Niewiesz czy urojenie miłości moze miec wpływ na to ze mam podwyzszony poziom dopaminy
Depresja popsychotyczna
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Re: Depresja popsychotyczna
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Nie wiem, trzeba to przemyśleć, wczuć się w ten stan, odczuć skąd w ciele generuje emocje i zrozumieć, że się ulotni. Wszystko jest przemijalne.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Uroilem sobie calym sercem milosc i jeszcze ta milosc sie spelnila.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Dobrze, że przyszła.
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Ja też nie.
Miłość to bardzo fajna sprawa, rzecz, co kto lubi.
Jak rozpoznać u siebie że mogę mieć depresję popsychotyczną?
moze to nie urojenia tylko sobie wyafirmowalesTriumfalnaTurkawka pisze: ↑czw cze 13, 2024 1:01 pm Uroilem sobie calym sercem milosc i jeszcze ta milosc sie spelnila.

skoro nie rozpoznajesz to pewnie nie masz inaczej bys na bank wiedzial

- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Depresja to podstępna bestia. Można nawet wiedzieć, że się jej nie ma, a się ją ma.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
szczescie w nieszczesciu ze sa dzis dobre skuteczne leki. kiedys nie bylo i radzacy sobie sami na wlasna reke sa niestety tam gdzie nie powinni byc :/
dobrze jest miec jakies swoje zajawki, cos co sie kocha, to pozwala sie dystansowac
chyba kazdy czlowiek miewa w zyciu takie bardzo depresyjne okresy, wtedy to nie depresja tylko zycie wlasnie
nas chyba zycie przerasta dlatego mamy leki
dobrze jest miec jakies swoje zajawki, cos co sie kocha, to pozwala sie dystansowac
chyba kazdy czlowiek miewa w zyciu takie bardzo depresyjne okresy, wtedy to nie depresja tylko zycie wlasnie
nas chyba zycie przerasta dlatego mamy leki
- amigo
- zaufany użytkownik
sadze ze depresje popsychotyczna glownie powoduje zalekowanie chorego. oczywiscie tez na pewno nie obejdzie sie bez poczucia ze zachorowalismy i nasze zycie leglo w gruzach. czesto wlasnie po szpitalu chory dostaje diagnoze : traci prace, znajomych, szkole i musi nauczyc sie zyc na nowo
to nie to
swiat iluzji psychotycznych bywa bardzo wzniosly i kolorowy. leki usmierzaja objawy i swiat moze wygladac nagle szarawo. stad mowi sie o depresji ale to zwyczajny powrot do normalnosci. zycie zazwyczaj bywa szare, tylko czasami kolorowe. stad pojecie szarej rzeczywistosci
swiat iluzji psychotycznych bywa bardzo wzniosly i kolorowy. leki usmierzaja objawy i swiat moze wygladac nagle szarawo. stad mowi sie o depresji ale to zwyczajny powrot do normalnosci. zycie zazwyczaj bywa szare, tylko czasami kolorowe. stad pojecie szarej rzeczywistosci
- amigo
- zaufany użytkownik
tu sie zgodze. ja po psychozie religijnej gdzie bylem wybrancem i mialem misje do uzdrowienia swiata pozniej nadszedl dolek z powodu , ze wrocilem do normalnosci i juz nie mialem mocy, misji i euforiicanngurro pisze: ↑sob sie 03, 2024 10:32 pm to nie to
-
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Depresja popsychotyczna to dość częsty problem. Mówi się o niej gdy pacjent podczas leczenia psychozy lub po jej zakończeniu, z powodu braku manii odczuwa anhedonię i bezsens.
F29, F23
- amigo
- zaufany użytkownik
Wlasnie to mi dolega. Zycie jest jakie szare i bure, puste bez czegos co by mnie kierowalo ku radosci. Jestem apatyczny, nie mam na nic checi.
Kawa troche pomaga, ale slabo. Odsuwam sie od ludzi, nie mam ochoty na rozmowe, jakies zarty czy cos.Odczuwam pustke i zobojetnienie.
Kawa troche pomaga, ale slabo. Odsuwam sie od ludzi, nie mam ochoty na rozmowe, jakies zarty czy cos.Odczuwam pustke i zobojetnienie.
Po lekach.
Mo pomógł Escitil na depresję popsychotyczną, po tygodniu chęci do życia i działania zaczely wracać , po miesiącu było już całkiem ok i mogłam wrócić do pracy
Masz Chad?