fenomen religii chrześcijańskiej
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Re: fenomen religii chrześcijańskiej
to wytłumacz mi Salydus jakim to sposobem z wody robi się wino ja słyszałem o różnych magach nawet takich co to umieją zrobić że człowiekowi wydaje się że coś znikneło ( statua wolności ) ale żeby z wody zrobić wino albo chleb i ryby rozmnożyć to już jest cud a nie sztuczka magiczna tzw. iluzja
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Nie zaczytuję się w Racjonaliście. Zginął, bo na świecie nie brakuje religijnych poiebów. Dotyczy to nie tylko innych niż chrześcijaństwo religii, ale i chrześcijaństwa. Fundamentalizm religijny powstał pod koniec XIX wieku w Niagara Falls i wywodzi się wcale nie z islamu, ale chrześcijaństwa. Wiem, co piszę, bo popełniłem na temat fundamentalizmu licencjat i dostałem cela.piotr 84 pisze:Opoka to może być dla ciebie mało wiarygodne źródło jak zaczytujesz się w Racjonaliste ale nawet czasami w wiadomościach mówią o tym że zginoł jakiś misionarz
proszę ustosunkuj się

No są tacy misjonarze no i co z tego. Chrześcijaństwo jest podobnie jak Islam religią uniwersalistyczną czyli z założenia przewidzianą dla całego świata i stąd te wszystkie misje. W misji afrykańskiej najstraszniejsze jest to, że dając ludziom Chrystusa odbierając jednocześnie prawo do stosowania prezerwatyw.piotr 84 pisze:Chodzi o to że jak Jezus powiedział żeby uczniowie poszli i głosili dobrą nowine całemu światu to świat w niedługi czas potem zrobił się bardzo mały dzięki rewolucji komunikacyjnej i rewolucji transportowej a na samym początku tak jak powiedziałem europa afryka bliski wschód
teraz rozumiesz ? w naszych czasach Misjonarze głoszą dobrą nowinę na każdej szerokości geograficznej
gówno w proszku na kijoszku
no jeżeli chodzi o kondony to się z tobą zgadzam - dlatego rzuciłem hasło na forum pytające się o nieomylność papieża evry sperm is sacred jak to Python śpiewał w musicalu - ale nadal nie odpowiedziałeś czemu w niedługi czas po śmierci i zmartwychwstaniu Jezusa doszło do rewolucji komunikacyjnej i transportowej bo chyba po to by katolicki głos trafił do twojego domu dlatego pokarz rodzinie ten post
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
http://pl.wikipedia.org/wiki/Internet
http://pl.wikipedia.org/wiki/Advanced_R ... cy_Network
+ cyfrowe media satelitarne
+ sieci telefonii komórkowej
+ nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "rewolucji komunikacyjnej i transportowej", samoloty?
Zabij, ale nie wiem co ma do tego zmartwychwstanie Jezusa.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Advanced_R ... cy_Network
+ cyfrowe media satelitarne
+ sieci telefonii komórkowej
+ nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "rewolucji komunikacyjnej i transportowej", samoloty?
Zabij, ale nie wiem co ma do tego zmartwychwstanie Jezusa.
ano to że pan Bóg chciał być poznany przez cały świat więc pozwolił rozwinąć się naszej technicznej cywilizacji
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
ale jest możliwy tzn. do przyjęcia
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
że jesteś jak nie wierny Tomasz też ?
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Nie wiem o co Ci chodzi, bo na pewno nie dam wiary w tę tu Twoją koncepcję co przedstawiłeś.
Ale jeśli pytasz o moje wierzenia, to najkrócej mogę się określić mianem agnostyka. Czyli Tomasz pasuje.
Ale jeśli pytasz o moje wierzenia, to najkrócej mogę się określić mianem agnostyka. Czyli Tomasz pasuje.
a ten Jezus zdobywca serc świata powiedział
...... ci którzy nie zobaczyli a uwierzyli
i co ty na to Przegłosowany jesteś przegłosowany
...... ci którzy nie zobaczyli a uwierzyli
i co ty na to Przegłosowany jesteś przegłosowany
- miś wesołek
- zaufany użytkownik