jak się modlę?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: jak się modlę?

Post autor: Catastrophique »

Klocila sie ryba z zaba, kto jest panem jeziora.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

nie modlę się, nikt nie słucha monologu
:angelic-blueglow:
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

pawel534 pisze: śr sty 30, 2019 10:19 am Nie będę Cię na siłę przekonywał do wiary w Trójcę Świętą Ty też nie nawracaj mnie na siłę na swoją wiarę. Nie ma chyba sensu dalej dyskutować.
Objawienie 19 ;1 ,,,Potem usłyszałem jakby donośny głos ogromnej rzeszy w niebie. Powiedzieli: „Wysławiajcie Jah! Wybawienie i chwała, i moc należą do Boga naszego, 2 ponieważ jego sądy są prawdziwe i prawe. Bo wykonał wyrok na wielkiej nierządnicy, która swą rozpustą kaziła ziemię, i pomścił na jej ręce krew swoich niewolników”.3 I zaraz rzekli powtórnie: „Wysławiajcie Jah! A dym z niej wznosi się na wieki wieków”.
4 A dwudziestu czterech starszych wraz z czterema żywymi stworzeniami upadło i oddało cześć Bogu zasiadającemu na tronie, i powiedziało: „Amen! Wysławiajcie Jah!”

Z tego fragmentu wizji nieba jasno można wywnioskować że na tronie w niebie zasiada JAH . JAH to skrócona forma imienia JEHOWA.
Ogromna rzesza w niebie nie ma wątpliwości że jest jedyny prawdziwy Bóg Jehowa, i Jemu oddają cześć.
Za stosowne też uznali by przy wielbieniu GO,używać Jego imienia.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

: "Idźcie tedy i czyńcie uczniami wszystkie narody, chrzcząc je w imię OJCA i SYNA, i DUCHA ŚWĘTEGO" (Mt 28, 19) oraz: "Łaska PANA JEZUSA CHRYSTUSA i miłość BOGA, i społeczność DUCHA ŚWIĘTEGO niech będzie z wami wszystkimi" (2 Kor 13,13) "JA i OJCIEC jedno JESTEŚMY" (J 30,10).
Źródło: http://www.kosciol.pl/article.php/2005051217332181

Ostatni cytat to jest J10;30. Jeśli te cytaty Cię nie przekonują i je ignorujesz to naprawdę dalsza dyskusja nie ma sensu. Nie musisz czuć się zobowiązany aby mnie nawracać. Ja naprawdę wierzę że Kościół katolicki jest tym założonym przez Jezusa i nie zamierzam go zmieniać na żaden inny.
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Post autor: kaznodzieja »

Jana 17 ;20 ,,,

„Proszę nie tylko za nimi, lecz także za tymi, którzy dzięki ich słowu uwierzą we mnie; 21 żeby oni wszyscy byli JEDNO, tak jak ty, Ojcze, jesteś w jedności ze mną, a ja jestem w jedności z tobą, żeby i oni byli w jedności z nami, by świat uwierzył, żeś ty mnie posłał. 22 Ja też dałem im chwałę, którą ty mi dałeś, żeby byli JEDNO, tak jak my JEDNO jesteśmy. 23 Ja w jedności z nimi, a ty w jedności ze mną, żeby byli doprowadzeni do doskonałej jedności,

Mówiąc Jedno Jezus miał na myśli - jedność ,zgodność.
a nie dwa w jednym ( Jezus i Ojciec),
Tak samo prosił za swoimi uczniami aby byli Jedno.
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2019 9:18 pm przez kaznodzieja, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

kaznodziejo zgodność w pierwszym rzędzie jest wynikiem jakiejś wewnętrznej przyczyny co jest wspólne dla wszystkich ludzi
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Kefas
zaufany użytkownik

Prawdziwy pokój i jedność bierze się z wybaczenia Bogu że nie spełnia naszej woli.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

bigo pisze: wt lut 05, 2019 7:10 pm Prawdziwy pokój i jedność bierze się z wybaczenia Bogu że nie spełnia naszej woli.
No skąd. Dopiero wtedy właśnie pojawia się przeszywający bólem nieskończony niepokój o Boga. Mrówki łażące po zwłokach filozofa zaczynają dostrzegać, że pomimo góry bogactwa różnorodnej rzeczywistości potrzebnej do życia coś nie gra.
Prawdziwy pokój i jedność z rzeczywistością bierze się z nieskończonego współczucia Bogu, że... to wszystko jednak było za mało...
Kefas
zaufany użytkownik

załóżmy że jest coś takiego jak eliksir nieśmiertelności i nauka możliwe kiedyś to wymyśli.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

bigo pisze: ndz lut 17, 2019 6:39 pm załóżmy że jest coś takiego jak eliksir nieśmiertelności i nauka możliwe kiedyś to wymyśli.
Bogu przypisuje się też nieśmiertelność wstecz, a wiadomo co się we Wszechświecie działo do tej pory. Cierpienie, wypadki, śmierć, zło. Płacz i zgrzytanie zębów.
Półprosta doskonałości zaczynająca się od jakiegoś punktu to tym bardziej argument za tym, że było za mało na Absolut. To takie łatanie tym co możliwe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”