Co z tą Biblią?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
lawenda
zaufany użytkownik

Re: Co z tą Biblią?

Post autor: lawenda »

Obrazek
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

ciekawe, gdyby tak oddać swoje dokumenty, oddać nazwisko, zostanie tylko moje imię i można by być wolnym człowiekiem, ciekawe ... gdyby wszyscy tak zrobili :shock:
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

Lawęda z tego co zamieściłaś ''Plan Boży'' jest ciekawszy. Taka sinusoida coś się dzieje. Jest moc :angelic-flying:
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Zainspirowany filmem chciałbym się podzielić nim, sądzę że wiele osób odnalazło by odpowiedzi na swoje pytania tylko trzeba go najpierw obejrzeć, mocny i dużo wyjaśnia:
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Post autor: Necro »

Ja jestem waszym panem i władcą na kolana :oops: :auto-ambulance:
Śmierć Wrogom Ojczyzny
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Jednak gdy czytam takie rzeczy : Objawienie 14:9 A inny anioł, trzeci, przyszedł w ślad za nimi, mówiąc donośnym głosem: «Jeśli kto wielbi Bestię, i obraz jej, i bierze sobie jej znamię na czoło lub rękę, 10 ten również będzie pić wino zapalczywości Boga przygotowane, nierozcieńczone, w kielichu Jego gniewu; i będzie katowany ogniem i siarką wobec świętych aniołów i wobec Baranka. 11 A dym ich katuszy na wieki wieków się wznosi i nie mają spoczynku we dnie i w nocy czciciele Bestii i jej obrazu, i ten, kto bierze znamię jej imienia». 12 Tu się okazuje wytrwałość świętych, tych, którzy strzegą przykazań Boga i wiary Jezusa.

W połączeniu z tym -> http://wolnemedia.net/nauka/chip-rfid-n ... iewolenia/

To zaczynam się zastanawiać co jest grane :?:
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

arq pisze:Może to Ci pomoże - http://www.stara.alberto.pl/bruksela.php
Dziękuję. Trochę mi to pomogło posklejać myśli i informacje.

Z pewnością nie dam się zabiegom lasera, i czipowaniu, więc pozostaje życie jak hipiska..., tylko od kiedy zacząć takie życie?
Będę wyjęta spod prawa, i będę się cieszyć, spalę dowód itd, pozostaje życie w dżungli...
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Rz 8:31 Cóż tedy na to powiemy? Jeśli Bóg za nami, któż przeciwko nam?
Rz 8:32 On, który nawet własnego Syna nie oszczędził, ale go za nas wszystkich wydał, jakżeby nie miał z nim darować nam wszystkiego?
Rz 8:33 Któż będzie oskarżał wybranych Bożych? Przecież Bóg usprawiedliwia.
Rz 8:34 Któż będzie potępiał? Jezus Chrystus, który umarł, więcej, zmartwychwstał, który jest po prawicy Boga, Ten przecież wstawia się za nami.
Rz 8:35 Któż nas odłączy od miłości Chrystusowej? Czy utrapienie, czy ucisk, czy prześladowanie, czy głód, czy nagość, czy niebezpieczeństwo, czy miecz?
Rz 8:36 Jak napisano: Z powodu ciebie co dzień nas zabijają, uważają nas za owce ofiarne.
Rz 8:37 Ale w tym wszystkim zwyciężamy przez tego, który nas umiłował.
Rz 8:38 Albowiem jestem tego pewien, że ani śmierć, ani życie, ani aniołowie, ani potęgi niebieskie, ani teraźniejszość, ani przyszłość, ani moce,
Rz 8:39 ani wysokość, ani głębokość, ani żadne inne stworzenie nie zdoła nas odłączyć od miłości Bożej, która jest w Chrystusie Jezusie, Panu naszym.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Jak byłyby czipy i chciałbym dać drobne żebrakowi to co wtedy ?
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik

Wtedy dasz mu jedzenie-to czego naprawdę potrzebuje..

