tak, podobno...
Jestem mesjaszem wybawicielem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: Jestem mesjaszem wybawicielem
Ja tam nie lubię Bożych dzieci. Nie wzbudzają mojej sympati. Narobi Bóg bahorow a potem są tylko wyprawy krzyżowe i inne kur.estwa... Oczywiście daleko po ich śmierci kiedy świat już zapomni jacy są ochydni, że nic tylko ich linczowac
- hole
- zaufany użytkownik
- Status: Umrzyj młodo, a trup twój będzie piękny.
Niekoniecznie... ale z religią jak z penisem... wszystko w porządku, dopóki ktoś nie zacznie ci machać nim przed nosem.
Nie lubię takich pseudoreligijnych wywodów. Ani to głębokie ani mądre. Ale rozumiem, że w tej sytuacji (na tym forum) to raczej wychodzi z choroby, dlatego jestem dość wyrozumiała.

Nie lubię takich pseudoreligijnych wywodów. Ani to głębokie ani mądre. Ale rozumiem, że w tej sytuacji (na tym forum) to raczej wychodzi z choroby, dlatego jestem dość wyrozumiała.
proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk,
próbuję choć trochę odpocząć od tych wszystkich głosów
nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
Pumba ja bym nie panikował z tą masonerią bo to wszystko dzieje się z dopustu Bożego.Ten wirus wcale nie zdepopulował ludzkości jak narazie.A może przyczynić się pozytywnie.Np.daje szansę na refleksję,co jest ważne w życiu.Pumba pisze: ↑ndz mar 15, 2020 5:41 pm Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące wiary to ja Syn Boga chętnie wam udziele odpowiedzi, wasze zdanie na temat mojego synostwa mnie zupełnie nie interesuje, ja wiem po co jestem tu na ziemi i jaką mam misję. Zostałem uznany za wariata ale spodziewałem się tego. Lucyfer osiągnął swój sukces. W ogóle to znajdujecie się teraz w okresie kiedy masoneria chce dokonać depopulacja poprzez koronawirus, chcą wprowadzić chipy czyli znamię bestii bez której nie będzie można kupić ani sprzedać, jak będą wam chcieli je wszczepić to odmawiajcie.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Pumba co Ci się należy od ludzi za to, że jesteś synem Bożym? Czy powinniśmy składać Ci pokłony i wykarmić naszą wiara?
Czy Twoje portrety będą kiedyś w kościele?
Kto z Was jest lepszy Ty czy Chrystus?
Chrystus miał misję nabyć swoją krwią wiernych we wszystkich narodach. Do dzisiaj ludzie go karmia wiara a on nie reaguje na nasze potrzeby.
Czy ty jak już zdobędziesz władze też nie będziesz nic robił a będziesz domagał się być karminy wiara?
Czy Twoje portrety będą kiedyś w kościele?
Kto z Was jest lepszy Ty czy Chrystus?
Chrystus miał misję nabyć swoją krwią wiernych we wszystkich narodach. Do dzisiaj ludzie go karmia wiara a on nie reaguje na nasze potrzeby.
Czy ty jak już zdobędziesz władze też nie będziesz nic robił a będziesz domagał się być karminy wiara?
- hole
- zaufany użytkownik
Święta schizofrenia...
Pumba powinieneś wybrać się do lekarza, bo twoje urojenia na tle religijnym to już lvl hard i jak tak dalej będzie to się jeszcze bardziej pogubisz w tym wszystkim. Może ci się wydawać to wszystko logiczne ale to nic z logiką wspólnego nie ma. My nie chcemy cię wyśmiać, negować twojej wiary, tylko widzimy co się złego dzieje. Kiedyś jak to będziesz czytać to sobie pomyślisz "Co ja qrwa myślałem" i dotrze do ciebie sens słów ludzi, którzy próbują do ciebie dotrzeć.

Pumba powinieneś wybrać się do lekarza, bo twoje urojenia na tle religijnym to już lvl hard i jak tak dalej będzie to się jeszcze bardziej pogubisz w tym wszystkim. Może ci się wydawać to wszystko logiczne ale to nic z logiką wspólnego nie ma. My nie chcemy cię wyśmiać, negować twojej wiary, tylko widzimy co się złego dzieje. Kiedyś jak to będziesz czytać to sobie pomyślisz "Co ja qrwa myślałem" i dotrze do ciebie sens słów ludzi, którzy próbują do ciebie dotrzeć.
A ja to se myślę, że jego urojenia są na tyle mocne, że kto w niego uwierzy ten będzie zdrów. Tak jak Jezus powiedział do kobiety która dotknęła jego szaty, że jej wiara ja uzdrowila
A ja mogę mieć pokusy mówiące, że jestem Bóg Jedyny i żadna inna istota, zwłaszcza świadoma, poza mną nie może istnieć, że wszyscy ludzie są tylko wymysłem moim (i reszta rzeczy niebędących mną też) - metafizyczny solipsyzm, może jedna z jego odmian. To chyba najgorszy hardkor.
