Nostrzyk żółty
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: Nostrzyk żółty
Dzisiaj nostrzykowy dzień, wystarczy mi już raz na 2 tygodnie pomimo tego że popijam piwo po pracy.
Zaparzam dokładnie 40 minut z jednej płaskiej łyżeczki, w tym czasie stygnie, piję 1/3 szklanki.
Następnego dnia mam spłycone emocje, ale nie mam głosów czy urojeń a także jestem spokojniejszy.
Leki mam w dawkach 15mg Apry (Abilify) i 200mg kwetiapiny, a 2 miesiące temu przed redukcją ledwo mnie trzymały dawki 30mg Apry, 800mg depakine i 200mg kwetiapiny.
Zaparzam dokładnie 40 minut z jednej płaskiej łyżeczki, w tym czasie stygnie, piję 1/3 szklanki.
Następnego dnia mam spłycone emocje, ale nie mam głosów czy urojeń a także jestem spokojniejszy.
Leki mam w dawkach 15mg Apry (Abilify) i 200mg kwetiapiny, a 2 miesiące temu przed redukcją ledwo mnie trzymały dawki 30mg Apry, 800mg depakine i 200mg kwetiapiny.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Najskuteczniej działa pity na noc i w przypadku zaostrzenia objawów.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
1 łyżeczka suszu waży 2g, w nostrzyku żółtym jest 0,2% dikumarolu.
W 2 gramach jest 4mg dikumarolu.
Pijąc 1/3 szklanki przyjmuje się ~1,3g dikumarolu.
Dawka terapeutyczna to od 1 do 4 mg pochodnych dikumarolu dziennie w przypadku leczenia pod kierunkiem lekarza.
Na schizofrenię wystarczy 1,5mg dikumarolu tygodniowo aby zwiększyć aktywność tPA powodującego regenerację mózgu.
W 2 gramach jest 4mg dikumarolu.
Pijąc 1/3 szklanki przyjmuje się ~1,3g dikumarolu.
Dawka terapeutyczna to od 1 do 4 mg pochodnych dikumarolu dziennie w przypadku leczenia pod kierunkiem lekarza.
Na schizofrenię wystarczy 1,5mg dikumarolu tygodniowo aby zwiększyć aktywność tPA powodującego regenerację mózgu.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Psychiatra zabronił, pomimo skuteczności nie wolno brać nostrzyka żółtego dopóki nie będzie więcej badań naukowych na ten temat.