Leki - jak wy sobie z nimi radzicie?
Moderator: moderatorzy
- pawelpabianice
- zaufany użytkownik
Re: Leki - jak wy sobie z nimi radzicie?
Próbowałem tylko terapii Miltona Ericksona /odwrotność psychoanalizy/ zorientowanej na przyszłość a nie na przeszłość, ale nie tylko mi nie pomogła lecz wręcz mi się pogorszyło.
Pozdrawiam. Paweł.
Pozdrawiam. Paweł.
Pozdrawiam. Paweł.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Wiele osób chwali sobie metody wypracowane przez Miltona Ericksona. Byłeś na terapii w Polskim Instytucie Ericksonowskim w Łodzi? Mogę wiedzieć kto prowadził Twoją terapię?pawelpabianice pisze:Próbowałem tylko terapii Miltona Ericksona /odwrotność psychoanalizy/ zorientowanej na przyszłość a nie na przeszłość, ale nie tylko mi nie pomogła lecz wręcz mi się pogorszyło.
Pozdrawiam. Paweł.
Pozdrawiam.m.
- pawelpabianice
- zaufany użytkownik
Tak w Łodzi. Prowadził ją mój psychiatra /który też jest certyfikowanym psychoterapeutą ericksonowskim/ - Grzegorz Horbaczewski. Ogólnie jest to dla mnie najlepszy psychiatra, z którym miałem do czynienia. Ale psychoterapia raczej nie jest dla mnie. Wolę psychofarmakologię.
Pozdrowionka. Paweł.
Pozdrowionka. Paweł.
Pozdrawiam. Paweł.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Znam terapeutów z PIE w Łodzi, ale jego akurat nie znam. Ale skoro jest certyfikowanym terapeutą metody ericksonowskiej, to na pewno byłeś w dobrych rękach.
Cóż, czasami może jest tak, że najpierw musi być gorzej, żeby mogło być lepiej?
Czytałeś może książkę Miltona Ericksona "Lutowy człowiek"? On opisuje tam takie właśnie przypadki - warto przeczytać.
Pozdrawiam.m.
Cóż, czasami może jest tak, że najpierw musi być gorzej, żeby mogło być lepiej?
Czytałeś może książkę Miltona Ericksona "Lutowy człowiek"? On opisuje tam takie właśnie przypadki - warto przeczytać.
Pozdrawiam.m.
- pawelpabianice
- zaufany użytkownik
Dzięki Moi. Poszukam tej książki i przeczytam.
Pozdrowionka.
Pozdrowionka.
Pozdrawiam. Paweł.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Poszukaj, naprawdę warto ją przeczytać. Na mnie zrobiła duże wrażenie.pawelpabianice pisze:Dzięki Moi. Poszukam tej książki i przeczytam.
Pozdrawiam, miłego wieczoru

- pawelpabianice
- zaufany użytkownik
Kurcze nigdzie nie mogę zdobyć tej książki. Nie ma jej na allegro, w księgarniach internetowych, antykwariatach ani gwp, które wydało ten tytuł. Spróbuję jeszcze w bibliotekach. A Ty Moi nie masz jej przypadkiem - chętnie bym pożyczył.
Pozdrowionka!
Pozdrowionka!
Pozdrawiam. Paweł.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Niestety, ja ją czytałam na miejscu w czytelni bibliotecznej - była nie do zdobycia. Ale miałam nadzieję, że może na allegro się pokazała. To chyba świadczy o tym, jak bardzo rozchwytywana jest ta książka.pawelpabianice pisze:Kurcze nigdzie nie mogę zdobyć tej książki. Nie ma jej na allegro, w księgarniach internetowych, antykwariatach ani gwp, które wydało ten tytuł. Spróbuję jeszcze w bibliotekach. A Ty Moi nie masz jej przypadkiem - chętnie bym pożyczył.
Pozdrowionka!
Mam nadzieję, że jednak jakoś uda Ci się ją przeczytać. Jeśli gdzieś trafię na jej ślad, dam Ci znać.
Pozdrawiam.m.
- pawelpabianice
- zaufany użytkownik
Raczej o tym że mała miała nakład i była wydana dawno temu. Książki o tej tematyce nie są aż tak bardzo popularne jakby się wydawało, pomimo że dla zainteresowanych są pomocne i ciekawe.moi pisze: To chyba świadczy o tym, jak bardzo rozchwytywana jest ta książka.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Z tego co wiem, ta książka jest bardzo poszukiwaną pozycją, głównie ze względu na swoją zawartość merytoryczną, nie zaś tylko dlatego, że nakład się wyczerpał. Np. w bibliotece, gdzie jest ogólnodostępna są do niej zapisy.Ertis pisze:Raczej o tym że mała miała nakład i była wydana dawno temu. Książki o tej tematyce nie są aż tak bardzo popularne jakby się wydawało, pomimo że dla zainteresowanych są pomocne i ciekawe.moi pisze: To chyba świadczy o tym, jak bardzo rozchwytywana jest ta książka.
Pozdrawiam.m.