A teraz coś, co o wiele bardziej mnie absorbuje: teoria, że muszę przejść na islam, na wiarę opartą na Koranie i zwalczać wszystko, co jest niekoraniczne, szczególniej chrześcijaństwo. Od kilku lat doświadczam koincydencji i coś mówi w myśli może, że te koincydencje to od Allaha, który daje mi znak, że mam być Jego człowiekiem, chociaż nie prorokiem czy posłańcem.
Myśl, że Allah poprowadził mnie tak, że mam (antybiblijne, heretyckie wobec katolicyzmu i Biblii) myśli mówiące, że:
- haplogrupa Y-DNA J-Z18271 to sygnatura dwunastu synów Jakuba (a wiek tej haplogrupy wynosi ponad 3300 lat, mniej niż 4000 lat - nie ok. 2800 lat, jak obecnie podaje YFull w linku zamieszczonym),
- być może nie ma już potomstwa Izmaela w prostej linii męskiej,
- Izmael nie miał 12 synów, których potomkowie stali się wielkim ludem (jak mówi Biblia),
- Mahomet nie pochodzi od Izmaela "po mieczu" (jak wierzy chyba zdecydowana większość muzułmanów),
- Mojżesz i Aaron żyli później, niż wynika to z Biblii (w XIII w. p.n.e, nie w XV w. p.n.e.),
- Wszechświat ma 13,8 mld lat, Ziemia ok. 4,5 mld lat, człowiek pochodzi od małpy - to ma być zgodne z Koranem (i oczywiście sprzeczne z Biblią),
- potop Noego był lokalny i Noe nie jest przodkiem wszystkich ludzi żyjących obecnie na Ziemi w prostej linii męskiej.
Tym, co ma świadczyć o prawdziwości Koranu i tym, że jest on pismem od Boga, mają być cuda liczbowe oraz literowe i naukowe. Zwłaszcza te pierwsze i drugie, których jest pełno! Niesamowite! To wygląda na ewidentne zjawisko nadprzyrodzone. Tyle ukrytych zależności liczbowych i literowych!
Mam bardzo silny lęk przed potępieniem. Przed byciem torturowanym w nieskończoność.
Nie chcę tym postem nikogo gorszyć!
A teraz coś, co o wiele bardziej mnie absorbuje: teoria, że muszę przejść na islam, na wiarę opartą na Koranie i zwalczać wszystko, co jest niekoraniczne, szczególniej chrześcijaństwo. Od kilku lat doświadczam koincydencji i coś mówi w myśli może, że te koincydencje to od Allaha, który daje mi znak, że mam być Jego człowiekiem, chociaż nie prorokiem czy posłańcem.
Myśl, że Allah poprowadził mnie tak, że mam (antybiblijne, heretyckie wobec katolicyzmu i Biblii) myśli mówiące, że:
- haplogrupa Y-DNA J-Z18271 to sygnatura dwunastu synów Jakuba (a wiek tej haplogrupy wynosi ponad 3300 lat, mniej niż 4000 lat - nie ok. 2800 lat, jak obecnie podaje YFull w linku zamieszczonym),
- być może nie ma już potomstwa Izmaela w prostej linii męskiej,
- Izmael nie miał 12 synów, których potomkowie stali się wielkim ludem (jak mówi Biblia),
- Mahomet nie pochodzi od Izmaela "po mieczu" (jak wierzy chyba zdecydowana większość muzułmanów),
- Mojżesz i Aaron żyli później, niż wynika to z Biblii (w XIII w. p.n.e, nie w XV w. p.n.e.),
- Wszechświat ma 13,8 mld lat, Ziemia ok. 4,5 mld lat, człowiek pochodzi od małpy - to ma być zgodne z Koranem (i oczywiście sprzeczne z Biblią),
- potop Noego był lokalny i Noe nie jest przodkiem wszystkich ludzi żyjących obecnie na Ziemi w prostej linii męskiej.
Tym, co ma świadczyć o prawdziwości Koranu i tym, że jest on pismem od Boga, mają być cuda liczbowe oraz literowe i naukowe. Zwłaszcza te pierwsze i drugie, których jest pełno! Niesamowite! To wygląda na ewidentne zjawisko nadprzyrodzone. Tyle ukrytych zależności liczbowych i literowych!
Mam bardzo silny lęk przed potępieniem. Przed byciem torturowanym w nieskończoność.
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2020 11:57 pm przez kotek, łącznie zmieniany 2 razy.
i to jest właśnie to co robi schizofrenia... swego rodzaju wiarę.... Te nasze urojenia są jak wiara. Boimy się jednak nazwać tego wiarą gdy są złe i źle nam mogą czynić.kotek pisze: ↑ndz mar 15, 2020 11:28 pm A ja mogę mieć pokusy mówiące, że jestem Bóg Jedyny i żadna inna istota, zwłaszcza świadoma, poza mną nie może istnieć, że wszyscy ludzie są tylko wymysłem moim (i reszta rzeczy niebędących mną też) - metafizyczny solipsyzm, może jedna z jego odmian. To chyba najgorszy hardkor.
