reinkarnacja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: reinkarnacja
Doszedłem do wniosku że jeżeli nie ma nieba a jest reinkarnacja, to nic się na to nie poradzi i że trzeba dobrze z Bogiem żyć aby dobrze skierował po śmierci.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
I wieczne niebo i przeskok pośmiertny w inną świadomość w dalszym ciągu ewolucji to zbyt skomplikowane rzeczy by mogły zadziałać w tych ruinach stwórczych.
Nie wiadomo czy coś więcej da radę się stać oprócz całkowitego zatrzymania nas w nicości.
Ale może coś w końcu się wykombinuje, tyle że wyciągnięcie samego świadomego istnienia nie musi być połączone z odtwarzaniem kłopotliwym dawnych postaci i ich środowisk. Po co powtarzać śmiertelne ruiny, które właśnie tyle kłopotu sprawiały w utrzymaniu wiecznego istnienia.
Nie wiadomo czy coś więcej da radę się stać oprócz całkowitego zatrzymania nas w nicości.
Ale może coś w końcu się wykombinuje, tyle że wyciągnięcie samego świadomego istnienia nie musi być połączone z odtwarzaniem kłopotliwym dawnych postaci i ich środowisk. Po co powtarzać śmiertelne ruiny, które właśnie tyle kłopotu sprawiały w utrzymaniu wiecznego istnienia.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nałóż tekstury na nicość i będziesz w niebie po śmierci.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Słonecznik1
- bywalec
reinkarnacja ma swoje cuda jak i kosciół nasz .To co mówią jest niesprawiedliwe i niemożliwe nawet prędzej dusza musi przejsc ileś etapów gdzi jest zaprogramowana troche przez ciało,środowisko.
- Słonecznik1
- bywalec
myślisz że się mylę?
- Słonecznik1
- bywalec
Czy ja dobrze rozumiem, że w tym filmie otwierały oczy w pewnej żyjącej osobie inne osoby, które już tu nie żyły?
No to fajne zaburzenie dysocjacyjne. Ludzie pragną rzeczy nadnaturalnych a znudzeni psychologowie szukają w duszy niezwykłości.
Ale film pewnie okropny przesycony okultyzmem czy spirytyzmem. Nie obejrzę.
Reinkarnacji i tak nie ma, ani tej dobrej umożliwiającej przejście przez śmierć w inne osoby i dalszy ciąg ani gwałtownej, czyli opętań duszami innych ludzi czy istot pozaludzkich.
https://www.teleman.pl/tv/Inkarnacja-842259
Równie dobrze ktoś mógłby twierdzić że zmarli święci w nagrodę mają dalszy ciąg życia teraz tu w innych żywych, młodych i zdrowych jednostkach i śmieją się ze śmiertelności.
Niestety absurdy monizmu.
Niestety absurdy monizmu.
Nie wierzę w reinkarnację, nie pamiętam swoich przeszłych wcieleń.
Ja nawet gdybym pamiętał, to bym nie wierzył. Wspomnienia można wszczepić sztuczne. Nawet ciała odtworzyć, ale to nie będą oni.
Biedne zmarłe dusze. Nie ma do nich dostępu w żaden sposób.
Biedne zmarłe dusze. Nie ma do nich dostępu w żaden sposób.
Przypomniało mi się - jeden jasnowidz chciał mi wmówić że uczyniłem wiele złego w poprzednim wcieleniu oraz dodał że jestem złym człowiekiem. Tak mnie dotknęły te słowa że płakałem jak bóbr. Staram się zachowywać "dobrze", może i nie jestem w tym zbyt aktywny, ale żeby mnie od razu przekreślać?
To wcielenie jest pierwsze i ostatnie i cokolwiek robisz na swoją odpowiedzialność to tylko w tym życiu.
Dobrze, że starasz się dążyć do harmonii ze światem i nie krzywdzić nikogo.
Może to będzie zapamiętane w jakiś kosmiczny sposób bardziej niż chciałaby doktryna reinkarnacji, że tylko do następnego wcielenia, a naprawdę odzyskamy wiecznie samych siebie i wszystko do czego dążyliśmy.
Oby tak byłocezary123 pisze: ↑czw lip 25, 2019 4:49 pmTo wcielenie jest pierwsze i ostatnie i cokolwiek robisz na swoją odpowiedzialność to tylko w tym życiu.
Dobrze, że starasz się dążyć do harmonii ze światem i nie krzywdzić nikogo.
Może to będzie zapamiętane w jakiś kosmiczny sposób bardziej niż chciałaby doktryna reinkarnacji, że tylko do następnego wcielenia, a naprawdę odzyskamy wiecznie samych siebie i wszystko do czego dążyliśmy.

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
W poprzednim wcieleniu byłem ćpunem, naruszyło to moją duszę na tyle że w tym mam schizofrenię.
Ciekawe jak te struktury przeszły pośmiertnie przez barierę przerwy w istnieniu i proces tworzenia pierwszej komórki zarodka. Pojemność takiej komórki nie wystarcza do zakodowania życia dorosłej świadomości z całym bagażem całożyciowej reakcji ze środowiskiem. Parę cząsteczek na krzyż reagujących z najbliższymi płynami i tyle na początku. Kompletny restart i wyczyszczenie losu
Jeżeli ktoś by powiedział, że ma w tym życiu HIV, bo dostał go pośmiertnie a przednarodzeniowo od poprzedniego organizmu, to bym się zgodzil. Materialne dziedzictwo da się określić.
Dlaczego niektóre płody zarażają się tym wirusem od matek, jeszcze podczas ciąży?
Jeżeli ktoś by powiedział, że ma w tym życiu HIV, bo dostał go pośmiertnie a przednarodzeniowo od poprzedniego organizmu, to bym się zgodzil. Materialne dziedzictwo da się określić.
Dlaczego niektóre płody zarażają się tym wirusem od matek, jeszcze podczas ciąży?
Ogólnie to czuję, że jeżeli istnieje reinkarnacja to moja trasa była taka:
Atlantyda -> Ameryka Południowa -> Ameryka Środkowa -> Hiszpania -> Meksyk -> Polska -> ?
Atlantyda -> Ameryka Południowa -> Ameryka Środkowa -> Hiszpania -> Meksyk -> Polska -> ?
E ?= m + (*c²)