rispolept
Moderator: moderatorzy
Re: rispolept
Mam nadzieje, ze ta lekarka sie nie myli i postawila trafna diagoze, a leki ktore teraz dostaje beda trafione.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Sam się o tym przekonasz za jakiś czas.
Schizofrenia a nerwica lękowa to jednak rożnica...
-
- zaufany użytkownik
No to w końcu na co chorujesz na nerwice czy na schizofreni???
Wg nowej lekarki nie mam typowych objawow wsjazujacych na schzofrenie, a urojenia ktore mialem wystepuja w bardzo zaawansowanej nerwicy lękowej. Dodatkowo w ostatnim okresie zanim zgloszlem sie na leczenie pilem ogromne ilosci energetykow, zeby mobilizowac sie do pracy i to tez mialo wplyw na te urojenia.
-
- zaufany użytkownik
To tak jak pić yerba mate przy schizofreni.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: operator maszyny
- Gadu-Gadu: 4521007
Ja biorę rispolept od 10 lat od 2007 roku. Na początku 2 mg a po 2 latach 3 mg i tak przez 7 lat.Teraz od pół roku biorę 3,5 mg. Bardzo dobrze się po nim czuję. Jest kilka skutków ubocznych otyłość, senność-zapijam dużą dawka kawy i przechodzi, prolaktyna i niska motywacja do działania. Poza tym jest wszystko ok. Umożliwiło mi to podjecie pracy, wyprowadzenie się z domu i usamodzielnienie się
.

-
- zaufany użytkownik
Ja na rispo chudłem w przeciwieństwie do obecnie branej ketiapiny. Mam mieszane uczucia co do rispo.sobol80 pisze: ↑pn maja 01, 2017 1:41 pm Ja biorę rispolept od 10 lat od 2007 roku. Na początku 2 mg a po 2 latach 3 mg i tak przez 7 lat.Teraz od pół roku biorę 3,5 mg. Bardzo dobrze się po nim czuję. Jest kilka skutków ubocznych otyłość, senność-zapijam dużą dawka kawy i przechodzi, prolaktyna i niska motywacja do działania. Poza tym jest wszystko ok. Umożliwiło mi to podjecie pracy, wyprowadzenie się z domu i usamodzielnienie się![]()
.
Od lat działam w antypsychiatrii ktora mnie popiera , nie polecam nikomu zadnego leczenia psychiatrycznego , psychiatrzy chcieli mnie wykończyć swoimi lekami i podejrzeniami , pomogly mi zwykle witaminy typu pluszcz active i witamina C naturalna sypka do herbaty z Aceroli , odstawilem tez mięso , oraz cukier na rzecz slodzików , wszystko to co proponują ci lekarze psychiatrzy to są klamstwa , dowody na to mam w calej mojej rodzinie , moja mama w momencie jak sie zorientowala ze są to złodzieje wyłudzający opinie przy drzwiach zamknietych to są to zdrajcy narodu razem z lekarzami i ich wrednymi slugusami z policji i prokuratury ktorzy do tej pory mnie straszą swoim tajnym aparatem władzy oligarchiej , są to zwykle psy , ktos kto ma problemy takze i z bolącymi kościami i zebami oraz z bólami serca polecam mu branie naturalanej witaminy C z aceroli codziennie nieduzą dawke do herbaty , i nas i mojej rodziny jezeli zęby przeszly razem z ich objawami psychoz to nie do konca jestesmy pewni czy aby nas nie zlowili na swoje leki ktore wywolaly te wszystkie objawy bo w tej chwili ich nie mam i moja mama sie nabawila od ich chorych lekarzy tak samo depresji i nerwicy i wyszlismy przy pomocy tych witamin na zdrowych ludzi , nigdy wiecej zadnego lekarza ani psychiatry powiedzialem ze są to zdrajcy narodu ktorzy zerują na ludzkiej krwi i na normlanym zdrowiu ktore kradną za Panstwowe pieniadze bo udowodnilem mojej rodzinie ktora miala chore zeby i kosci ze zwykla naturalna witamina C z aceroli codziennie i zaden juz nie chodzi do ich dentysty bo nikogo juz nie boli zaden ząb są to wszystko zlodzieje ktore rozwalaja zdrowe zeby gdzie przyczyną wszystkich schorzeń jest zwykly szkorbut (brak C) od mięsa czego sie nie chce tym lekarzom sprawdzic , zas w wielu przypadkach shizofrenia i moze powstac od wspolzycia z osobą zarazoną kiłą czyli syfilisem , warto zrobic rowniez badania wenerologiczne natomiast o zdrowie powinno sie samemu dbac poprzez branie witamin .
