jak schudnac?

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: jak schudnac?

Post autor: hvp2 »

Należy mało jeść i się dużo ruszać :!:

Co do jedzenie to nie jadać częściej niż co trzy godziny, a kiedy już się je to nie za duże porcje.

A ruszać (aż do zmęczenia) należy się co najmniej przez 30 minut każdego jednego dnia :!:
_Piotr_
bywalec

Post autor: _Piotr_ »

www.sfd.pl ---> na tym portalu są diety, wiedza, i wsparcie.
A odnośnie odchudzania dla kobiet to do tego przydaje się facet. Można razem biegać, jeździć na rowerze, chodzić na siłownie itp, itd. :) :P
No i vice versa.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

http://www.fotosik.pl/zdjecie/5d92d961103313d0

Tak jak mówię wykuć to i człowiek jest chudszy.
Awatar użytkownika
wurm
zaufany użytkownik

Post autor: wurm »

Ja biorę samo abilfy od jakiegoś czasu i parę kilogramów straciłem także to jest kwestia leku tego się nie przeskoczy. Jest jeszcze pare leków co sie po nich nie tyje ale nie sa dostępne w polsce . A jak brałem rispo i byłem na diecie to było dla mnie wielkim wysiłkiem odmówić sobie jedzenia a czułem duzy głód chudłem niewiele a teraz na abilify to zjadam słodzycze i chudne bez problemu.
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Awatar użytkownika
mattatjah
bywalec

Post autor: mattatjah »

W mojej ocenie i z moich obserwacji wynika, że leki zaburzają metabolizm i wzmagają apetyt, ale na każdego to działa inaczej. Mam znajomą, która biorąc duże dawki olanzapiny nie przytyła.

Jeżeli chodzi o mnie to pamiętam, że zanim zacząłem brać leki przytyłem jakieś 10-15 kg. Mało się wtedy ruszałem i kiepsko jadałem. Po rozpoczęciu terapii neuroleptykami do mojej wagi dorzuciłem kolejne 10kg i wtedy postanowiłem, że schudnę. Wykupiłem dietę na stronie
http://potreningu.pl/plan
i rozpocząłem regularne treningi na siłowni. W 2 miesiące schudłem 10kg i miałem nawrót bo odstawiłem leki. Przez rok znowu przytyłem do 98kg i znowu postanowiłem schudnąć.

Obecnie ważę ok. 90kg i ciągle chudnę. W ogóle się nie ruszam (tyle co po zakupy), nie trenuje. Dietę ułożyłem sobie sam. Obliczyłem swoje zapotrzebowanie kaloryczne i obciąłem z niego ok. 200kcal. Jem 5 posiłków dziennie co 3h i piję dużo wysokozmineralizowanej wody (np. Galicjanka lub Muszyna). Jem dużo warzyw, trochę owoców, unikam tłuszczy pochodzenia zwierzęcego i jem dużo nabiału. Liczę kalorie korzystając z aplikacji FITATU w smartfonie. Przepisy wyszukuje w necie. W diecie stosuje następujący bilans: białko: 25%, tłuszcze: 25%, węglowodany: 50%. Zrezygnowałem z kawy, słodyczy, suplementów diety, alkoholu, toksycznych relacji, stresu.
Waga spada mi ok. 1kg na tydzień. Więcej nie polecam nikomu z uwagi na ryzyko efektu jojo. Redukcję zakończę, gdy wrócę do wagi 80-85kg.

Choruję na schizofrenię paranoidalną. Jestem na monoterapii amisanem w dawce 50mg/dobę. Rok temu brałem solian w dawce 800mg/dobę i zacząłem zmniejszać na własną rękę, ponieważ lekarz wmawiał mi, że leki mi pomagają, a w rzeczywistości robiły ze mnie warzywo i czułem się fatalnie. Nie wiem, czy zdołam odstawić całkowicie, ale do tego dążę. Zarówno dieta jak i redukcja psychotropów to proces rozłożony w czasie. Nie wierzcie w diety cud i nie odstawiajcie leków zbyt szybko. Ludzkie ciało i psychika są bardzo skomplikowane i najgorsze co można zrobić to wprowadzić drastyczne zmiany. Z mojego punktu widzenia wszystko jest możliwe nawet życie bez leków - kwestia wytrwałości w dążeniu do realizacji obranych celów.
Wiem, że w swej niewiedzy wiem mniej niż wie niejeden głupiec, który w swej głupocie wie więcej niż wie niejeden mędrzec.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Nigdy nie zapomne historyjke z dziecinswa: przychodzi gruba baba do slawnego radzieckiego hipnotyzera Kaszpirowskiego i mowi, ratuj, musze schudnac, zahipnotyzuj, czy co, a on tak na nia patrzy, a pozniej jak wrzasnie: "Żrat' mieńsze nada!" - Trzeba zryc mniej :lol:
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

