idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: idzie kuniec co wy na to ARMAGEDON
Nie jestem Twoim kolegą Anton.Daruj sobie takie wycieczki
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Widzisz, można powiedzieć podobnie do Pascala, że jak będę powtarzał różne zaklęcia, lub kłaniał się obrazkom to przecież niczego nie tracę, a nuż się ziści i wtedy wyjdę na swoje. Takie rozumowanie jest według mnie jednak błędne, bo kłaniając się obrazkom i oczekując, że to przyniesie przychylność jakichś duchów tracisz na kontakcie z rzeczywistością, w której żadnych duchów przecież nie ma.Irish pisze:Co konkretnie nazywasz gusłami Zbyszku?
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Kto mówi o kłanianiu się obrazkom i zaklęciom?Masz tendencje do spłycania wszystkiego.Ty wciąż mówisz o religii,ja mam na myśli wiarę.Te dwie rzeczy nie są tożsame.Sam zaklad Pascala mi się nie podoba, profity itd.Pytam się Ciebie czy uważasz wiarę w Boga(nie w religię) za gusło?
the formless."
the formless."
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Ja ! Przecież pisałem o tym post powyżej.Irish pisze:Kto mówi o kłanianiu się obrazkom i zaklęciom?
To zależy jak rozumieć tego Boga. Jeśli to ma być jakiś władca z brodą to pewno tak. Jeśli to będzie natomiast cecha ludzkiej psychiki do uczucia wszystko ogarniającej akceptacji i odnaleznienia swojej roli lub do tworzenia piękna to pewno wtedy Ty z kolei powiesz, że to żaden Bóg.Irish pisze:... czy uważasz wiarę w Boga .. za gusło?
W rzeczywistości lansowanej przez dominującą w ostatnim półtorawieczu ideologię materialistyczno-scjentystyczną miejsca dla duchów faktycznie nie ma, toteż gdy się one już pojawiają, wtedy musimy wysłuchiwać całych litanii komediopisarstwa, jak to się np. dzieje przy "racjonalizowaniu" fenomenów NDE albo OBE... Moim zdaniem każdy dogmatyzm - weźmy choćby religijny bądź antyreligijny - świadczy o jakiejś niedojrzałości i obawy właśnie przed rzeczywistością. Jedni się modlą po kilka godzin dziennie do obrazków, drudzy do telewizora - tylko w sumie co za różnica?...zbyszek pisze:tracisz na kontakcie z rzeczywistością, w której żadnych duchów przecież nie ma.
Inna sprawa, że w przypadku zaburzeń psychicznych - często stanowiących manifestację jakiejś zdegenerowanej "duchowości" - być może faktycznie najlepiej byłoby mocno przywrzeć nogami do ziemi i na twardym gruncie świata fizycznego szukać azylu przed swymi bolączkami. Mi się to niestety nie udało...
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Pytając kto mówi o kłanianiu się obrazkom mialem na myśli Pascala a nie Ciebie Zbyszku.Nie znam nikogo kto wierzy w brodatego Boga .Jeśli istnieje to jest on poza czasem.Nie wiem czy Bóg jest władcą ale wierze,że jest jakaś zasada rządząca Wszechświatem.
the formless."
the formless."
w mojej rymowance było o dekalogu nie o obrazkach ale tak nieraz się patrzyło w obrazek i mówiło po cichu w myślach pomóż jak to fenomen zarapował " każdy ma chwile że się po cichu żegna "
Wracając do tematu zgadzam się z Judasem a wy ?
cytat Judas Honor
Brak surowców, przeludnienie, mnóstwo broni, jednym słowem problem. Obawiam się, że ten rosnący wrzód można rozwiązać tylko poprzez wojnę totalną. Ale na pewno ta wojna nie oznacza końca świata, może bardziej końca świata jakiego znaliśmy dotychczas. Mi się obecny świat zbytnio nie podoba, więc za bardzo nie będę za nim tęsknił. Tylko ludzi mi szkoda.
Trochę przysmuciłem, niestety.
cytat Judas Honor
Brak surowców, przeludnienie, mnóstwo broni, jednym słowem problem. Obawiam się, że ten rosnący wrzód można rozwiązać tylko poprzez wojnę totalną. Ale na pewno ta wojna nie oznacza końca świata, może bardziej końca świata jakiego znaliśmy dotychczas. Mi się obecny świat zbytnio nie podoba, więc za bardzo nie będę za nim tęsknił. Tylko ludzi mi szkoda.
Trochę przysmuciłem, niestety.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Szkoda, Anton miło Cię przywitał. Coś cię chyba ugryzło, Irish. Może to ja z moimi komentarzami, czy tak ?Irish pisze:Nie jestem Twoim kolegą Anton.Daruj sobie takie wycieczki
Że tez wam sie chce tak dyskutowac...
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Międzynarodowa wojna atomowa zakończy życie na tej ziemi . . .
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
taurus-piskus
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
I narodzi sie nowe, powstana nowe pokolenia, nowe cywilizacje przewyzszajace postepem technologicznym wszystko znane dotad, odgrzebia nasze resztki, wysuplaja struktury dna, nastepnie sklonuja i bedziemy jak nowonarodzeni, i bedziemy sie cieszyc, radowac i zyc wiecznie wraz z nimi i naszymi bliskimi! 

- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Wojny i rewolucje to nie koszenie trawy, po którym ona lepiej rośnie. Wcale nie trzeba upuszczać krwi od ludzi kultury, nauki i sztuki, żeby zmienił się system władzy lub jakiś polityk ustąpił ze stołka. Ciągłe zmiany są konieczne, lecz jeśli teraz będziemy robić je w sposób zbrojny to przyjdzie bombaaA
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
niech przyjdzie Jezus i skończy z tym cyrkiem który trwa już tysiące lat
ale zanim przyjdzie to będzie ostro się działo
ale zanim przyjdzie to będzie ostro się działo
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Eee, atomowka to zamierzchla przeszlosc, teraz sa juz bronie i bomby molekularne, zrzucaja taka i pol Europy wyludnione, niema zywaj duszy, nawet kota, a zadna budowla nietknieta; film lecial nawet ostatinio taki, a filmy czesto obrazuja newet nie 1/10 prawdy. Kto wie co obecnie maja juz na skladzie struktury wojskowe. Szkoda tylko, ze po takiej wojnie juz nie bedzie co zbierac, ani nawet odrobinki dna nie znajda 

- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
A pamiętam, gdy sobie szedłem ubrany na sportowo w dresiki i jakiś wojak młody z okna zza płotu coś tam zaczepiał. Trep był bez świadomości czegokolwiek. Młody to mu wybaczyłem, nie zbluzgałem i nie obrzucałem kamieniami tego głupca, którego to w kamasze zwerbowali . . . (systemowy żolnierzyk taki malutki).
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
taurus-piskus
taurus-piskus
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Hehe, moze i tak, ale jak zostanie generalem bedzie wielki i wtedy sobie odbije i pouzywa