Religia jedno wielkie oszustwo

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
cezary123
zaufany użytkownik

Re: Religia jedno wielkie oszustwo

Post autor: cezary123 »

Amannn pisze: śr gru 28, 2022 6:59 pm Zawsze można ja wyciągnąć z sekty
No nie wiem czy to takie łatwe. Świadczy o tym duża liczba staruszek, które większą część życia poświęciły tej organizacji, mają dzieci i wnuki "w prawdzie", czyli też tam i ani myślą o wyjściu.
Jest ryzyko, że jak już dziewczyna jest ŚJ parę lat lub od urodzenia, to będzie się kręciła tam dalej w układach, znajomościach i obowiązkach wobec zboru.
Była kiedyś na forum Fheng, która odstąpiła od ŚJ, ale może za mało ją tam od razu trzymało, a poza tym jak dorosła to wybrała światopogląd, że nie ma w ogóle Bozi i życia wiecznego i zaczęła się rozwijać w kierunku racjonalizmu. I cały urok raju zniknął.
Coś za coś.
Trzeba wiedzieć samemu czego się chce i jaki mieć światopogląd.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Jak ja dobrze dopchasz to sama z tej sekty wylezie
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

cezary123 pisze: śr gru 28, 2022 7:57 pm
Amannn pisze: śr gru 28, 2022 6:59 pm Zawsze można ja wyciągnąć z sekty
No nie wiem czy to takie łatwe. Świadczy o tym duża liczba staruszek, które większą część życia poświęciły tej organizacji, mają dzieci i wnuki "w prawdzie", czyli też tam i ani myślą o wyjściu.
Jest ryzyko, że jak już dziewczyna jest ŚJ parę lat lub od urodzenia, to będzie się kręciła tam dalej w układach, znajomościach i obowiązkach wobec zboru.
Była kiedyś na forum Fheng, która odstąpiła od ŚJ, ale może za mało ją tam od razu trzymało, a poza tym jak dorosła to wybrała światopogląd, że nie ma w ogóle Bozi i życia wiecznego i zaczęła się rozwijać w kierunku racjonalizmu. I cały urok raju zniknął.
Coś za coś.
Trzeba wiedzieć samemu czego się chce i jaki mieć światopogląd.
Nie chciało by mi się co sobotę służyć prawdzie i s.j.za leniwy jestem na to. Ciekawe czemu do nas przyszli może mieli namiary że kawaler i inżynier. Ciekawa sprawa. A wyrwać z tej sekty łaskę trudny temat. Ciekawe jakby mieć żonę że s.j. to czy musi mieć dzieci?
Jonny1988
zaufany użytkownik

Amannn pisze: śr gru 28, 2022 7:59 pm Jak ja dobrze dopchasz to sama z tej sekty wylezie
Żeby to takie proste było
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Jest dobry seks i laska wyrwana
Jonny1988
zaufany użytkownik

Amannn pisze: śr gru 28, 2022 10:56 pm Jest dobry seks i laska wyrwana
Nie znasz Ś.J. nie jest to takie proste wyciągnąć kogoś z sekty
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Jonny1988 pisze: śr gru 28, 2022 8:09 pm Ciekawe jakby mieć żonę że s.j. to czy musi mieć dzieci?
Nie. To już kwestia osobista każdego małżeństwa. Kiedyś nawet odradzano posiadanie potomstwa, bo czasy są trudne i Armagedon tuż tuż.
Teraz nie ma sugestii, każdy decyduje samemu, a w praktyce wygląda to tak, że zależy na jaką kobietę trafisz: czy z silnym instynktem macierzyńskim, czy taką, którą przyroda nie skłania do macierzyństwa za wszelką cenę. Są kobiety, które nie muszą mieć dzieci i dobrze się z tym czują całe życie.
Warto wybadać kobietę przed związkiem, bo na prawa Natury nie ma mocnych.
Jonny1988
zaufany użytkownik

