Program w TVN
Moderator: moderatorzy
Re: Program w TVN
niech ktoś da linka na szybko z programem bo widziałem tylko kawałek zbyszka 

Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Fajne zakończenie: "mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu programowi, rozwialiśmy część mitów dotyczących schizofrenii".
PS
Do obejrzenia będzie tutaj: http://vod.onet.pl/rozmowy-w-toku,8084, ... ml#odcinki
PS
Do obejrzenia będzie tutaj: http://vod.onet.pl/rozmowy-w-toku,8084, ... ml#odcinki
ale sprawiał wrażenie kogoś zrównoważonego ze sporym bagażem doświadczeń "schizowych"
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Program tylko utrwalający jeszcze stereotypy. Szkoda, że tak mało do powiedzenia miał psychiatra, bo on wydawał się rzeczowym i konkretnym człowiekiem.

Były poruszane trudne sprawy ale chyba nie bylo tak źle jak to przewidywalem. Jedynie ostatnia para byla troche dziwna i groteskowa, moze przez te doklejone wasy i peruki. Wizerunku schizofreników ten program napewno jednak nie poprawi, akcenty zostaly postawione na negatywy. Sam nie wiem moze nie trza tak lukrować. Ciekaw jestem wrażenia innych forumowiczów.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- lea
- zaufany użytkownik
na pewno ten program nie zmieni stereotypów panujących w społeczeństwie, a najrozsądniej mówił psychiatra. Poza tym dzięki temu programowi jestem bardziej przekonana, że jeżeli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie mówić innym, że ma się schizofrenię.
pozdrawiam
pozdrawiam
- małomówiąca
- zaufany użytkownik
Najjaśniejsze punkty programu to Zbyszek i psychiatra. Te dwie osoby wydawały mi się najbardziej kompetentne, rzeczowe i w temacie. Reszta podobała mi się zdecydowanie mniej. W rozmowie ze Zbyszkiem nie podobała mi się trochę postawa Ewy. Za dużo wyciągania psychotycznych sensacji, za mało zwracania uwagi na rzeczywisty temat programu. Raczej stereotypów rozwiać się nie udało, za to było dużo siekier, noży, pobić i agresji, zupełnie niepotrzebnie. I ostatnia para, której w moim odczuciu w ogóle nie powinno tam być.
Psychiatra był świetny, bardzo mądrze gadał, tylko szkoda, że tak mało.
Jak by jednak nie było, chylę czoła przed Zbyszkiem. Świetnie wypadłeś, wypowiadałeś się ładnie i może samą swoją osobą, spójnością wypowiedzi, spokojnym tonem, ciepłą powierzchownością dasz do myślenia paru osobom, które w schizofrenikach widzą potencjalne zagrożenie dla siebie. Gratuluję
Psychiatra był świetny, bardzo mądrze gadał, tylko szkoda, że tak mało.
Jak by jednak nie było, chylę czoła przed Zbyszkiem. Świetnie wypadłeś, wypowiadałeś się ładnie i może samą swoją osobą, spójnością wypowiedzi, spokojnym tonem, ciepłą powierzchownością dasz do myślenia paru osobom, które w schizofrenikach widzą potencjalne zagrożenie dla siebie. Gratuluję

Nic ten program nie zmieni
wręcz może być gorzej .Rzeczywiście akcent był postawiony na noże,siekiery itp.
A ta sonda "czy zamieszkałbyś w sąsiedztwie schizofrenika?" masakra
Specjalista dla mnie był do bani,wzięli jakiegoś młodziutkiego psychiatrę nawet nie wiadomo czy nie stażystę,który nic ciekawego nie powiedział oprócz tego ze choroba nie jest dziedziczna.Już kiedyś Drzyzga robiła program o schizofrenii i jako specjalista była mgr.Anna Bielańska z Krakowskiej Kliniki i Stowarzyszenia "Otwórzcie Drzwi",podejrzewam ze teraz nikt się nie zdecydował z dobrych specjalistów wziąć w tym udział bo wiadomo ze to tylko tania sensacja się liczy w tym programie,dlatego może ten młodziutki lekarz tam był(nie jestem pewna ale tak mi przyszło to do głowy).
A żeby już tak nie jechać po tym programie chciałam powiedzieć ze Zbyszek był Super
no i Pani Ewie Drzyzdze udało się coś pożytecznego powiedzieć mianowicie to że chorzy tak na prawdę boja się bardziej zdrowych niż zdrowi chorych,stad ta agresja u nich.Ale tego chyba nikt w tym programie nie zauważy ale bądzmy dobrej myśli.
Mimo wszystko Zbyszku Gratulacje
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

A ta sonda "czy zamieszkałbyś w sąsiedztwie schizofrenika?" masakra

Specjalista dla mnie był do bani,wzięli jakiegoś młodziutkiego psychiatrę nawet nie wiadomo czy nie stażystę,który nic ciekawego nie powiedział oprócz tego ze choroba nie jest dziedziczna.Już kiedyś Drzyzga robiła program o schizofrenii i jako specjalista była mgr.Anna Bielańska z Krakowskiej Kliniki i Stowarzyszenia "Otwórzcie Drzwi",podejrzewam ze teraz nikt się nie zdecydował z dobrych specjalistów wziąć w tym udział bo wiadomo ze to tylko tania sensacja się liczy w tym programie,dlatego może ten młodziutki lekarz tam był(nie jestem pewna ale tak mi przyszło to do głowy).
A żeby już tak nie jechać po tym programie chciałam powiedzieć ze Zbyszek był Super

