reinkarnacja
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: reinkarnacja
Każde działanie dla innych jest dobrą karmą.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
w sensie jak czynisz dobro kosztem własnej osoby.
żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
tylko wtedy gdy robi to kosztem siebie lub swojego bliskich otoczenia. Przykład działa prospołecznie a zaniedbuje rodzinneSłonecznik1 pisze:a na polski? ktos kto sie poświeca zbiera złą karme powiadasz tak odczytuje twoje pismo?
żyj i daj żyć innym
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Im bliższy krąg osób tym bardziej jest się z nimi związanym karmicznie, co ma sens.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Czemu tak w ogole sie dzieje?bobek pisze:tylko wtedy gdy robi to kosztem siebie lub swojego bliskich otoczenia. Przykład działa prospołecznie a zaniedbuje rodzinneSłonecznik1 pisze:a na polski? ktos kto sie poświeca zbiera złą karme powiadasz tak odczytuje twoje pismo?
Milosc to iluzja
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Myślę, że tak zwana "reinkarnacja" to zwyczajnie pamięć genetyczna. Przeciez skoro istnieje pamięć komórkowa, w genach da się przekazać o wiele więcej.
Pisałam o wypadku, że miałam wrażenie jakbym kiedyś miała wypadek samochodowy. Dowiedziałam się, że moja babcia miała wypadek samochodowy gdy miała 20 lat.
Pisałam o wypadku, że miałam wrażenie jakbym kiedyś miała wypadek samochodowy. Dowiedziałam się, że moja babcia miała wypadek samochodowy gdy miała 20 lat.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Pamięć genetyczna to jedno reinkarnacja to drugie. Moim zdaniem nasza ,,psyche" jest tym co inkarnuję dalej, to nasz kod wibracyjny, który jest taki sam w momencie śmierci jak i następnych narodzin. Zsyłamy na siebie takie same sytuacje bądź podobne które z czasem zmieniają nasz kod wibracyjny, a tym samym odpowiedź matrycy dzięki czemu doświadczamy innych zdarzeń, wszystko w celu oświecenia i osiągnięcia nirwany - połączenia się ze źródłem.
blablabla
Raz się żyje ,raz umiera a potem sąd
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
Ladnie napisane!Chwast pisze:Pamięć genetyczna to jedno reinkarnacja to drugie. Moim zdaniem nasza ,,psyche" jest tym co inkarnuję dalej, to nasz kod wibracyjny, który jest taki sam w momencie śmierci jak i następnych narodzin. Zsyłamy na siebie takie same sytuacje bądź podobne które z czasem zmieniają nasz kod wibracyjny, a tym samym odpowiedź matrycy dzięki czemu doświadczamy innych zdarzeń, wszystko w celu oświecenia i osiągnięcia nirwany - połączenia się ze źródłem.
Milosc to iluzja
Elvira Quintana - moje poprzednie wcielenie.
[youtube]2TBFkt4uu-A[/youtube]
[youtube]2TBFkt4uu-A[/youtube]
- Tonhar
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 64192154
Nie. Jestem chrześcijaninem i wierzę w życie wieczne, ale w raju.
Jedno życie, a spraw tyle...
Czytałem na temat reinkarnacji, ale czy w nią wierzę? Dopóki nie poznam przeszłego wcielenia będę się trzymał zdania że reinkarnacja ma miejsce tylko dla tych którzy tego potrzebują.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie wiemy skąd idziemy i nie wiemy dokąd. Gdzie sens życia błądząc?
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Niedługo koniec recyklingu dusz.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Zamiast stworzyć niebo aby ludzie żyli po śmierci w stanie doskonałym, archonci przetwarzają duszę i używają ich ponownie w reinkarnacji, to nazywam recyklingiem dusz.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
W co ty w ogóle wierzysz? Raz nie modlisz do różańca. Raz coś piszesz o recyklingu dusz. Jedno zaprzecza drugiemu. Jesteś niestaly.Juliusz Bulwa pisze: ↑wt cze 25, 2019 1:16 pm Zamiast stworzyć niebo aby ludzie żyli po śmierci w stanie doskonałym, archonci przetwarzają duszę i używają ich ponownie w reinkarnacji, to nazywam recyklingiem dusz.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Mam swoją wiarę. Jestem wolnym człowiekiem.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
Reinkarnacji zagraża idea zmartwychwstania skomplikowana jeszcze procesem Sądu Ostatecznego, czyli skrupulatnym zapisem wszystkich konsekwencji pojawienia się jednostki na świecie, nawet po śmierci jej biologicznej postaci. W praktyce oznacza to na przykład odtworzenie każdej myśli jakiegoś anonimowego jaskiniowca i dalszego jej biegu w realnym świecie stamtąd aż do wieczności i dosłowne przypisanie jej właścicielowi. Nie ma tak, że coś pożyje trochę jako smak dinozaura, potem jako wzruszenie człowieka, następnie stan ducha jakiejś bardziej skomplikowanej świadomości itd.
Wszystko ma być skrupulatnie rozliczone. To wydaje mi się trochę ambitniejsze od swobodnego puszczenia biegu spraw w obieg wcieleń. Metafizyka trudna, ale precyzyjna.
Wszystko ma być skrupulatnie rozliczone. To wydaje mi się trochę ambitniejsze od swobodnego puszczenia biegu spraw w obieg wcieleń. Metafizyka trudna, ale precyzyjna.