cezary123 pisze: czw gru 29, 2022 12:11 pm
Jonny1988 pisze: śr gru 28, 2022 8:09 pm Ciekawe jakby mieć żonę że s.j. to czy musi mieć dzieci?
Nie. To już kwestia osobista każdego małżeństwa. Kiedyś nawet odradzano posiadanie potomstwa, bo czasy są trudne i Armagedon tuż tuż.
Teraz nie ma sugestii, każdy decyduje samemu, a w praktyce wygląda to tak, że zależy na jaką kobietę trafisz: czy z silnym instynktem macierzyńskim, czy taką, którą przyroda nie skłania do macierzyństwa za wszelką cenę. Są kobiety, które nie muszą mieć dzieci i dobrze się z tym czują całe życie.
Warto wybadać kobietę przed związkiem, bo na prawa Natury nie ma mocnych.
Dobrze prawisz ja miałem wiele lat taką która chciała mieć własne dzieci a ja nie i tak szarpaliśmy sie o to
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Religia Katolicka to jedna wielka prawda , Kościół Katolicki to Dom Boży w którym kapłani odprawiają Msze Święte.
Istnieje Królestwo Niebieskie , Piekło i Czyściec.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Pumba pisze: czw gru 29, 2022 1:25 pm Religia Katolicka to jedna wielka prawda , Kościół Katolicki to Dom Boży w którym kapłani odprawiają Msze Święte.
Jakim trzeba być naiwnym i zindoktrynowanym aby w to wierzyć?
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Pumba
zaufany użytkownik

To nie jest wiara a wiedza, chwalmy wszyscy Pana Jezusa Chrystusa króla królów, króla wszechświata w którym obecnie żyjemy.
Jonny1988
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: czw gru 29, 2022 2:15 pm
Pumba pisze: czw gru 29, 2022 1:25 pm Religia Katolicka to jedna wielka prawda , Kościół Katolicki to Dom Boży w którym kapłani odprawiają Msze Święte.
Jakim trzeba być naiwnym i zindoktrynowanym aby w to wierzyć?
Też tacy się zdarzają zapiekli gorliwi i zacietrzewieni w swojej wierze
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Zaślepieni inaczej mówiąc.
Jonny1988
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: czw gru 29, 2022 6:58 pm Zaślepieni inaczej mówiąc.
dokładnie tak jednym słowem. Catastrophique widzę to forum nie wiele się zmieniło dalej podobne zatargi i małe wojenki. W sumie żeby tylko takie wojeny były to bym się cieszył bo to co się dzieję za wschodnią granicą to dopiero masakra ludzi na masową skale. Jednak Rusek się nie zmienił i nie uznaje innych wojen jak te krwawe. Wydawało się że otworzył się na handel i na współprace ale to się tylko wydawało.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Katastrofa jest przeciwny religii bo go nie wpuszczono razem z chomikami kluseczkami do kościoła a on chciał żeby je konsekrowano Dostał takich urojeń wielkosciowych ze one są święte najmądrzejsze itp ze hej
Pumba
zaufany użytkownik

Boże w Trójcy Świętej jedyny dopomóż nam wszystkim aby ten nowy rok był szczęśliwy pełny duchowych uniesień szczęścia i miłości , Ty który jesteś królem królów ty największy ty miłościwy miłosierny litościwy panie niech będzie wola Twoja na wieki wieków amen .
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Post autor: hidden92 »

Modły dziękczynne proszę odmawiać w kościele. A nie tu na forum. U mnie w mieście jest jeden taki co zawsze jak jedzie busem albo pociągiem to klęka na siedzeniu i klepie różaniec. Już nie raz go z tego busa czy pociągu wyrzucili i się wcale nie dziwię.
Jonny1988
zaufany użytkownik

hidden92 pisze: pt gru 30, 2022 12:23 pm Modły dziękczynne proszę odmawiać w kościele. A nie tu na forum. U mnie w mieście jest jeden taki co zawsze jak jedzie busem albo pociągiem to klęka na siedzeniu i klepie różaniec. Już nie raz go z tego busa czy pociągu wyrzucili i się wcale nie dziwię.
Dobre../ ja się nie spotkałem z taką sytuacją jeszcxze
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Zaangazowany ;). Nagrzeszy, namiesza innym a potem zmowi paciorek i sprawa zalatwiona. We love the katolicyzm!
Jonny1988
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: pt gru 30, 2022 4:04 pm Zaangazowany ;). Nagrzeszy, namiesza innym a potem zmowi paciorek i sprawa zalatwiona. We love the katolicyzm!
No taką mają niektorzy filozofie życia. Katolicyzm jest ok w porównaniu mega ekspansywnego islamu jak np Egipt. Chyba w latach 60 XX w ta sama ludność co w Polsce teraz 100 mln.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”