44 chce powiedzieć, że...
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: 44 chce powiedzieć, że...
Ludzie, pisałem, że jest to prywatny wątek, uszanujcie to.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ma Pan rację już nie będe pisał nie w temacie:)
Pozdrawiam
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Pranie bez prasowania, jak to podałem w wątku o life hackach, nie niszczy tak tkanin. Ubrania sporo dłużej wytrzymują. Jest też znaczna oszczędność prądu.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Na sporo chorób, czy dolegliwości świetnie działają zioła, ale w niektórych przypadkach nie wystarczają. Też leki w wielu przypadkach działają niewystarczająco. Dlatego należy w takich przypadłościach łączyć leczenie ziołami z lekami. Zazwyczaj daje to też świetne rezultaty. Tylko uwaga jedna, trzeba uważać na interakcję leków z ziołami.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dzisiaj zrobiłem sobie na obiad zupę cebulową. Wyszła przepyszna
. Dziękuję CI ukochany JEHSZUA ha MASZIJACH (JEZUSIE CHRYSTUSIE), PANIE nasz.
Przepis mam stąd
Tylko robię małą modyfikację tego przepisu, bo za dużo zabawy by było i spora strata czasu. Ja ucieram żółty ser na tarce i wsypuję go do gorącej zupy. Szybko się topi, i dodaję kosteczki grzanek

Przepis mam stąd
Tylko robię małą modyfikację tego przepisu, bo za dużo zabawy by było i spora strata czasu. Ja ucieram żółty ser na tarce i wsypuję go do gorącej zupy. Szybko się topi, i dodaję kosteczki grzanek

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Bezbożnicy nie rozumieją Pisma Świętego. Mają przyciemnione umysły.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Kiedyś jadłem ok. 90 jajek miesięcznie, po 3 jajka dziennie. I co? Cholesterol miałem w normie, ale też byłem na diecie semiwegetariańskiej. Przestałem jeść tyle jajek i cholesterol mi skoczył.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Równie ważne jak witaminy dla właściwej pracy mózgu są mikro- i makroelementy, a przede wszystkim wapń, magnez, żelazo oraz cynk.
Wapń wpływa pozytywnie na przebieg procesów nerwowych, a jego głównym źródłem jest nabiał. Podobnie działa magnez. Grube kasze, kakao, figi, migdały, banany, orzechy i zielone części warzyw zawierają go najwięcej.
Żelazo jest z kolei konieczne do prawidłowego metabolizmu witamin z grupy B, a więc również wpływa na procesy nerwowe organizmu. Bogatym źródłem tego pierwiastka jest wątroba wieprzowa, czerwone mięso, żółtko jaj, ostrygi, orzechy, fasola, owsianka i suszone brzoskwinie. Warto również sięgać po wody mineralne zawierające żelazo.
Luki w pamięci i trudności z koncentracją mogą wynikać z niedoboru cynku. Największym jego źródłem są nasiona słonecznika, wątroba, kakao, jajka i mleko.
Naukowcy japońscy uważają, że związki chemiczne występujące w czosnku znakomicie chronią neurony przed uszkodzeniami, a nawet stymulują powstawanie wolnych wypustek w komórkach mózgu. Podawanie wyciągów z czosnku – w badaniach klinicznych prowadzonych w wielu krajach – wyraźnie poprawiło funkcje mózgu oraz wpływało pozytywnie na pamięć, koncentrację i zdolność podejmowania decyzji.
Osłabienie sprawności intelektualnej można w pewnym stopniu zahamować, stosując wyciągi z miłorzębu japońskiego (34). Sproszkowanych liści tego drzewa już przed pięcioma tysiącami lat używano do hamowania zmian degeneracyjnych mózgu.
Te szczególne właściwości miłorzębu, poparte wynikami wielu badań naukowych, przyniosły mu wielką popularność, zwłaszcza w Niemczech i we Francji, gdzie wiele milionów osób z powodzeniem stosuje wytwarzane z niego preparaty. W Niemczech, gdzie roślina ta przeszła bardzo rygorystyczne badania przed dopuszczeniem do sprzedaży, lekarze wydają rocznie około pięciu milionów recept na preparaty z miłorzębu, głównie w ramach profilaktyki procesu starzenia, m.in. utraty pamięci i zdolności koncentracji.
Miłorząb przywraca „młodzieńczą” wrażliwość komórek mózgu na neurotransmitery, czyli na substancje hormonalne, za pomocą których poszczególne komórki komunikują się ze sobą. Pod ich wpływem dochodzi m.in. do odrodzenia receptorów umieszczonych w błonie komórkowej, wrażliwych na działanie serotoniny, jednego z najważniejszych neuroprzekaźników. Wrażliwość komórek mózgu na serotoninę ulega z wiekiem pogorszeniu. Zastosowanie miłorzębu stwarza więc szansę zahamowania procesu starzenia się mózgu.
