Różnica taka, że o istnieniu Sucre wiesz od żywych, a od kogo wiesz co jest po śmierci?
Wątpiących piekło nie ominie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Wątpiących piekło nie ominie
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Demony trochę mają pecha że istnieją, ale są fajne bo mogą wykonywać różne rozkazy.
E ?= m + (*c²)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Od ukochanego JEHSZUA ha MASZIJACH, JEZUSA CHRYSTUSA. Był też żywy i JEGO słowa są zapisane.pycioslawa pisze: ↑pt mar 19, 2021 2:41 pm
Różnica taka, że o istnieniu Sucre wiesz od żywych, a od kogo wiesz co jest po śmierci?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Catastrophique
- bywalec
Nie wiesz co bedzie po smierci. Nie wie tego nikt. Jezusek to tylko nie potwierdzona teoria.Bright Angel pisze: ↑pt mar 19, 2021 1:04 pmTo się zdziwisz po śmierci i to bardzoCatastrophique pisze: ↑pt mar 19, 2021 12:30 am Ominie wszystkich. Nie ma zadnego Piekla.
To papka dla mozgu aby manipulowac bojacymi sie Diabla ludzmi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Sądzę, że można dobrać się do konstrukcji powstawania świadomości na tle rzeczywistości i znikania jej czy przekształcania się w inny punkt odniesienia po przerwie w istnieniu, oddaleniu w czasie i przestrzeni i nie ma w tym żadnych metafizycznych tajemnic.
Skoro to działa od milionów lat, w jednakowy sposób u wszystkich organizmów żywych, które rodzą się i rozpadają, to widocznie w jakiś sposób naturalny to powstaje i działa.
Ciekawą możliwością jest przyjrzenie się życiu, świadomości i śmierci innych z zewnątrz, ale nie w taki naiwny sposób, jak na przykład przez szukających fenomenów NDE.
Przerwa w istnieniu umożliwia teoretycznie zarówno błyskawiczne oddalenie i przeskok świadomości w dowolne miejsce, czas i osobę lub postać inną we Wszechświecie, zanik świadomości bezpowrotny, powrót tylko do podobnego ciała czyli zmartwychwstanie lub narodziny od początku, obudzenie się za miliony lat w innych środowiskach jak i inne nieznane nam jeszcze zjawiska. A może wszystko to jest możliwe w zależności od warunków. Trzeba uchwycić prawa, które decydują o narodzinach nas samych w takich układach warunków materii.
Metafizyczne zaświaty są najmmiej prawdopodobne i niezbadane, ale to nie wyklucza sprawiedliwości pozadoczesnej. Może każde istnienie będzie wyciągane z nicości i torturowane czy błogosławione przez umysły naturalne, które już opanują te prawa rządzące zaistnieniem i technologie odzyskiwania świadomości zmarłych?
Tylko co ze zwierzętami? Karać lwy i dinozaury i komary czy inne tasiemce za ich ewolucyjne konieczności?
A z drugiej strony: jeżeli nie ma reinkarnacji czy wędrówki dusz, to czy pozostawienie jakiejkolwiek jednostki w przerwie w istnieniu nie spowoduje, że jakaś byla świadomość będzie przez nieskończoność ślepa, głucha, pozbawiona kontaktu z rzeczywistością i wszystkimi innymi bytami?
Trzeba też będzie odkryć prawa rządzące powstawaniem wszystkich innych poza sobą, i ich przemiany ewolucyjne prowadzące do wyższych form życia. Ludzie też niedługo nacieszą się swoimi wskrzeszeniami czy narodzinami, bo trzeba opanowywać wyższe formy świadomości mające szerszy styk z rzeczywistością, "mniej martwe" tak w ogóle.
Możliwe, że byli ludzie będą w raju hodować sobie z sentymentu wszystkie znane zwierzątka i gatunki roślin a przy tym trochę pewnych istot o postaciach, którymi cieszyli się sami w zamierzchłych czasach Kosmosu. Samych ludzi.
Jak widać, sytuacja jest dosyć ciekawa i wymaga przemyśleń. Kontakt z innymi bytami na tle całości czasoprzestrzeni Wszechświata wymaga solidnego namysłu nad sensem tego. Szczególnie na wieczność.
Skoro to działa od milionów lat, w jednakowy sposób u wszystkich organizmów żywych, które rodzą się i rozpadają, to widocznie w jakiś sposób naturalny to powstaje i działa.
Ciekawą możliwością jest przyjrzenie się życiu, świadomości i śmierci innych z zewnątrz, ale nie w taki naiwny sposób, jak na przykład przez szukających fenomenów NDE.
Przerwa w istnieniu umożliwia teoretycznie zarówno błyskawiczne oddalenie i przeskok świadomości w dowolne miejsce, czas i osobę lub postać inną we Wszechświecie, zanik świadomości bezpowrotny, powrót tylko do podobnego ciała czyli zmartwychwstanie lub narodziny od początku, obudzenie się za miliony lat w innych środowiskach jak i inne nieznane nam jeszcze zjawiska. A może wszystko to jest możliwe w zależności od warunków. Trzeba uchwycić prawa, które decydują o narodzinach nas samych w takich układach warunków materii.
Metafizyczne zaświaty są najmmiej prawdopodobne i niezbadane, ale to nie wyklucza sprawiedliwości pozadoczesnej. Może każde istnienie będzie wyciągane z nicości i torturowane czy błogosławione przez umysły naturalne, które już opanują te prawa rządzące zaistnieniem i technologie odzyskiwania świadomości zmarłych?
Tylko co ze zwierzętami? Karać lwy i dinozaury i komary czy inne tasiemce za ich ewolucyjne konieczności?
A z drugiej strony: jeżeli nie ma reinkarnacji czy wędrówki dusz, to czy pozostawienie jakiejkolwiek jednostki w przerwie w istnieniu nie spowoduje, że jakaś byla świadomość będzie przez nieskończoność ślepa, głucha, pozbawiona kontaktu z rzeczywistością i wszystkimi innymi bytami?
Trzeba też będzie odkryć prawa rządzące powstawaniem wszystkich innych poza sobą, i ich przemiany ewolucyjne prowadzące do wyższych form życia. Ludzie też niedługo nacieszą się swoimi wskrzeszeniami czy narodzinami, bo trzeba opanowywać wyższe formy świadomości mające szerszy styk z rzeczywistością, "mniej martwe" tak w ogóle.
Możliwe, że byli ludzie będą w raju hodować sobie z sentymentu wszystkie znane zwierzątka i gatunki roślin a przy tym trochę pewnych istot o postaciach, którymi cieszyli się sami w zamierzchłych czasach Kosmosu. Samych ludzi.
Jak widać, sytuacja jest dosyć ciekawa i wymaga przemyśleń. Kontakt z innymi bytami na tle całości czasoprzestrzeni Wszechświata wymaga solidnego namysłu nad sensem tego. Szczególnie na wieczność.
Po śmierci umysł ogarną halucynacje przez wyrzut DMT w umierającym mózgu.Catastrophique pisze: ↑pt mar 19, 2021 11:50 pmNie wiesz co bedzie po smierci. Nie wie tego nikt. Jezusek to tylko nie potwierdzona teoria.Bright Angel pisze: ↑pt mar 19, 2021 1:04 pmTo się zdziwisz po śmierci i to bardzoCatastrophique pisze: ↑pt mar 19, 2021 12:30 am Ominie wszystkich. Nie ma zadnego Piekla.
To papka dla mozgu aby manipulowac bojacymi sie Diabla ludzmi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Będziesz widział tunel, anioły i inne istoty mitologiczne i wiele wiele więcej.
E ?= m + (*c²)
- Catastrophique
- bywalec
To tez tylko teoria.Argentil pisze: ↑sob mar 20, 2021 8:41 amPo śmierci umysł ogarną halucynacje przez wyrzut DMT w umierającym mózgu.Catastrophique pisze: ↑pt mar 19, 2021 11:50 pmNie wiesz co bedzie po smierci. Nie wie tego nikt. Jezusek to tylko nie potwierdzona teoria.
Będziesz widział tunel, anioły i inne istoty mitologiczne i wiele wiele więcej.
Tik tak tik tak

