jak się modlę?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
- Catastrophique
- bywalec
Re: jak się modlę?
Klocila sie ryba z zaba, kto jest panem jeziora.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

-
- zaufany użytkownik
Objawienie 19 ;1 ,,,Potem usłyszałem jakby donośny głos ogromnej rzeszy w niebie. Powiedzieli: „Wysławiajcie Jah! Wybawienie i chwała, i moc należą do Boga naszego, 2 ponieważ jego sądy są prawdziwe i prawe. Bo wykonał wyrok na wielkiej nierządnicy, która swą rozpustą kaziła ziemię, i pomścił na jej ręce krew swoich niewolników”.3 I zaraz rzekli powtórnie: „Wysławiajcie Jah! A dym z niej wznosi się na wieki wieków”.
4 A dwudziestu czterech starszych wraz z czterema żywymi stworzeniami upadło i oddało cześć Bogu zasiadającemu na tronie, i powiedziało: „Amen! Wysławiajcie Jah!”
Z tego fragmentu wizji nieba jasno można wywnioskować że na tronie w niebie zasiada JAH . JAH to skrócona forma imienia JEHOWA.
Ogromna rzesza w niebie nie ma wątpliwości że jest jedyny prawdziwy Bóg Jehowa, i Jemu oddają cześć.
Za stosowne też uznali by przy wielbieniu GO,używać Jego imienia.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
: "Idźcie tedy i czyńcie uczniami wszystkie narody, chrzcząc je w imię OJCA i SYNA, i DUCHA ŚWĘTEGO" (Mt 28, 19) oraz: "Łaska PANA JEZUSA CHRYSTUSA i miłość BOGA, i społeczność DUCHA ŚWIĘTEGO niech będzie z wami wszystkimi" (2 Kor 13,13) "JA i OJCIEC jedno JESTEŚMY" (J 30,10).
Źródło: http://www.kosciol.pl/article.php/2005051217332181
Ostatni cytat to jest J10;30. Jeśli te cytaty Cię nie przekonują i je ignorujesz to naprawdę dalsza dyskusja nie ma sensu. Nie musisz czuć się zobowiązany aby mnie nawracać. Ja naprawdę wierzę że Kościół katolicki jest tym założonym przez Jezusa i nie zamierzam go zmieniać na żaden inny.
-
- zaufany użytkownik
Jana 17 ;20 ,,,
„Proszę nie tylko za nimi, lecz także za tymi, którzy dzięki ich słowu uwierzą we mnie; 21 żeby oni wszyscy byli JEDNO, tak jak ty, Ojcze, jesteś w jedności ze mną, a ja jestem w jedności z tobą, żeby i oni byli w jedności z nami, by świat uwierzył, żeś ty mnie posłał. 22 Ja też dałem im chwałę, którą ty mi dałeś, żeby byli JEDNO, tak jak my JEDNO jesteśmy. 23 Ja w jedności z nimi, a ty w jedności ze mną, żeby byli doprowadzeni do doskonałej jedności,
Mówiąc Jedno Jezus miał na myśli - jedność ,zgodność.
a nie dwa w jednym ( Jezus i Ojciec),
Tak samo prosił za swoimi uczniami aby byli Jedno.
„Proszę nie tylko za nimi, lecz także za tymi, którzy dzięki ich słowu uwierzą we mnie; 21 żeby oni wszyscy byli JEDNO, tak jak ty, Ojcze, jesteś w jedności ze mną, a ja jestem w jedności z tobą, żeby i oni byli w jedności z nami, by świat uwierzył, żeś ty mnie posłał. 22 Ja też dałem im chwałę, którą ty mi dałeś, żeby byli JEDNO, tak jak my JEDNO jesteśmy. 23 Ja w jedności z nimi, a ty w jedności ze mną, żeby byli doprowadzeni do doskonałej jedności,
Mówiąc Jedno Jezus miał na myśli - jedność ,zgodność.
a nie dwa w jednym ( Jezus i Ojciec),
Tak samo prosił za swoimi uczniami aby byli Jedno.
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2019 9:18 pm przez kaznodzieja, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
kaznodziejo zgodność w pierwszym rzędzie jest wynikiem jakiejś wewnętrznej przyczyny co jest wspólne dla wszystkich ludzi
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Prawdziwy pokój i jedność bierze się z wybaczenia Bogu że nie spełnia naszej woli.
No skąd. Dopiero wtedy właśnie pojawia się przeszywający bólem nieskończony niepokój o Boga. Mrówki łażące po zwłokach filozofa zaczynają dostrzegać, że pomimo góry bogactwa różnorodnej rzeczywistości potrzebnej do życia coś nie gra.
Prawdziwy pokój i jedność z rzeczywistością bierze się z nieskończonego współczucia Bogu, że... to wszystko jednak było za mało...
załóżmy że jest coś takiego jak eliksir nieśmiertelności i nauka możliwe kiedyś to wymyśli.
Bogu przypisuje się też nieśmiertelność wstecz, a wiadomo co się we Wszechświecie działo do tej pory. Cierpienie, wypadki, śmierć, zło. Płacz i zgrzytanie zębów.
Półprosta doskonałości zaczynająca się od jakiegoś punktu to tym bardziej argument za tym, że było za mało na Absolut. To takie łatanie tym co możliwe.