Odmładzające zioła. Twój sposób na witalność i długowieczność. Teresa Lewkowicz-Mosiej
Wapń wpływa pozytywnie na przebieg procesów nerwowych, a jego głównym źródłem jest nabiał. Podobnie działa magnez. Grube kasze, kakao, figi, migdały, banany, orzechy i zielone części warzyw zawierają go najwięcej.
Żelazo jest z kolei konieczne do prawidłowego metabolizmu witamin z grupy B, a więc również wpływa na procesy nerwowe organizmu. Bogatym źródłem tego pierwiastka jest wątroba wieprzowa, czerwone mięso, żółtko jaj, ostrygi, orzechy, fasola, owsianka i suszone brzoskwinie. Warto również sięgać po wody mineralne zawierające żelazo.
Luki w pamięci i trudności z koncentracją mogą wynikać z niedoboru cynku. Największym jego źródłem są nasiona słonecznika, wątroba, kakao, jajka i mleko.
Naukowcy japońscy uważają, że związki chemiczne występujące w czosnku znakomicie chronią neurony przed uszkodzeniami, a nawet stymulują powstawanie wolnych wypustek w komórkach mózgu. Podawanie wyciągów z czosnku – w badaniach klinicznych prowadzonych w wielu krajach – wyraźnie poprawiło funkcje mózgu oraz wpływało pozytywnie na pamięć, koncentrację i zdolność podejmowania decyzji.
Osłabienie sprawności intelektualnej można w pewnym stopniu zahamować, stosując wyciągi z miłorzębu japońskiego (34). Sproszkowanych liści tego drzewa już przed pięcioma tysiącami lat używano do hamowania zmian degeneracyjnych mózgu.
Te szczególne właściwości miłorzębu, poparte wynikami wielu badań naukowych, przyniosły mu wielką popularność, zwłaszcza w Niemczech i we Francji, gdzie wiele milionów osób z powodzeniem stosuje wytwarzane z niego preparaty. W Niemczech, gdzie roślina ta przeszła bardzo rygorystyczne badania przed dopuszczeniem do sprzedaży, lekarze wydają rocznie około pięciu milionów recept na preparaty z miłorzębu, głównie w ramach profilaktyki procesu starzenia, m.in. utraty pamięci i zdolności koncentracji.
Miłorząb przywraca „młodzieńczą” wrażliwość komórek mózgu na neurotransmitery, czyli na substancje hormonalne, za pomocą których poszczególne komórki komunikują się ze sobą. Pod ich wpływem dochodzi m.in. do odrodzenia receptorów umieszczonych w błonie komórkowej, wrażliwych na działanie serotoniny, jednego z najważniejszych neuroprzekaźników. Wrażliwość komórek mózgu na serotoninę ulega z wiekiem pogorszeniu. Zastosowanie miłorzębu stwarza więc szansę zahamowania procesu starzenia się mózgu.
Odmładzające zioła. Twój sposób na witalność i długowieczność. Teresa Lewkowicz-Mosiej
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ktoś zaczyna palić papierosy w wieku 15 lat, to w wieku 18 jest już impotentem.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Odgrzałem sobie zupkę cebulową, dzisiaj jeszcze lepsza. A zapach obłędny. Dziękuję CI ukochany JEHSZUA (JEZUSIE CHRYSTUSIE) 

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jesteśmy dużym problemem dla "zdrowych". Piszą, że ZUS wydaja na chorych psychicznie 1 miliard zł rocznie. To wychodzi zazwyczaj parę złotych jałmużny na osobę, ale to dla nich za dużo. Chcą nas aktywizować, abyśmy mogli pracować i nie brać renty. Nie chodzi o to, że b. cierpimy i chcą nam pomóc, ulżyć, tylko że jesteśmy za dużym problemem dla nich.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dużo muzyków to bezbożnicy, a w swoich tekstach piosenek odwołują się do demonów i szatana. Np. Zucchero, który jest ateistą. Też Sandman Metalliki to jest demon, w Polsce tłumaczony jako piaskun.
To nie jest przypadek.
To nie jest przypadek.
Fizyka też odwołuje się do demonów. Demon Laplace'a.
Niestety nie ma istot ani sił nadnaturalnych. Wszystko jest skończone, ograniczone i tak naprawdę doskonale obojętne wobec świadomości, ani wrogie ani przyjazne. Nawet nikt nie wie, kiedy i gdzie świadomość jednostkowa odchodzi i znika ze zbioru zdarzeń trwającej dalej rzeczywistości.
Niestety nie ma istot ani sił nadnaturalnych. Wszystko jest skończone, ograniczone i tak naprawdę doskonale obojętne wobec świadomości, ani wrogie ani przyjazne. Nawet nikt nie wie, kiedy i gdzie świadomość jednostkowa odchodzi i znika ze zbioru zdarzeń trwającej dalej rzeczywistości.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Oczywiście, że demony i szatan istnieją. Chcesz dowód? Żyj świętym życiem, a przekonasz się na własnej skórze, jak będą Cię atakowali. Szatan i demony wtedy nie będą się ukrywać, będą działać jawnie.