mattatjah pisze: pt mar 17, 2017 12:15 pm Choruję na schizofrenię paranoidalną. Jestem na monoterapii amisanem w dawce 50mg/dobę. Rok temu brałem solian w dawce 800mg/dobę i zacząłem zmniejszać na własną rękę, ponieważ lekarz wmawiał mi, że leki mi pomagają, a w rzeczywistości robiły ze mnie warzywo i czułem się fatalnie. Nie wiem, czy zdołam odstawić całkowicie, ale do tego dążę. Zarówno dieta jak i redukcja psychotropów to proces rozłożony w czasie. Nie wierzcie w diety cud i nie odstawiajcie leków zbyt szybko. Ludzkie ciało i psychika są bardzo skomplikowane i najgorsze co można zrobić to wprowadzić drastyczne zmiany. Z mojego punktu widzenia wszystko jest możliwe nawet życie bez leków - kwestia wytrwałości w dążeniu do realizacji obranych celów.
Pozwoliłem sobie zacytować...
Zdania szczególnie wg mnie istotne zaznaczyłem na czerwono...

Ogólnie to budujący post :!:
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Ja jestem ciągle na diecie i dużo ruchu ważę mało.Leków też nie biorę dużo jak brałem to tyłem.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Tup pisze: śr mar 29, 2017 5:45 pm Ja jestem ciągle na diecie i dużo ruchu ważę mało.Leków też nie biorę dużo jak brałem to tyłem.
No i właśnie :!:
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Dobrze jest zastepowac biale pieczywo i ziemniaki ryzem i kasza gryczana, platkami owsianymi, kasza jaglana, kuskusem i jesc jak najmniej miesa. Wiecej natomiast nabialu i ryb, waga sama poleci w dol. Ale problem taki, ze wtedy trzeba wciaz na ciuchy wydwac, no chyba, ze ktos lubi miec zagle na sobie :lol: W wietrzna pogode mozna normalnie za latawca byc :D
maajutka
zaufany użytkownik

Post autor: maajutka »

Przed choroba ważyłam 53kg,po chorobie po kuracji rispoleptem szybko przytyłam do 67 kg było mi bardzo ciężko schudnąć,dwa lata temu drastycznie zmniejszyłam rispolept i nabrałam więcej motywacji i energii do działania ,zaczęłam biegać chodzić na siłownie i przedwszystkim nordic walking no i oczywiście dieta dieta i jeszcze raz dieta schudłam w 5miesięcy na 56kg i staram się utrzymać ta wage
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Nic tylko pogratulowac! Szacunek i uznanie!
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Ostatnio znów schudłem myśle,że ważę około 70kg.
urojona
zaufany użytkownik

Post autor: urojona »

Ja na rispolepcie i perazynie przytylam 20kg, teraz ide do lekarza na zmiane leku na solian ,moze schudne troche
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Ja teraz ważę 89 kg przy 1,86m wzrostu, w sumie parę kilo schudłem, ale pewnie dlatego, że wcześniej byłem chory i odżywiałem się na sucharkach, czy waflach.
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

jagienka pisze: pn sty 02, 2017 9:35 pm Czy da się w ogóle schudnąć na olanzapinie? Dokonał tego ktoś na tym forum??

Ja schudłem z 122 na 97 na 40 mg olanzapiny/doba. Sam nie wiem jak to się stało.
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Zawsze można się głodzić i się schudnie natomiast jakie to ma konsekwencje dla zdrowia to już inna sprawa
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Należy nie podjadać, jeść coś słodkiego po obiedzie, dużo ruchu przede wszystkim, pić wodę.
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Raczej nie wystarczy
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

temat żywienia jest dość rozległy . Dotyczy waszego organizmu który jest indywidualny nie odosobniony ale pewien typ pewnie w zależności też od nawyków oraz poziomu cukru we krwii . Zalecam odkwaszanie organizmu a robi się to unikając jedzenia słodyczy , można zjeść owsiankę z miodem np ale nine batoniki . Owsianka z miodem ma wiele minerałów i działa na najgorszy rodzaj cholesterolu neutralizując rozbijając go co przekłada się wielorako na organizm . Zmniejsza ryzyko zawału i tragedii czy udaru .Odkwasić też należy organizm ale z głową można nie trzeba świrować zaraz tzn pić sok z ogórków
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”