Mimo wszystko Zbyszku Gratulacje

Gratuluacje dla Zbyszka , reszta programu nic nowego nie wniosła. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- japalach
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Niestety nie byłem w stanie obejrzeć. Dlatego prosze o kontakt osobe, ktorej udalo sie nagrać ten odcinek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Patrząc z rynsztoka do gwiazd. " [M.T.]
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
- VoyageR
- zaufany użytkownik
co prawda jestem tu nowy ale mam doświadczenie - przykre - w tej kwestii.asdf123 pisze:na pewno ten program nie zmieni stereotypów panujących w społeczeństwie, a najrozsądniej mówił psychiatra. Poza tym dzięki temu programowi jestem bardziej przekonana, że jeżeli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie mówić innym, że ma się schizofrenię.
pozdrawiam
gdybym mógł cofnąć czas to bym robił wszystko żeby moja choroba nie wyszła na jaw.
Ludzie myślą ze jestem ślepy, głuchy itd i nie słyszę ich komentarzy, uśmieszków...
jak mówią - tęsknie za ciszą...
jak milczą - boje się tego...
jak milczą - boje się tego...
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
No i kurde przegapiłem!

Dołączam się do prośby!japalach pisze:Niestety nie byłem w stanie obejrzeć. Dlatego prosze o kontakt osobe, ktorej udalo sie nagrać ten odcinek.
Pozdrawiam
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Zbyszku widziałam Cię dzisiaj w tvn. Oglądałam to z mamą. I Twoje objawy choroby były jak moje. Mój facet też jest na to samo chory. On jednak oddalił się ode mnie. Nie jesteśmy małżeństwem. Życzę Wam spokojnego i szczęśliwego życia. Jedno było objawieniem dla mojej mamy: że schizofrenik powinien mieć najbliższą rodzinę, to jest współmałżonka i dziecko jak powiedział psychiatra i Ty tym programie. Moja mama i lekarka przestrzegały mnie przed tym że nie nadaje się na taką rodzinę, chociaż ja tego pragnęłam. Jesteś przykładem tego co powinno być widoczne zawsze schizofrenik z pełnej rodziny...
-
- zaufany użytkownik
telewizja klamie, bo telewizja jest od wychowywania ludzi i taniej rynsztokowej sensacji i wcale nie opowiada jak wyglada prawdziwe zycie schizofrenika. zbyszek bitte usun posty tvn'u z tego forum, bo ludzie z telewizji robia z siebie idiotow, a na taki poziom jeszcze mnie nie stac.
- asthar
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie widziałam początku programu, ale to co zobaczyłam wystarczyło mi, by pozostać przy zdaniu, że RwT to merytoryczny rynsztok. Program w opinii laika zostawia wrażenie, że schizofrenik to ktoś kto lata za bliskimi z nożem i siekierą bo tak mu każą głosy i ktoś kogo dla jego własnego dobra lepiej umieścić w "specjalistycznym" zakładzie z gumowymi ścianami w kaftanie bezpieczeństwa.
Moja rodzina myśli, że leczę depresję i niechże tak pozostanie.
Ale i tak jestem pełna podziwu dla Zbyszka, za odwagę.
Moja rodzina myśli, że leczę depresję i niechże tak pozostanie.
Ale i tak jestem pełna podziwu dla Zbyszka, za odwagę.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Możliwe, że popełniłem błąd biorąc w udział w tym programie. Dziękuję za waszą wyrozumiałość i docenienie moich dobrych chęci.
- asthar
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie wydaje mi się, by był to błąd. W końcu i tak nie miałeś żadnego wpływu na to, jak poskładają Twoje wypowiedzi i jaki kształt ostatecznie przybierze ten program. Kilkoro z moich znajomych wystąpiło w RwT (m.in Patrycja "Elficzka" albo chłopak z wytatuowanymi gałkami ocznymi - RoniX) i nie jest to żaden powód do wstydu.
:):)

-
- zaufany użytkownik
Nie oglądałam, bo zaraz po włączeniu telewizora, zepsułam go.
Nie mogę skomentować, bo w pracy byłam i nie oglądałam.
Czekam, kiedy wrzucą na stronkę...
P.S.
Zawsze można kontratakować ;>
Myślałam nawet o nakręceniu "czegoś", ale na razie nie zdradzam szczegółów.
Czekam, kiedy wrzucą na stronkę...
P.S.
Zawsze można kontratakować ;>
Myślałam nawet o nakręceniu "czegoś", ale na razie nie zdradzam szczegółów.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Nie prawda Zbyszku dobrze zrobiłeś.Ten program i tak by się odbył niezależnie od tego czy wziąłbyś w nim udział.A twoja opowieść o tym ze pomimo choroby można mieć rodzinę była bardzo cenna.W ogóle twój występ był taką przeciwwagą w stosunku do tych nie fajnych rzeczy które zostały w programie pokazane.Więc nie ma czego żałowaćzbyszek pisze:Możliwe, że popełniłem błąd biorąc w udział w tym programie.