Tak, ale to nie demony. Weź kostkę lodu z Antarktydy i umieść na równiku, zobaczysz jak ją będą demony atakować jawnie. Weź balon z powietrzem umieść na Księżycu. Satany niewidzialne tajemniczą siłą rozszarpią go błyskawicznie. Umieść go na dnie oceanu itd.
Kiedyś byle wiaterek, byle błyskawica to już były nadprzyrodzne istoty z ich siłami. Niestety, tam nie ma nikogo w nich.
Intencjonalność środowiska tworzą tylko takie istoty jak my, bo nawet zwierzęta jeszcze nie potrafią. Po prostu reakcja ze środowiskiem.
Początkowo pojęcie demon oznaczało istotę pomiędzy człowiekiem a Absolutem.
Wszystkie siły i układy ponadludzkie, kręcące gwiazdami, tworzące ekosystemy ponadjednostkowe,siły polityczne całej populacji, historii, a nawet to, co wewnątrz nas, poza kontrolą ludzkiej świadomości, układy organizmu, przyczyny chorób itd.
Niestety, tam nie ma nikogo.
Nawet, jeżeli są możliwe byty bardziej złożone od tych kontytuujących naszą osobę i ciało, to na pewno podlegają tym samym prawom Natury co cała materia. Dlatego nie ma co liczyć na spotkanie z istotami całkowicie nadprzyrodzonymi, jak te w horrorach, gdzie wymykają się całkowicie próbom okiełznania ich przy pomocy praw fizyki, są nieśmiertelne, ponad czasem i przestrzenią, żywotne, niematerialne i "boskie", bo to nie jest w ogóle możliwe, a co dopiero szczególnie w naszym świecie.
Wątpliwe też są istoty wyżej zorganizowane od nas w naszych okolicach, bo wcale nie tak łatwo rozwinąć się w dobre i trwałe układy świadome, jak to widać po naszej ewolucji i jej dorobku ciągnącego się od milionów lat jeszcze w postaci worka różnorakich biednych stworzonek .
Pustka, ruina, materia i jej reakcje.
Inne niezrozumiałe istoty mogą być najwyżej w taki spisób dla nas nadprzyrodzone, jak my jesteśmy nadprzyrodzeni dla mrówki. Niby zupełnie fantastyczny dla niej poziom bytu, ale biedna nie wie, że jak padamy na ziemię, albo coś, to nie nasze boskie fanaberie nadnaturalne, a po prostu prawa przyrody i ograniczenia istnienia
Dalej nie chcę ekstrapolować, bo dojdzie do najwyższego w ogóle możliwego rzeczywistegi bytu i tego, gdzie on się zatrzymał czy nie zatrzymał w szturmowaniu "nad-naturalności".
Dalej nie chcę ekstrapolować, bo dojdzie do najwyższego w ogóle możliwego rzeczywistegi bytu i tego, gdzie on się zatrzymał czy nie zatrzymał w szturmowaniu "nad-naturalności".
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Cezary, Ty nie wiesz o czym mówisz. Żyłeś świętym życiem? Doświadczałeś ataków demonów?
Kiedyś ludzie mówili, że kamienie spadają z nieba. A naukowcy odpowiadali, że to nie możliwe, że kamienie nie mogą spadać z nieba.
Jeszcze na początku XX w. naukowcy twierdzili, że nigdy nie polecimy na Księżyc, bo nie da się załadować tyle węgla.
Naukowcy błądzą jak dzieci we mgle.
(Koniec dyskusji w tym wątku na ten temat. Chcesz się wypowiadać dalej, to w innym wątku.)
Kiedyś ludzie mówili, że kamienie spadają z nieba. A naukowcy odpowiadali, że to nie możliwe, że kamienie nie mogą spadać z nieba.
Jeszcze na początku XX w. naukowcy twierdzili, że nigdy nie polecimy na Księżyc, bo nie da się załadować tyle węgla.
Naukowcy błądzą jak dzieci we mgle.
(Koniec dyskusji w tym wątku na ten temat. Chcesz się wypowiadać dalej, to w innym wątku.)
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
W dzieciństwie miałem duże namaszczenie i o wiele więcej Mądrości.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Trochę wiedzy oddala od ukochanego BOGA, ale jak się zgłębi tematy naukowe ile się da, to się zrozumie, że nauka nie daje odpowiedzi na najważniejsze pytania i po części naukowcy oszukują. Np. teoria ewolucji, czy teoria wielkiego wybuchu są nazywane teoriami, bo w rzeczywistości nic takiego nie miało miejsca. Rachunek prawdopodobieństwa ewidentnie przeczy teorii ewolucji. Nie ma żadnych niezbitych dowodów na ewolucję, czy teorię wielkiego wybuchu. To są tylko fantasmagorie naukowe.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Geniusze często nie są rozumiani przez współczesnych mu ludzi. Dopiero przyszłe pokolenie lub pokolenia doceniają geniuszy. Geniusze wyprzedzają swoją epokę.