Przeciw schizofrenii. Ciekawa strona

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Przeciw schizofrenii. Ciekawa strona

Post autor: Dobro »

Znam tą awersję do psychiatrów. Myślałem, że stoją oni za cierpieniem schizofrenii. Że ją wkręcają.
Aż napisałem o tym na portalu jednym.
Lekarz powiedział mi, że psychiatrzy to żadna szajka, ale już w to wtedy nie wierzyłem, bo brałem leki.

Sam jestem ciężkiej wagi, bardzo ciężkiej. Jeszcze po Ketrelu na noc tylko mi się apetyt zwiększa.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Lekarz moim zdaniem powinien wykazywać empatię a tego nie było u pewnej pani psychiatry, ignorowała objawy powodowane przyjmowaniem neuroleptyków jakie miałem na Solianie, jak senność, bardzo wysoki poziom prolaktyny (powyżej górnej normy) i senność. Na szczęście wtedy szybko wyszedłem z tamtego oddziału dziennego i zmieniłem lekarza który wprowadził mi Abilify, od tamtej pory jestem na Abilify z przerwą która skoczyła się nawrotem.
Żal był przez cały okres po pierwszym epizodzie, na szczęście nawrót skorygował uczucie żalu ponieważ jeszcze inny lekarz lepiej ustawił leki.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Mi aż szkoda moich lekarzy, bo w ogóle myślałem, że są bardzo źli. I są to jakieś eksperymenty medyczne.

Ale teraz widzę jak ich bolało to jak im to wyrażałem. I już tego nie będę robił. Na ich miejscu nic lepszego bym nie zaoferował. Są dobrymi ludźmi, mają swoje życie.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

W żadną stronę nie można generalizować, są i dobrzy lekarze i źli lekarze. Jak w każdym zawodzie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Nie wierzę żeby ktokolwiek z lekarzy stał po stronie życzących przykrości. Wszyscy lekarze są dobrzy - tak usłyszałem na dziennym.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

karuna pisze:Wszyscy lekarze są dobrzy - tak usłyszałem na dziennym.
To nawet statystycznie niemożliwe. Nie byłoby źle, gdyby jeszcze źli byli ci w
grupie wyjątków od reguły. Złem jest nieleczenie jednego potrzebującego pacjenta,
a przyjmowanie innego za łapówkę (onkologia się kłania - tam albo podejmiesz terapię zaraz, albo możesz zacząć rozglądać za miejscem na cmentarzu).
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Makaron ten avarat to Twoje zdjęcie ? Tak zauważyłem, że każdy chory na schizofrenie ma wgłębeinie na czole. Wy też ? Zbyszek chyba miał ?
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

Mniszek pisze:Makaron ten avarat to Twoje zdjęcie ? Tak zauważyłem, że każdy chory na schizofrenie ma wgłębeinie na czole. Wy też ? Zbyszek chyba miał ?
Ja też mam. W szpitalu każdy schizofrenik bez świadków dostaje kulkę w głowę, po czym zostaje skremowany. Po odzyskaniu świadomości nie jesteś prawdziwym sobą, a zwykłym klonem, któremu wspomnienia zostają zastąpione innymi. Wiem to, bo jako jeden z nielicznych przewidziałem to wszystko i przygotowałem się kodując wspomnienia w pamięci odpowiedzialnej za poruszanie się, a do czasu wybudzenia się byłem niewładny.

Dobra, teraz na poważnie.
Paranoja - świadomość o chorobie, to pierwsza zasada.
Norma - dążenie do niej, zasada druga.
Bajki - o duchach, bogach, sekretach i innych potęgach podświadomości - nie wierzyć, skupić się na faktach.
Zdrowie - fizyczne - dbać, w miarę możliwości, narkotyki, leki, alko, nałogi - wypier*olić z życia, czuć się dobrze bez nich.

Dobrze też jest mieć przyjaciela, który w razie W odbije Cię z psychiatryka, jeśli leki nie są dla Ciebie dobre.
I jak ktoś napisał seks jest zdrowy, no ale to wiadome.
Polecam nie odcinać się od społeczności, rozmów, czy tego co wk*rwia, dobrze jest umieć radzić sobie z własnymi emocjami.
Bycie trochę sztucznym, czy nienaturalnym też nie zaszkodzi i wcale nie musi godzić w dumę, bo w sumie i tak kształtuje nas to czym się otaczamy, przynajmniej w pewnym stopniu.
"Z kim przystajesz takim się stajesz" jak to mówią, i według mnie w tym powiedzeniu jest ziarno prawdy, albo całe jest prawdziwe. Tak czy inaczej, otaczaj się normalnymi ludźmi, którzy mają ambicje i zdrowy rozsądek - jak nie pomoże - na pewno nie zaszkodzi(no chyba że będziesz przy nich robił bardzo dziwne rzeczy, wtedy możesz ucierpieć psychicznie, czyt. stracisz ich).
Nie leć w ch*ja. Tyle. Pozdro.

PS:
Obrazek
Lekarka też ostrzegała, dała miesiąc, góra dwa - ponad rok nie biorę. Odstawiłem od razu po wyjściu ze szpitala.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Cytoskeletal Signaling: Is Memory Encoded in Microtubule Lattices by CaMKII Phosphorylation?
Co by było gdyby schizofrenia była powodowana przerostem mikrotubul a przez to mieszaniem się pamięci z przypadkowymi danymi z wnętrza neuronu?
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

A co z tymi Waszymi czołami, są piękne i gładkie - bez wgłębień, czy mają widoczne wgłębienia, zmarszczki ? Zauważyłem taką zależność fizyczno - psychiczną bo Jestem genialny :D :D :D Mówią na mnie Mniszek Fantastico, we Włoszech :D :D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „metody alternatywne”