Swoją drogą demony słuchają się magów którzy je przywołują i wypędzają a Jezus był niezłym magiem.
E ?= m + (*c²)
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
+1
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Czyli nie ma "ateistów", są tylko osoby wierzące 

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ja nie jestem ateistą, ja wierze... że bóg to wymysł słabych umysłów XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Wierzą z reguły ludzie słabi, po przejściach, szukający pocieszenia i sensu.Tacy którzy nie chcą lub nie umieją brać odpowiedzialności za swoje życie - ktoś musi nimi kierować.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie wszyscy żeby wierzyć w stwórcę muszą być słabi i po przejściach. Można się z tym pogodzić, lub nie..
nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Nie wszyscy ale zazwyczaj tak jest.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Człowiek szczęśliwy który wcześniej nie wychowywał się w wierze raczej się nie nawróci a osoba niewierząca której świat się z jakiegoś powodu zawali często zaczyna zwracać się ku religii szukając sensu dalszego życia.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Mówi się "jak trwoga to do... ", coś w tym jest. Na pewno dużo ludzi w obliczu śmierci szuka czegoś co ich ochroni.. Religia, filozofia, złudzenia, zaprzeczenie. .
nic
- Catastrophique
- bywalec
Pierdzacych kibel nie ominie. 

Tik tak tik tak