Leki na depresje [dla zaawansowanych]
Moderator: moderatorzy
Re: Leki na depresje [dla zaawansowanych]
ja jestem na Aurexie-20mg na dzien-czy pomaga?-mam taka nadzieje!
Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Kid17 pisze:ja jestem na Aurexie-20mg na dzien-czy pomaga?-mam taka nadzieje!
Ja to muszę "poczuć". I rzeczony citalopram zadziałał na mnie dopiero w dawce 40 - 50 mg. I w takiej dawce strasznie popsuł mi w strefach erogennych. A w ogóle bardzo po nim schudłem, około 10 kg. Wszystko z początku smakowało jak tektura, musiałem sie zmuszać do zjedzenia czegokolwiek itd.
gówno w proszku na kijoszku
U mnie prozac wywołał kiedyś psychozę
Obecnie biorę velafax i powoli schodzę z dawki do zera.
Obecnie biorę velafax i powoli schodzę z dawki do zera.
Ja biorę Andepin (Prozac, fluoksetyna) i czuję się po nim lepiej niż normalnie. Dla mnie jest to lek po którym mi się chce tak jak normalnie mi się nie chce. Polecam.
- Kata
- zarejestrowany użytkownik
- Status: -
- Gadu-Gadu: 4446886
Ostatnio byłam u lekarza prywatnie, przepisał mi Hydroksyzynę i Setaloft. Odstawiłam po jednym dniu oba.
U publicznego dostałam Depakinę i Rispolept. Odstawiłam Depakinę po 3 miesiącach po konsultacji z lekarzem, dostałam alergii skórnej.
Teraz jestem tylko na Rispolepcie.
Nie wierzę w leki, jak to możecie zauważyć po moim podejściu do leków, obawiam się ich. Mimo, że b ardzo często konsultuję się z lekarzami.
Myślę, że tylko aktywność fizyczna i zdrowy tryb życia może nas przywrócić do formy, a leki jedynie szkodzą, jeśli jest ich za dużo. Chętnie poznam ludzi z Warszawy, którzy mają ochotę zacząć uprawaiać sport. Proszę się odezwać na gg.
U publicznego dostałam Depakinę i Rispolept. Odstawiłam Depakinę po 3 miesiącach po konsultacji z lekarzem, dostałam alergii skórnej.
Teraz jestem tylko na Rispolepcie.
Nie wierzę w leki, jak to możecie zauważyć po moim podejściu do leków, obawiam się ich. Mimo, że b ardzo często konsultuję się z lekarzami.
Myślę, że tylko aktywność fizyczna i zdrowy tryb życia może nas przywrócić do formy, a leki jedynie szkodzą, jeśli jest ich za dużo. Chętnie poznam ludzi z Warszawy, którzy mają ochotę zacząć uprawaiać sport. Proszę się odezwać na gg.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem. Jesteś.... a wiec musisz minąć, miniesz, a wiec to jest piękne.
a jaki sport?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Kata
Drogi Ralfie, można zacząć od biegania i basenu. Zaawansowane sporty zostawimy na lepszą pogodę. Sam spacer by się sprawdzał na początek, nie jestem wymagająca. Rozumiem, że Ty i Maca piszecie się ?
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem. Jesteś.... a wiec musisz minąć, miniesz, a wiec to jest piękne.
A gdzie będziecie tak spacerować, może i ja się przyłączę!?Kata pisze:Rozumiem, że Ty i Maca piszecie się ?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Kata
To jest do ustalenia marii. Proponuję Park na Saskiej Kępie. I zacząć jak najszybciej.
Mogę być za godzinę
- Kata
Idę za 10 minut na siłownie, tylko zjem zupę. Ale jutro o 16 Park Saski? Przy wejściu od Ronda Waszyngtona? Kto będzie, pytam poważnie. Może się uda.
Pracuję cały tydzień 14-23, a w weekend 22-6, więc niestety odpadam.
Jestem ZA.Kata pisze:Sam spacer by się sprawdzał na początek, nie jestem wymagająca. Rozumiem, że Ty i Maca piszecie się ?
Szkoda ze mi PW nie wysłałaś bo nie przeczytałem tego tematu.
Kiedy teraz mozesz?
Ja proponuje w czwartek o 16:00 przy Stadionie Narodowym.
Ewentualnie w niedziele popoludniu.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
Najsilniej antydepresyjnie działającymi obecnie na Polskim rynku lekami są wenlafaksyna i mirtazapina-dlaczego?-wywierają one swe działanie na trzy głowne neuroprzekaźniki-wenlafaksyna jest IZW serotoniny i noradrenalina ,w wyższych dawkach także dopaminy,oddziałuje też na receptory opioidowe mu,mirtazapina posiada działanie uwalniające noradrenalinę,pobudzające receptory serotoninowe 5HT1a a także co ważne antagonizuje receptor 5HT2c co zwiększa wydzielanie noradrenaliny i dopaminy w płacie czołowym.
Połączenie wenlafaksyny z mirtazapiną nosi nazwę California Rocket Fuel-jest to najpotężniejsza bomba jaka jest obecnie znana przeciw depresji.
Połączenie wenlafaksyny z mirtazapiną nosi nazwę California Rocket Fuel-jest to najpotężniejsza bomba jaka jest obecnie znana przeciw depresji.