Finlandia - czy to nie jest koniec psychiatrii w tym kraju i wielki triumf antypsychiatrii?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Finlandia - czy to nie jest koniec psychiatrii w tym kraju i wielki triumf antypsychiatrii?

Post autor: Catastrophique »

pycioslawa pisze: śr wrz 23, 2020 8:09 am
Catastrophique pisze: wt wrz 22, 2020 7:38 pm Nieudacznicy siedza bezczynnie w domu, a coaching motywuje do dzialania. Poddaja mu sie osoby, ktore chcą cos zmienic w swoim zyciu.
Ale komu ja to tłumaczę, no wlasnie ;).
Nie wyobrazam sobie oddawac swojego zycia w rece jakiegos durnia, ktory uwaza, ze wie co z nim robi.
To tak nie dziala. Gdybys miala chociaz szczatkowe pojęcie na temat coachingu wiedziałabys, ze klient sam wlasciwie rozwiązuje swoj problem. Ja go tylko naprowadzam. I nie zycze sobie nazywania mnie - coacha durniem, bo na to nie zasługuje. Myslalem, ze mozna spodziewac sie po Tobie czegos lepszego, niz zwykłej ignoranckiej obrazy.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Finlandia - czy to nie jest koniec psychiatrii w tym kraju i wielki triumf antypsychiatrii?

Post autor: pycioslawa »

Catastrophique pisze: śr wrz 23, 2020 9:47 am
pycioslawa pisze: śr wrz 23, 2020 8:09 am
Catastrophique pisze: wt wrz 22, 2020 7:38 pm Nieudacznicy siedza bezczynnie w domu, a coaching motywuje do dzialania. Poddaja mu sie osoby, ktore chcą cos zmienic w swoim zyciu.
Ale komu ja to tłumaczę, no wlasnie ;).
Nie wyobrazam sobie oddawac swojego zycia w rece jakiegos durnia, ktory uwaza, ze wie co z nim robi.
To tak nie dziala. Gdybys miala chociaz szczatkowe pojęcie na temat coachingu wiedziałabys, ze klient sam wlasciwie rozwiązuje swoj problem. Ja go tylko naprowadzam. I nie zycze sobie nazywania mnie - coacha durniem, bo na to nie zasługuje. Myslalem, ze mozna spodziewac sie po Tobie czegos lepszego, niz zwykłej ignoranckiej obrazy.
Obrazek
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Osoby, które lubia swoje zycie nie korzystaja z uslug coacha. Czy ja za kazdym razem musze wyjasniac podstawy?
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Jak zmotywujesz do życia Chwasta z forum to uwierzę w coaching.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Catastrophique pisze: czw wrz 24, 2020 4:18 am Osoby, które lubia swoje zycie nie korzystaja z uslug coacha. Czy ja za kazdym razem musze wyjasniac podstawy?
Nie zrozumiales mojej aluzji.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Xiantotikui pisze: czw wrz 24, 2020 8:10 am Jak zmotywujesz do życia Chwasta z forum to uwierzę w coaching.
Chwast sam by musial tego chciec. Malo mnie obchodzi czy wierzysz w coaching czy nie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

pycioslawa pisze: czw wrz 24, 2020 8:14 am
Catastrophique pisze: czw wrz 24, 2020 4:18 am Osoby, które lubia swoje zycie nie korzystaja z uslug coacha. Czy ja za kazdym razem musze wyjasniac podstawy?
Nie zrozumiales mojej aluzji.
Masz śmietnik w życiu, ale "dobrze" Ci z tym?
Awatar użytkownika
Foolsenemy
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Foolsenemy »

beka pisze: wt wrz 22, 2020 10:16 am Kto bierze na poważnie life-coaching? :lol:
Skoro są osoby, które na poważnie biorą rumpologię (wróżenie z kształtu d..y) czy odczytywanie przyszłości z fusów, to nie dziwi mnie, że taka ściema jak coaching ma swoich fanów :D
http://kroniki-szalenstwa.blogspot.com/
"Kim jesteś? Jesteś zwycięzcą!!!" :D :D :D
Awatar użytkownika
Foolsenemy

Amannn pisze: sob wrz 19, 2020 1:48 am Ja cytuje i analizuję tylko artykuł o Finlandii. Czy ty nie jesteś przypadkiem polskim psychiatra lub nie masz w rodzinie jakiegoś psychiatry? Po co obrażasz? Możesz polemizować z tymi wynikami badań, albo ich nie czytać jak to zakłóca twój święty spokôj i boisz się efektu nocebo.

