Program w TVN

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Kefas
zaufany użytkownik

Re: Program w TVN

Post autor: Kefas »

niech ktoś da linka na szybko z programem bo widziałem tylko kawałek zbyszka :(
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Fajne zakończenie: "mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu programowi, rozwialiśmy część mitów dotyczących schizofrenii".

PS
Do obejrzenia będzie tutaj: http://vod.onet.pl/rozmowy-w-toku,8084, ... ml#odcinki
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

ale sprawiał wrażenie kogoś zrównoważonego ze sporym bagażem doświadczeń "schizowych"
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Program tylko utrwalający jeszcze stereotypy. Szkoda, że tak mało do powiedzenia miał psychiatra, bo on wydawał się rzeczowym i konkretnym człowiekiem.
Obrazek
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Były poruszane trudne sprawy ale chyba nie bylo tak źle jak to przewidywalem. Jedynie ostatnia para byla troche dziwna i groteskowa, moze przez te doklejone wasy i peruki. Wizerunku schizofreników ten program napewno jednak nie poprawi, akcenty zostaly postawione na negatywy. Sam nie wiem moze nie trza tak lukrować. Ciekaw jestem wrażenia innych forumowiczów.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

na pewno ten program nie zmieni stereotypów panujących w społeczeństwie, a najrozsądniej mówił psychiatra. Poza tym dzięki temu programowi jestem bardziej przekonana, że jeżeli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie mówić innym, że ma się schizofrenię.

pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
małomówiąca
zaufany użytkownik

Post autor: małomówiąca »

Najjaśniejsze punkty programu to Zbyszek i psychiatra. Te dwie osoby wydawały mi się najbardziej kompetentne, rzeczowe i w temacie. Reszta podobała mi się zdecydowanie mniej. W rozmowie ze Zbyszkiem nie podobała mi się trochę postawa Ewy. Za dużo wyciągania psychotycznych sensacji, za mało zwracania uwagi na rzeczywisty temat programu. Raczej stereotypów rozwiać się nie udało, za to było dużo siekier, noży, pobić i agresji, zupełnie niepotrzebnie. I ostatnia para, której w moim odczuciu w ogóle nie powinno tam być.

Psychiatra był świetny, bardzo mądrze gadał, tylko szkoda, że tak mało.

Jak by jednak nie było, chylę czoła przed Zbyszkiem. Świetnie wypadłeś, wypowiadałeś się ładnie i może samą swoją osobą, spójnością wypowiedzi, spokojnym tonem, ciepłą powierzchownością dasz do myślenia paru osobom, które w schizofrenikach widzą potencjalne zagrożenie dla siebie. Gratuluję :)
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Post autor: coty »

Nic ten program nie zmieni :( wręcz może być gorzej .Rzeczywiście akcent był postawiony na noże,siekiery itp. :(
A ta sonda "czy zamieszkałbyś w sąsiedztwie schizofrenika?" masakra :(
Specjalista dla mnie był do bani,wzięli jakiegoś młodziutkiego psychiatrę nawet nie wiadomo czy nie stażystę,który nic ciekawego nie powiedział oprócz tego ze choroba nie jest dziedziczna.Już kiedyś Drzyzga robiła program o schizofrenii i jako specjalista była mgr.Anna Bielańska z Krakowskiej Kliniki i Stowarzyszenia "Otwórzcie Drzwi",podejrzewam ze teraz nikt się nie zdecydował z dobrych specjalistów wziąć w tym udział bo wiadomo ze to tylko tania sensacja się liczy w tym programie,dlatego może ten młodziutki lekarz tam był(nie jestem pewna ale tak mi przyszło to do głowy).
A żeby już tak nie jechać po tym programie chciałam powiedzieć ze Zbyszek był Super :D no i Pani Ewie Drzyzdze udało się coś pożytecznego powiedzieć mianowicie to że chorzy tak na prawdę boja się bardziej zdrowych niż zdrowi chorych,stad ta agresja u nich.Ale tego chyba nikt w tym programie nie zauważy ale bądzmy dobrej myśli.

Mimo wszystko Zbyszku Gratulacje :D

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Gratuluacje dla Zbyszka , reszta programu nic nowego nie wniosła. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Awatar użytkownika
japalach
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: japalach »

Niestety nie byłem w stanie obejrzeć. Dlatego prosze o kontakt osobe, ktorej udalo sie nagrać ten odcinek.

