jestem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: jestem
zaspokojona pożądliwość czyli przyjemność ma jeszcze jedną zgubną cechę.Sprawia że skupiamy się na teraźniejszosci co daje złudzenie wieczności,no bo czas sie "zatrzymuje"A ponieważ przyjemność się kończy więc nie ma też wieczności.zatem wieczność nie może polegać na przyjemności."Ani oko nie widziało,ani ucho nie słyszało co nagotował Bóg tym którzy Go miłują"
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2020 2:28 pm przez Kefas, łącznie zmieniany 4 razy.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
ok zjadłem obiad.Tak dbajmy o siebie.
Przeżyłem właśnie śmierć psychiczną.wszedłem do szpitala potem zrobiło się zupełnie ciemno,a następnie,zacząłem wchodzić na oddział psychiatryczny.Potem wszystko rozmywało się....i pojawiło się kawałek światła,tak jak gdybym leżał na kozetce i spoglądał kątem oka na podłogę.
Pan dał mi dzisiaj przedsmak nieba.To nie jest wcale szpanowanie przeżyciami..Jedna taka chwila pozwala zapomnieć o całym cierpieniu jakiego doświadczyliśmy w całym życiu.Poznałem teraz prawdziwe są słowa z Pisma"I otrze Bóg z ich oczu wszelką łzę...." ..nie krzyku nie trudu już odtąd nie będzie"
"Ja rzekłem bogami jesteście"
Los niegodziwych sędziów
82
1 Psalm. Asafowy.
Bóg powstaje w zgromadzeniu bogów,
pośrodku bogów sąd odbywa:2
2 «Dokądże będziecie sądzić niegodziwie
i trzymać stronę występnych?3
3 Ujmijcie się za sierotą i uciśnionym,
wymierzcie sprawiedliwość nieszczęśliwemu i ubogiemu!
4 Uwolnijcie uciśnionego i nędzarza,
wyrwijcie go z ręki występnych!
5 Lecz oni nie pojmują i nie rozumieją,
błąkają się w ciemnościach:
cała ziemia chwieje się w posadach4.
6 Ja rzekłem: Jesteście bogami
i wszyscy - synami Najwyższego5.
7 Lecz wy pomrzecie jak ludzie,
jak jeden mąż, książęta, poupadacie».
8 O Boże, powstań, odbądź sąd nad ziemią,
bo wszelkie narody są Twoją własnością."
NO to chyba każdy rozumie to słowo?
A jak nie to pochwalę się odkryciem.W niektórych przypadkach jedynym sposobem żeby przekonać człowieka że nie będzie potępiony jest taki że może on uznać się za boga.Jest to możliwe tylko wtedy gdy uwierzy w Jezusa.Jak to możliwe że uznać siebie za boga?W miłosierdzie.Ale żeby przyjąć miłosierdzie,no to musi uznać swoją grzeszność.To jest prawda.Jeżeli czujesz się potępiony,z różnych powodów..nie znasz wyjścia z sytuacji,boisz się sądu...przeczytaj ten fragment.Tutaj jest jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy o których napiszę.Jeśli nie uwierzymy w miłosierdzie Boga nikt się nie ostoi..A tu ciekawy jest też wątek o narodach.no i zastanawiam się czy Jezus gdziekolwiek w Ewangelii stwierdził że jest Bogiem.?Znaczy ja wiem że On wiedział kim jest.tylko mi chodzi o to czy tak otwarcie powiedział.
Los niegodziwych sędziów
82
1 Psalm. Asafowy.
Bóg powstaje w zgromadzeniu bogów,
pośrodku bogów sąd odbywa:2
2 «Dokądże będziecie sądzić niegodziwie
i trzymać stronę występnych?3
3 Ujmijcie się za sierotą i uciśnionym,
wymierzcie sprawiedliwość nieszczęśliwemu i ubogiemu!
4 Uwolnijcie uciśnionego i nędzarza,
wyrwijcie go z ręki występnych!
5 Lecz oni nie pojmują i nie rozumieją,
błąkają się w ciemnościach:
cała ziemia chwieje się w posadach4.