Myśle ze Skandynawowie znają się na chorobach psychicznych dość dobrze swojądroga i jak nie dają leków antypsychotycznych w dwóch przypadkach na trzy z psychoza to pewnie maja racje. Jak masz napisane 80% ludzi wróciło do nauki i pracy w ciągu 5 lat u nas to jest 10 a jak niektórzy piszą na prawdę 3%. To jest chyba różnica??? Nawroty zaś miała 1/4 . W przypadku zaś osób biorących leki nawroty miało niemalże 3/4. U nas są osoby które są ciagle umieszczane po szpitalach i leki im nie pomagają - tylko tu na forum nie chcą się ujawnić a ponadto nie mają siły by pisać o czymkolwiek. Są ludzie którzy po lekach leżą cały dzień w łóżku , a nawet tacy którym trzeba pomóc wziąć prysznic bo tak ich leki albo choroba wyniszczyły, choć wydaje się ze to te pierwsze.
Ten siwy kundel jest za głupi, aby podjąć z Tobą merytoryczną dyskusję.
Szczekać tylko potrafi a i to mu nieudolnie wychodzi.

Trzeba go traktować w myśl zasady:
Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Prawdę mówiąc to się dziwię, że administrator tego forum jeszcze mu tych postów nie pokasował, bo on nic nie wnosi do dyskusji, tylko trolluje.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Jak istnieje neurolingwistyczne programowanie to dlaczego coaching ma nie istnieć? Jak głupek spotka cwaniaka to zawsze jest ciekawie.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Foolsenemy

Amannn pisze: wt wrz 22, 2020 9:03 am Te najbardziej osobiste czy prywatne to mogły być masturbacje i inne seksualne czynności na tle animy na przykład - jak przypuszczam bo co by to miało być innego, jak różne swoje jazdy ujawniał. Z reszta dziwnie pisał ze na anime trzeba uważać i tak jakoś kręcił koło niej . Przy tym to nie był żaden omam tylko ona była w jego głowie.
To jest zastanawiające dlaczego pionierzy psychiatrii, tacy jak Freud, Jung czy Reich poświęcali wiele uwagi sprawom seksualności swoich pacjentów.
Dzisiejsi pseudolekarze nic w tej materii nie robią i nie dyskutują na ten temat z pacjentami.

Obecnie czytam "funkcję orgazmu" W. Reicha i jest tam napisane, że podstawą w wyleczeniu pacjenta jest przeanalizowanie jego seksualności i jeśli jest ona zaburzona, to należy ją skierować na właściwe tory.

Z kolei w księgach na temat magii i ezoteryki, wielokrotnie się spotkałem z powiązaniem wyobrażeń seksualnych z tym co później się przytrafia w życiu człowiekowi.
Krótko mówiąc, jeśli np. jakaś kobieta podczas masturbacji wyobraża sobie gwałt na sobie, to wszechświat będzie na jej drodze życiowej stawiał sytuacje, gdzie faktycznie gwałt może zaistnieć.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Freud, magia, ezoteryka i Ty chcesz poważną dyskusję :D.
Awatar użytkownika
Foolsenemy

Catastrophique pisze: ndz wrz 27, 2020 1:58 pm Freud, magia, ezoteryka i Ty chcesz poważną dyskusję :D.
https://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
I ty chcesz, żeby na poważnie ktoś brał jakichś "specjalistów" od kał_cynglów ?
Żenada :D
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Foolsenemy pisze: ndz wrz 27, 2020 5:44 pm
Catastrophique pisze: ndz wrz 27, 2020 1:58 pm Freud, magia, ezoteryka i Ty chcesz poważną dyskusję :D.
https://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
I ty chcesz, żeby na poważnie ktoś brał jakichś "specjalistów" od kał_cynglów ?
Żenada :D
Po filmiku widac, ze nie masz pojecia na czym polega coaching tylko powielasz to co bezmyslnie powtarzaja inni ignoranci w tym temacie. Bardzo typowe. "Nie wiem, ale sie wypowiem".
Strata czasu jest dla mnie dyskusja z kims o takim poziomie wiedzy. O generalizacjach i uprzedzeniach nie wspominajac.
Moze lepiej zostan przy magii i ezoteryce ;).
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Kim jesteś? :D
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Ten filmik ukazuje coaching jak na dłoni. :D Modelowy, wzorcowy coach z branży biznes. :)
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

pizgłem XD just do it ;)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2020 6:30 pm przez Trickster, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Trickster pisze: ndz wrz 27, 2020 6:30 pmpizgłem XD
bo jesteś zwycięzcą :D
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

jestem zwycięstcą, bo zaoszczędziłem kasę na coaching :lol:
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

:lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”