Powrót do zdrowia :)
Moderator: moderatorzy
Re: Powrót do zdrowia :)
Nie ma w tym nic dziwnego, że prowadząc intensywne życie masz czasem nadmiar emocji, a to z kolei może prowadzić do problemów ze snem. Dobrze, że na tyle znasz siebie i swoją chorobę, że umiesz odpowiednio zareagować w takich sytuacjach. To nazywa się wysoki poziom świadomości.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Nie mogę sobie pozwolić na powrót choroby, długo z nią walczyłem i jestem bardzo wyczulony na objawy chorobowe, gdzie od razu reaguje i gaszę ją w zarodku.
Wowo ja mam tak samo, od razu jak coś jest nie tak, to zwiększam sobie dawkę do 600 mg na pewien okres, a mój lekarz mówi mi, ze dobrze robię. NIestety jak wpracy zaczyna się duży stres, to ja zaczynam słyszeć głosy i staram się reagować.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- wowo
- zaufany użytkownik
Dla mnie z tym stresem to nie nowina, bo oprócz głosów miałem jeszcze lęki, niepokój, zaburzenia wzrokowe i rozdrażnienie, przy tym wszystkim wystarczy tylko jeden objaw i jest się wykluczonym z normalnego funkcjonowania.
Całe szczęście w tym całym naszym nieszczęściu, że są tak znakomite specyfiki jak nasze lekarstwa. Jedna tableteczka i nowy dzień, nowy świat, nowy ja. Trochę tak jakby czysta biała świeża niezapisana kartka każdego dnia, nawet wtedy gdy poprzedniego była popisana do cna do tego samymi bazgrołami lub nawet potargana.
- wowo
- zaufany użytkownik
Dokładnie, bez leków nie dałoby rady.
- wowo
- zaufany użytkownik
Opiszę tu krótko przypadek jednej kobiety chorej na schizofrenie, kobieta ta nie brała leków systematycznie lub wcale i paliła po trzy paczki fajek dziennie, doprowadziła do otępienia i zaniku płuc w tej chwili w szpitalu pod tlenem bez logicznego kontaktu. Tak to jest nie brać leków i posiłkować się czymś innym w tym przypadku papierosami.
- wowo
- zaufany użytkownik
Jak pogoda pozwoli to pójdę jutro na spacer.
- wowo
- zaufany użytkownik
Pomału wracam do ćwiczeń fizycznych a to dlatego bo jestem na diecie i schudłem około 7 kg i nabrałem ochoty na większą aktywność.
Grubo, gratulacje, 7 kg to sporo!
- wowo
- zaufany użytkownik
Re: Powrót do zdrowia [emoji3]
Dzięki ale dalej trzymam dietę i zjeżdżam z wagi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Tez chcialbym schudnac, juz w tym roku schudlem 25kg ale pozniej przybralem 18kg i teraz powoli malymi kroczkami staram sie chodzic na spacery i basen co do diety to zadnej jeszcze nie wprowadzilem, juz naprawde dobrze wygladalem jak schudlem te 25 kg ale ta glupia waga prawie ze wrocila i teraz mam mala motywacje.
- wowo
- zaufany użytkownik
Niedługo mam test krwi, powinno wypaść dobrze bo to tylko rutynowe badanie:)
- wowo
- zaufany użytkownik
Właśnie jutro mam to badanie, czuje się dobrze i to raczej będzie tylko rutyna, ale ok, niech maja pod kontrolą wszystko.
- wowo
- zaufany użytkownik
Zdrowie cały czas dopisuje, święta spędzam w Polsce z nadzieją na jeszcze lepszy stan zdrowia:)
- wowo
- zaufany użytkownik
Okres świąteczny spędziłem w Polsce, spotkałem kolegę z dawnych lat, powiedział mi że jestem taki sam jak z dawnych lat kiedy byłem zdrowy, chodzi tu o zachowanie, gadkę itd. Powiedział mi że jeszcze dwa lata temu taki nie byłem, zmiana jaka zaszła świadczy tylko o tym że wyszedłem z choroby i jestem zdrowy. Pozostało tylko wziąć tabletkę żeby nigdy choroba nie wróciła i cieszyć się życiem.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Kiedy ktoś nam mówi kogo lubimy że wyglądamy dobrze działa to na nas lepiej niż najlepsza tabletka. Stawia nas na nogi i poprawia nastrój lepiej niż drogi lekarz.
Oczywiście w naszym przypadku nie wolno rezygnować z leków bo to one nas doprowadziły do tego że dobrze wyglądamy.
Oczywiście w naszym przypadku nie wolno rezygnować z leków bo to one nas doprowadziły do tego że dobrze wyglądamy.
- wowo
- zaufany użytkownik
No Panie i Panowie, niedługo będę miał 6 lat remisji już w pełnym zdrowiu.
ja niedlugo bede mial 7 lat bez remisji