mnie wkur.......
A co się dzieje w środku takiej osoby ktora dusi w sobie agresję. Ile ciśnienia wytrzymuje?
Mogą to wiedzieć inne osoby chore psychicznie.
I wreszcie chce coś napisać o kobietach.
Zostawiłbym innym kobiety dobrze wychowane i które mają poukładane w głowie.
Nie chciałbym spokojnej. Nie ma szans żeby coś z tego było.
Wolę przeciwieństwa - +
Przyciągają mnie kobiety które mają lekkie odchyły, trochę walnięte i delikatnie zwariowane. Bujną wyobraźnię ale zaradne.
Mało jest ludzi na tym świecie które widziały mnie wkur.......
A co się dzieje w środku takiej osoby ktora dusi w sobie agresję. Ile ciśnienia wytrzymuje?
Mogą to wiedzieć inne osoby chore psychicznie.
I wreszcie chce coś napisać o kobietach.
Zostawiłbym innym kobiety dobrze wychowane i które mają poukładane w głowie.
Nie chciałbym spokojnej. Nie ma szans żeby coś z tego było.
Wolę przeciwieństwa - +
Przyciągają mnie kobiety które mają lekkie odchyły, trochę walnięte i delikatnie zwariowane. Bujną wyobraźnię ale zaradne.
- Słonecznik1
- bywalec
zachęcam do oddawania krwi . Może nie często by nie mieć ryzyka nadciśnienia ale czasem . Nie jest to przyjemne ale cóż . Po za tym chwila a dobry uczynek spory i 10 czekolad terravity i soczek . Aż za dużo .W krwio busach czy jakoś tak można, jak nie ma krwii to jest dramat dla rodziny chorego .
- Kiciuś_XXL
- moderator
Jeśli łykasz psychotropy nie możesz oddawać krwi.
Przed chorobą oddawałem.
Przed chorobą oddawałem.
- Catastrophique
- bywalec
Imprezuje i przekroczyłem dzis swoj limi xD.
Drink i jedno kamikaze.
A noc jeszcze mloda xd.
Drink i jedno kamikaze.
A noc jeszcze mloda xd.
Tik tak tik tak

- Słonecznik1
- bywalec
ja oddałem i mi przyjeli tyle że ja ostatnioio nie jem psychotopów a niektóre proszki tam były wyszczególnione i o psychotropach nic nie było . Ale nie wiem czy lekarz , faktycznie jak ktoś dużo leków przyjmuje to może nie powinien ale z drugiej strony palacz co jara to może?
Brali mi to pani powiedziała że jasna krew spytałem o co chodzi a ona że to dotleniona jak u sportowców . Chyba że mi przyślą info zwrotną że nie jednak .Ale raczej nie
Brali mi to pani powiedziała że jasna krew spytałem o co chodzi a ona że to dotleniona jak u sportowców . Chyba że mi przyślą info zwrotną że nie jednak .Ale raczej nie
- Słonecznik1
- bywalec
znaczy że coś by wykryli bo też mogą .Badają
- Kiciuś_XXL
- moderator
Jeśli nie bierzesz leków to chyba już zależy od lekarza czy możesz oddać krew. Możliwe że w skrajosciach kiedy krwi brakuje liczy się każdy dawca ale to już lekarz decyduje, chyba Poniżej link do strony rządowej kto nie może oddawać krwi.
https://www.gov.pl/web/nck/dyskwalifikacje
https://www.gov.pl/web/nck/dyskwalifikacje
Zastanawiam się, czy tylko ja mam tak ciężko w życiu, bo za bardzo się staram, może wystarczy jechać na średnich, albo jeszcze bardziej obniżyć standardy, by było łatwiej.... 

- Kiciuś_XXL
- moderator
Od 30 lipca do 18 sierpnia mam urlop.
Pierwszy tydzień spędzam go u przyjaciółki ktora mieszka ok 50 km ode mnie.
Ona ma dom w górach w lesie. Fajny klimat. Wycie wilków i meeee owiec wszystko się unosi w powietrzu.
Wczoraj byliśmy na gorących źródłach a dziś spełniło się moje marzenie i przeliecielismy się Cessną nad Zakopanem i wzdłuż Tatr. 750 zł za trzy osoby to nie jest według mnie dużo za takie przeżycie. Jutro kolejna wycieczka i jakieś fajne doznania.
Pierwszy tydzień spędzam go u przyjaciółki ktora mieszka ok 50 km ode mnie.
Ona ma dom w górach w lesie. Fajny klimat. Wycie wilków i meeee owiec wszystko się unosi w powietrzu.
Wczoraj byliśmy na gorących źródłach a dziś spełniło się moje marzenie i przeliecielismy się Cessną nad Zakopanem i wzdłuż Tatr. 750 zł za trzy osoby to nie jest według mnie dużo za takie przeżycie. Jutro kolejna wycieczka i jakieś fajne doznania.
- Catastrophique
- bywalec
Podziwiam odwage. W zyciu bym nie wsiadl do takiego samolociku.
Tik tak tik tak