6 Ja rzekłem: Jesteście bogami
i wszyscy - synami Najwyższego5.
7 Lecz wy pomrzecie jak ludzie,
jak jeden mąż, książęta, poupadacie».
8 O Boże, powstań, odbądź sąd nad ziemią,
bo wszelkie narody są Twoją własnością."
NO to chyba każdy rozumie to słowo?
A jak nie to pochwalę się odkryciem.W niektórych przypadkach jedynym sposobem żeby przekonać człowieka że nie będzie potępiony jest taki że może on uznać się za boga.Jest to możliwe tylko wtedy gdy uwierzy w Jezusa.Jak to możliwe że uznać siebie za boga?W miłosierdzie.Ale żeby przyjąć miłosierdzie,no to musi uznać swoją grzeszność.To jest prawda.Jeżeli czujesz się potępiony,z różnych powodów..nie znasz wyjścia z sytuacji,boisz się sądu...przeczytaj ten fragment.Tutaj jest jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy o których napiszę.Jeśli nie uwierzymy w miłosierdzie Boga nikt się nie ostoi..A tu ciekawy jest też wątek o narodach.no i zastanawiam się czy Jezus gdziekolwiek w Ewangelii stwierdził że jest Bogiem.?Znaczy ja wiem że On wiedział kim jest.tylko mi chodzi o to czy tak otwarcie powiedział.
Tuta z tym fragmentem warto zanalizować Katechizm Kościoła Katolickiego.Nr 56 i 57.
dzienniczek nr 79.Polecam.Maryjo, Matko moja i Pani moja, oddaję Ci duszę i ciało moje, życie i śmierć moją, i to, co po niej nastąpi. Wszystko składam w Twoje ręce, o Matko moja. Okryj swym płaszczem dziewiczym moją duszę i udziel mi łaski czystości serca, duszy i ciała, i broń mnie swą potęgą przed nieprzyjaciółmi wszelkimi, a szczególnie przed tymi, którzy złośliwość swoją pokrywają maską cnoty. O śliczna Lilio, Tyś dla mnie zwierciadłem, o Matko moja.
Boże wiekuisty ostatnio stałem się właśnie takim złośliwcem....Znam na to już lekarstwo.Tomasz a Kempis:część trzecia rozdział23.A moze zawsze byłem takim złośliwcem.Poznałem to po tym że zacząłem narzekać.I siły mi osłabły.Maska że jest się cnotliwym jest najgorszą maską bo my jej nie widzimy.Ludzie tacy najczęściej wytykają dobrym osobą obłudę.A to dlatego tylko że im się wydaje że je znają.
Boże wiekuisty ostatnio stałem się właśnie takim złośliwcem....Znam na to już lekarstwo.Tomasz a Kempis:część trzecia rozdział23.A moze zawsze byłem takim złośliwcem.Poznałem to po tym że zacząłem narzekać.I siły mi osłabły.Maska że jest się cnotliwym jest najgorszą maską bo my jej nie widzimy.Ludzie tacy najczęściej wytykają dobrym osobą obłudę.A to dlatego tylko że im się wydaje że je znają.
Bóg jest nieskończony,więc ograniczony człowiek,mógł otrzymać Boga tylko jako Ciało i Krew.Każdy kto otrzymał Jezusa otrzymał Ducha Świętego.Jak mogą twierdzić ludzie z innych kościołów,że Duch Św.,jest Bogiem?nie mogą.Dlatego to fałszywi prorocy podający się za bogów.
Ba nie mogą uznać nawet Jezusa za Boga.. w Piśmie św. pisze, Jezus po śmierci pośle Ducha Św. aby przekonywał świat o grzechu..grzesznikiem może nazywać człowieka tylko Bóg.W istocie taka jest misja Apostolska,ale żeby było po równo no to muszą spowiadać.I od tego w sumie zaczęło się wykrzywianie Jego nauki,to przeniknęło dawno do Kościoła Katolickiego,pod pozorem oświecenia duchowego,lekceważenie Eucharystii.W tym przynajmniej są uczciwi że nie mieszają pojęć i uznają tylko Boga Ojca.Trudno w ogóle zrozumieć tych którzy uznają bóstwo Jezusa ale nie uznają Ducha Św za Boga.może być też odwrotnie.Duch Św. nie może wtedy być osobom,bo jakby to wyglądało,nie uznawać że osoba Jezusa to Bóg.