Kotek wiara w to, że ludzie są Twoimi wymysłem pozwoliła by Ci nimi kierować ludzimi, zwłaszcza gdybyś miał kilka pomocnych ku temu przekonań korzystnych na tyle, że ludzie pragneli by być Twoim wymysłem.
Gdybym ja przyjoł do wiadomości, że jestem Twoim wymysłem... to mógłbyś np mnie uzdrowić ale też mógłbyś mi zaszkodzić. Gdybym był Twoim wymysłem mógłbyś np przenieść mnie do nieba. Masz niebezpieczną wiarę dla ludzi ale z potencjałem na wszystko jest możliwe... Ja dajmy na to nie wierze póki co w wszelkie decyzje jakie mógłbyś podjąć w sprawie ludzkości. Ja tam wierzę tylko w to co jest dla mnie korzystne... a nie chce być wymysłem Twojej wyobraźni. Myśle, że Jezus Kotek też sobie mysli, że ludzie są wytworem jego wyobrażni. Mi jednak najchętniej się wierzy w coś jak z dotknięciem tej szaty, że pojawi się istota tak niezwykła, ze za sprawą swoistego kontaktu z nią, moją wiarą w to spwawi xr stanie się wyczekiwany przeze mnie cud. ja tak trochę zachowawczo, bynajmniej narazie.
A wiesz kotek ja w przeszłości padłem ofiarą takiego bytu który wierzył że mój umysł to wytwór jego wyobraźni. Widzę kotek że jesteś obccykany w te klocki. Ja tam pragnę mojej świadomości a nie czyiś fanaberi w sobie. Nie mniej jednak moja obecna świadomość to czyjeś fanaberie a nie prawdziwe ja.
Szczerze to nawet Pumba dziś ostro mieszał mi w głowie swoimi popisami. Dzięki Tobie kotek oprzytomnialem i uświadomiłem sobie ze nie do końca ja kierowalem swoim zyciem
Szczerze to nawet Pumba dziś ostro mieszał mi w głowie swoimi popisami. Dzięki Tobie kotek oprzytomnialem i uświadomiłem sobie ze nie do końca ja kierowalem swoim zyciem
Moja boska osoba ma bezpośredni wpływ na losy całego wszechświata, jestem na ziemi po to żeby ją wybawić, Jezus Chrystus jest zbawicielem ja jestem wybawicielem jego starszym bratem. Jestem panem zastępów, dowódcą armii Boga. Apokalipsa szeroko o mnie wspomina, także większość przepowiedni na czasy ostateczne o mnie mówi. Jestem opisywaną superistotą, wprowadzam świat w nową erę. Żadna z 7 pieczęci Apokalipsy nie została jeszcze złamana.
- hole
- zaufany użytkownik
Chyba bez sensu się produkujemy...
Ja jestem sensem istnienia całego wszechświata, jestem Bogiem Żywym panem miłosiernym i ze wszechmiar sprawiedliwym.
- hole
- zaufany użytkownik
Tak, tak.
Ja nie decyduje jakie należy powziąć kroki w celu wybawienia, rozkazy idą od góry od Boga Ojca.
Jak słucham Pumby to sobie myślę że każdy tak może i że Jezus to był też taki Pumba.... A Bóg tylko szczęka w pismach świętych ze stworzył ziemię by się ładować jak Pumba. A tak naprawdę se myślę że Bóg Pumba i wszyscy inni to tylko żerują na naszej naiwności.
Zauważyłem że jak ktoś twardo stąpa przy swoim i mówi byle o byle by sie kupy trzymało to to ma jakiś efekt... niekoniecznie korzystny dla osób które go, słuchają.
Zauważyłem że jak ktoś twardo stąpa przy swoim i mówi byle o byle by sie kupy trzymało to to ma jakiś efekt... niekoniecznie korzystny dla osób które go, słuchają.
- hole
- zaufany użytkownik
Nie powinno się czegoś robić z takimi tematami, które właśnie źle wpływają na innych? Bo chyba nie chodzi o to, by się wzajemnie nakręcać.
Taka specyfika forum, lepiej żeby tutaj wypisywali, niż głosili teorie na Rynku Głównym w Krakowie - Maxi.
Taka specyfika forum, lepiej żeby tutaj wypisywali, niż głosili teorie na Rynku Głównym w Krakowie - Maxi.
Nadeszły bardzo ciężkie czasy dla wszystkich ludzi, koronawirus to dopiero preludium tego wszystkiego co przygotowali nam masoni i iluminaci, jeżeli uda im się zdziesiątkować ludzkość to potem będą chcieli wszczepić każdemu chip po szyldem medycyny. To będzie znamię bestii, nikt nie będzie mógł kupić ani sprzedać bez chipa.
Ale spokojnie ja jako dowódca wojsk nieba pokonam masonerię i iluminatów, a mój Ojciec z nieba umieści ich wszystkich w piekle za spisek przeciwko świętemu kościołowi.
Ale spokojnie ja jako dowódca wojsk nieba pokonam masonerię i iluminatów, a mój Ojciec z nieba umieści ich wszystkich w piekle za spisek przeciwko świętemu kościołowi.