Pozdrawiam
"Patrząc z rynsztoka do gwiazd. " [M.T.]
Zapraszam na https://web.puczat.pl/wp/
Awatar użytkownika
VoyageR
zaufany użytkownik

Post autor: VoyageR »

asdf123 pisze:na pewno ten program nie zmieni stereotypów panujących w społeczeństwie, a najrozsądniej mówił psychiatra. Poza tym dzięki temu programowi jestem bardziej przekonana, że jeżeli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie mówić innym, że ma się schizofrenię.

pozdrawiam
co prawda jestem tu nowy ale mam doświadczenie - przykre - w tej kwestii.
gdybym mógł cofnąć czas to bym robił wszystko żeby moja choroba nie wyszła na jaw.
Ludzie myślą ze jestem ślepy, głuchy itd i nie słyszę ich komentarzy, uśmieszków...
jak mówią - tęsknie za ciszą...
jak milczą - boje się tego...
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

No i kurde przegapiłem! :cry:
japalach pisze:Niestety nie byłem w stanie obejrzeć. Dlatego prosze o kontakt osobe, ktorej udalo sie nagrać ten odcinek.

Pozdrawiam
Dołączam się do prośby!
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

Zbyszku widziałam Cię dzisiaj w tvn. Oglądałam to z mamą. I Twoje objawy choroby były jak moje. Mój facet też jest na to samo chory. On jednak oddalił się ode mnie. Nie jesteśmy małżeństwem. Życzę Wam spokojnego i szczęśliwego życia. Jedno było objawieniem dla mojej mamy: że schizofrenik powinien mieć najbliższą rodzinę, to jest współmałżonka i dziecko jak powiedział psychiatra i Ty tym programie. Moja mama i lekarka przestrzegały mnie przed tym że nie nadaje się na taką rodzinę, chociaż ja tego pragnęłam. Jesteś przykładem tego co powinno być widoczne zawsze schizofrenik z pełnej rodziny...
zawilinski
zaufany użytkownik

Post autor: zawilinski »

telewizja klamie, bo telewizja jest od wychowywania ludzi i taniej rynsztokowej sensacji i wcale nie opowiada jak wyglada prawdziwe zycie schizofrenika. zbyszek bitte usun posty tvn'u z tego forum, bo ludzie z telewizji robia z siebie idiotow, a na taki poziom jeszcze mnie nie stac.
Awatar użytkownika
asthar
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: asthar »

Nie widziałam początku programu, ale to co zobaczyłam wystarczyło mi, by pozostać przy zdaniu, że RwT to merytoryczny rynsztok. Program w opinii laika zostawia wrażenie, że schizofrenik to ktoś kto lata za bliskimi z nożem i siekierą bo tak mu każą głosy i ktoś kogo dla jego własnego dobra lepiej umieścić w "specjalistycznym" zakładzie z gumowymi ścianami w kaftanie bezpieczeństwa.
Moja rodzina myśli, że leczę depresję i niechże tak pozostanie.

Ale i tak jestem pełna podziwu dla Zbyszka, za odwagę.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Możliwe, że popełniłem błąd biorąc w udział w tym programie. Dziękuję za waszą wyrozumiałość i docenienie moich dobrych chęci.
Awatar użytkownika
asthar
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: asthar »

Nie wydaje mi się, by był to błąd. W końcu i tak nie miałeś żadnego wpływu na to, jak poskładają Twoje wypowiedzi i jaki kształt ostatecznie przybierze ten program. Kilkoro z moich znajomych wystąpiło w RwT (m.in Patrycja "Elficzka" albo chłopak z wytatuowanymi gałkami ocznymi - RoniX) i nie jest to żaden powód do wstydu. :):):)
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Nie oglądałam, bo zaraz po włączeniu telewizora, zepsułam go.
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

Nie mogę skomentować, bo w pracy byłam i nie oglądałam.
Czekam, kiedy wrzucą na stronkę...

P.S.
Zawsze można kontratakować ;>
Myślałam nawet o nakręceniu "czegoś", ale na razie nie zdradzam szczegółów.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Post autor: coty »

zbyszek pisze:Możliwe, że popełniłem błąd biorąc w udział w tym programie.
Nie prawda Zbyszku dobrze zrobiłeś.Ten program i tak by się odbył niezależnie od tego czy wziąłbyś w nim udział.A twoja opowieść o tym ze pomimo choroby można mieć rodzinę była bardzo cenna.W ogóle twój występ był taką przeciwwagą w stosunku do tych nie fajnych rzeczy które zostały w programie pokazane.Więc nie ma czego żałować :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”