"Czy ktoś z was przyjmuje ten lek? Lub przyjmował i jak działał na was? Czy jest to dobry lek i kiedy najczęściej go się stosuje? Czy ktoś z was orientuje się w jakich schorzeniach i czy w ogóle jest stosowany innych jak w schi...? Co wogóle myślicie na jego temat?"
MEDUZOLA:
Rispolept? Chyba Rispogu-f-no (rysperydon) powoduje po miesiącach stosowania (tak jak Solian= amisulpryd) padaczkę i cukrzycę polekową i osłabienie układu mięśniowo-szkieletowego.
MEDUZOLA:
Rispolept? Chyba Rispogu-f-no (rysperydon) powoduje po miesiącach stosowania (tak jak Solian= amisulpryd) padaczkę i cukrzycę polekową i osłabienie układu mięśniowo-szkieletowego.
- piotrs
- zaufany użytkownik
rispolept to gowno porownujac do solianu czy amisany
powoduje zmeczenie duze sennosc czyjesz sie jak 80 lat
to jak z mercedesem i maluchem
sa inne lepsze sprobuj sullipryd chwala szukaj innych
powoduje zmeczenie duze sennosc czyjesz sie jak 80 lat
to jak z mercedesem i maluchem
sa inne lepsze sprobuj sullipryd chwala szukaj innych
- AgaAgnieszka
- bywalec
- Status: Uczeń
- Gadu-Gadu: Brak
Na mnie dziala raczej (!) dobrze,ale ja nie biore kosmicznej dawki. Na kazdego działa inaczej
Ja go biore obecnie na schizofrenię,bralam go juz wcześniej jak podejrzewali u mnie psychoze maniakalno-depresyjną. Wiec nie tylko na schizofrenie.
Trochę skutków ubocznych jest ale dodam,ze to jeden z najlepiej działających leków,a ja bralam wiele lekarstw od psychiatry.
pozdrawiam
Ja go biore obecnie na schizofrenię,bralam go juz wcześniej jak podejrzewali u mnie psychoze maniakalno-depresyjną. Wiec nie tylko na schizofrenie.
Trochę skutków ubocznych jest ale dodam,ze to jeden z najlepiej działających leków,a ja bralam wiele lekarstw od psychiatry.

Ja biore dawke 3 mg na noc i prucz zerowego libido niemam skutkow ubocznych biore 6 miesiac po kilku tygodniach mnie wyleczyl
-
- bywalec
Mam pytanie odnośnie tego leku w zastrzyku:
Czy działa on na objawy negatywne schizofrenii? Bo mam już dość brania tabletek mam podrażniony żołądek i chcę być na zastrzykach. Będe o tym rozmawiał z lekarzem na oddzaile dziennym.
Czy działa on na objawy negatywne schizofrenii? Bo mam już dość brania tabletek mam podrażniony żołądek i chcę być na zastrzykach. Będe o tym rozmawiał z lekarzem na oddzaile dziennym.
- piotrs
- zaufany użytkownik
raczej nie na negatytw zmeczenie i depresje po nim mialem
sprobuj ABILIFY MAINTANCE w zastrzykach nowe raz na miesiac
sprobuj ABILIFY MAINTANCE w zastrzykach nowe raz na miesiac
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Mnie tylko dawka 50 mg w zastrzyku była w stanie utrzymać, 37,5 mg nie dawało radę a wiemy że minimum to jest 25 mg w zastrzyku. Za to amisulpride spokojnie na najniższej dawce 400 mg na dobę przy objawach pozytywnych spokojnie mnie utrzymuje, więc powiem że rispolept dla mnie to shit.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Rispolept badziewie.wowo21975 pisze: ↑sob maja 26, 2018 10:06 pm Mnie tylko dawka 50 mg w zastrzyku była w stanie utrzymać, 37,5 mg nie dawało radę a wiemy że minimum to jest 25 mg w zastrzyku. Za to amisulpride spokojnie na najniższej dawce 400 mg na dobę przy objawach pozytywnych spokojnie mnie utrzymuje, więc powiem że rispolept dla mnie to shit.
Zmagam się z problemem odnosnie emocji pozytywnych i negatywnych podczas terapii rispolept. Jak to u was wygląda po odstawieniu leku ? Wszystko wróciło do normy wraz z libido ? Biorę dawkę 4mg przy f23 bez schizo. Dajcie znać . Może lekarz pozwoli mi już odstawić lek czuję się okej jak przed choroba psychicznie.
Czy są tutaj jakieś osoby które na stałe już odstawiły ten lek i nie biorą nic innego ?
Jak masz ostre przemijajace zaburzenie psychotyczne to mozesz odstawic ale nigdy nie wiadomo odstawisz i moze problem wrocic .