Trzymajcie się prawdy... pieniądze/mamona i czipy etc. to zguba, biblia i sam Jezus to potępiał..
Każdy człowiek będzie musiał posiadać Numer Bestii aby móc kupić lub sprzedać
Bestia z Apokalipsy już istnieje i znajduje sie w stolicy Belgii-Brukseli. Jest to gigantyczny komputer zdolny do samoprogramowania się. „Każdy mieszkanieć Ziemi otrzyma swój indywidualny numer składający sie z trzech liczb sześcio-cyfrowych – 666”Apokalipsa św. Jana mówi o dwóch Bestiach: Bestii Morza i Bestii Ziemi, które przygotują przyjście „Antychrysta” przy końcu naszych czasów. Interpretatorzy Apokalipsy uważają, że Bestia wychodząca z morza symbolizuje władzę polityczną – sprzymierzeńca Szatana, a Bestia wychodząca z ziemi symbolizuje władzę pieniądza, władzę finansową.
„…i sprawią, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia – imienia Bestii lub liczby jej imienia. Tu jest (potrzebna) mądrość. Kto ma rozum niech liczbę Bestii przeliczy: Liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: „sześćset sześćdziesiąt sześć” (Św. Jan – Apokalipsa 13:16-1
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Chaos, w tym cytacie jest masa głupot. Brak elementarnej logiki w myśleniu. Po pierwsze, JAHUSZUA (w tłumaczeniu greckim JEZUS CHRYSTUS) był Żydem i to 100% Żydem. Był obrzezany 8 dnia jak nakazuje Tora, przestrzegał Szabatów i Prawa Żydowskiego. Jeżeli był Żydem to JAHUSZUA (JEZUS CHRYSTUS) mówiąc słowo BÓG ma na myśli JAHWE, bo BOGIEM Żydów jest JAHWE. Po drugie, jego rodzice też byli Hebrajczykami i jak dowiadujemy się z Biblii przestrzegali Prawa Żydowskiego. Jeżeli rodzice JAHUSZUA byli pobożnymi Żydami, to nie mogli mu nadać greckiego imienia. Grecy wtedy byli uważani przez Żydów za wrogów i pogan. Jeżeli rodzice JAHUSZUA byli pobożnymi Hebrajczykami to nadali mu na pewno hebrajskie Imię, czyli JAHSZUA. Nowy Testament jest tylko tłumaczeniem z hebrajskiego na grecki, i tłumacze popełnili parę kardynalnych błędów. JAHUSZUA (JEZUS CHRYSTUS) nie miał nic wspólnego z Grekami, nawet nie chciał uzdrawiać nieżydów.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

JAHUSZUA (JEZUS CHRYSTUS) nie miał nic wspólnego z Grekami, nawet nie chciał uzdrawiać nieżydów.
Jezus uzdrawiał także pogan. Nie uzdrawiał tylko Żydów. Skąd taka teza ? Jeśli chcesz dobrze poznać życie Jezusa proponuje dzieło "Poemat Boga-Człowieka" Maria Valtorta. Opisuje ona życie Jezusa z roli naocznego świadka dzięki wizjom jakie miała. Kościół początkowo uznał jej objawienia, potem je odrzucił ale ja w nie wierzę. Tam są opisane przypadki uzdrawiania nie-żydów.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

To przeczytaj sobie Ewangelię dokładnie, tam jest napisane wyraźnie, że JAHUSZUA (w greckim tłumaczeniu JEZUS CHRYSTUS) nie chciał uzdrawiać nieżydów.
Lecz On odpowiedział: Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela. (25) A ona przyszła, upadła przed Nim i prosiła: Panie, dopomóż mi! (26) On jednak odparł: Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom.
A jeżeli coś jest niezgodne z Biblią, to jest kłamstwem.
Orzeł

Post autor: Orzeł »