Tylko wierzący człowiek może zrozumieć tę chorobę....zapewniam...że Bóg walczy o każdą duszę.Nie zdajecie sobie sprawy co się tutaj dzieje naprawdę na ziemi.Psychika ludzka działa lepiej gdy robimy to co do nas należy.Bóg mówi do człowieka cicho.Wieczność jest do zrozumienia...tylko poprzez cierpienie,tu na ziemi...
Do zrozumienia jest tylko tyle, że Bóg nie dał rady w ogóle zaistnieć przed wszystkim. Reszta jest kwestią wiary.
Jeśli starasz się mnie do czegoś przekonać to nie pisz już w wątku kemasa.Zniszczyłeś go...to są resztki.
tak samo jak zniszczyły go kobiety..ale to już inna sprawa.Gdy człowiek już nie chce pomocy to Bóg płacze.
Mam nadzieję, że żartujesz.
Co to za wiara, co da się zniszczyć
Co to za wiara, co da się zniszczyć

Psalm 139. Jak nieocenione są dla mnie myśli Twe, Boże,
jak jest ogromna ich ilość!
18 Gdybym je przeliczył, więcej ich niż piasku;
gdybym doszedł do końca, jeszcze jestem z Tobą.
.
jak jest ogromna ich ilość!
18 Gdybym je przeliczył, więcej ich niż piasku;
gdybym doszedł do końca, jeszcze jestem z Tobą.
.
W Kościołach tych nowoczesnych powinno być osobne miejsce na konfesjonał w sensie coś dodatkowej kaplicy z boku.Grzesznik musi czuć się komfortowo,bo inaczej zapomni grzechy i spowiedź będzie utrudniona.W atmosferze ścisku i współczesnej techniki podsłuchiwania musi mieć możliwość skupienia.w nowoczesnych ponieważ na te stare są oznaczone jako zabytek.Najlepiej nic nie robić.Jak się zawali to bedzię odszkodowanie od Unii Europejskiej bo to oni finansują renowację.
Ostatnio zmieniony ndz lip 26, 2020 2:29 pm przez Kefas, łącznie zmieniany 2 razy.
Patrząc globalnie na to co dzieje się na świecie ujmując historię Świata i Kościoła.Nauka Kościoła zwolniła w stosunku do rozwoju techniki współczesnego świata.Delikatnie pisząc,dwa ostatnio obsadzone stanowiska papieskie.Świat nie nadążył za Janem Pawłem 2.
Witam po przerwie skasowałem ostatniego posta,czuję się dużo lepiej żeby coś napisać.Piszę tutaj bo tutaj ludzie więcej widzą.Wróciłem z podróży gdzie dużo widziałem.Widzę tamten świat jest zupełnie inny.Nie wiem na ile Jezus mi pozwoli napisać i czy uda mi się przekazać to co ja widzę.może napiszę w skrócie.Szatan dąży do tego żeby wpędzić w lęk i nieprzebaczenie.Walka odbywa się na gruncie psychiki.Sądy Boże odkryją prawdę co my tak naprawdę mieliśmy w sercu.Bóg dał mi to po części poznać.Bo chociażby wydawało się że przegraliśmy z kretesem i jesteśmy temu winni,nie tak patrzy Jezus.Bo On widzi całość my tylko cześć.I w większości tych zdarzeń ,sytuacji nie jesteśmy winni.Niepowodzenia nie powinny nas deprymować absolutnie nie.Kto chce grać gra w grę a uwierzcie mi życie jest pasjonująca grą w której zawsze wygrywa Jezus.Chcesz wygrać, wystarczy stanąć po stronie Boga.On wszystkiego dokona.Serce decyduje reszta nie ma znaczenia.