Jezus jest rasistą.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

44 pisze:To przeczytaj sobie Ewangelię dokładnie, tam jest napisane wyraźnie, że JAHUSZUA (w greckim tłumaczeniu JEZUS CHRYSTUS) nie chciał uzdrawiać nieżydów.
Lecz On odpowiedział: Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela. (25) A ona przyszła, upadła przed Nim i prosiła: Panie, dopomóż mi! (26) On jednak odparł: Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom.
Nie wiem w jakim celu to zacytowałeś. Przecież dalej jest napisane:
27 A ona odrzekła: «Tak, Panie, lecz i szczenięta jedzą z okruszyn, które spadają ze stołów ich panów». 28 Wtedy Jezus jej odpowiedział: «O niewiasto wielka jest twoja wiara; niech ci się stanie, jak chcesz!» Od tej chwili jej córka była zdrowa.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

JAHUSZUA nie chciał uzdrowić tej poganki,
Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom.
zrobił tylko wyjątek ze względu na jej wielką wiarę. Ale tak jak podałem w cytacie, JAHUSZUA przyszedł tylko do owieczek z Izraela, czyli Żydów.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

44 pisze:JAHUSZUA nie chciał uzdrowić tej poganki,
Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom.
zrobił tylko wyjątek ze względu na jej wielką wiarę. Ale tak jak podałem w cytacie, JAHUSZUA przyszedł tylko do owieczek z Izraela, czyli Żydów.
Nie wiesz czy nie chciał jej uzdrowić. Może chciał wypróbować jej wiarę i dlatego tak powiedział. Tego nie wiemy. W każdym bądź razie uzdrowił ją. To nie był wyjątek to tylko Twoja interpretacja moim zdaniem błędna. Poczytaj "Poemat Boga-Człowieka" to znajdziesz kilka przypadków uzdrowienia nie-żydów. Poza tym czemu Jezus miałby nie chcieć uzdrawiać nie-żydów. Czy Jezus nie powiedział że nikogo precz nie odrzuci ?

Moim zdaniem "Poemat Boga-Człowieka" jest rozszerzoną wersją tego co jest w Biblii. W Biblii nie ma pełnych dialogów. Tu masz fragment "Poematu Boga-Człowieka" dotyczący kobiety kananejskiej tylko wydaje mi się że wersja książkowa jest bardziej rozszerzona.

http://www.voxdomini.com.pl/valt/valt/v-04-019.htm

Dokładnie w chwili cudu Jezus powiedział:
«O, niewiasto! Wielka jest twoja wiara. I pocieszasz nią Mojego ducha. Idź więc, i niech ci się stanie, jak chcesz. W tej chwili demon opuścił twoją córeczkę. Idź w pokoju. I jak z zagubionego psa potrafiłaś chcieć być psem domowym, tak umiej w przyszłości być córką, która zasiądzie przy stole Ojca. Żegnaj.»
Po chwili padły słowa:
«Ale dlaczego, Nauczycielu, pozwoliłeś, że Cię tak długo prosiła, żeby ją w końcu wysłuchać?» – pyta Jakub, syn Zebedeusza.

«Z powodu ciebie i was wszystkich. To nie jest klęska, Jakubie. Tutaj nie zostałem tylko przegoniony, wyśmiany, przeklęty... Niech to podniesie waszego przygnębionego ducha. Miałem już dziś Mój najsłodszy pokarm. Błogosławię za to Boga. A teraz chodźmy znaleźć tę drugą [kobietę], która potrafi wierzyć i czekać z niezachwianą wiarą.»
Źródło: http://www.voxdomini.com.pl/valt/valt/v-04-019.htm

A tu link do całości "Poematu Boga-Człowieka" choć ja mam wersję książkową.

http://www.duchprawdy.com/poemat.htm
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Orzeł pisze:Jezus jest rasistą.
Po czym to wnioskujesz?
Poza tym, prosiłabym, żebyś mniej radykalnie formułował swoje wnioski, ponieważ w sposób, w jaki to robisz urażasz uczucia religijne innych.

Pozdrawiam.m.
Orzeł

Post autor: Orzeł »

44 pisze:To przeczytaj sobie Ewangelię dokładnie, tam jest napisane wyraźnie, że JAHUSZUA (w greckim tłumaczeniu JEZUS CHRYSTUS) nie chciał uzdrawiać nieżydów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”