Moje świadectwa

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Moje świadectwa

Post autor: Bright Angel »

Maksymiliana pisze: sob maja 25, 2019 1:27 pm Nikogo nie wyśmiewa, tylko zaznaczam fakt, że człowiek który nie ma psychozy nie będzie kropił elektroniki olejem, elektronika jest bardzo wrażliwa na wszelką wodę. Poza tym, po co kropic komputer????
Oliwa to nie woda, poza tym nie dostaje się do podzespołów, jest tylko w śladowych ilościach na obudowie laptopa. A tak w ogóle, to dotykając komputer nieumytymi rękami, zostawiasz pełno tłustych plam na klawiaturze, touchpadzie, czy myszce i na obudowie. I jakoś nie psuje się sprzęt od tego.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

To że masz tłuste ręce i dotykając klawiatury wiadomo że jej nie uszkodzisz. Ale już lejąc coś na laptopa można uszkodzić.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: sob maja 25, 2019 2:07 pm To że masz tłuste ręce i dotykając klawiatury wiadomo że jej nie uszkodzisz. Ale już lejąc coś na laptopa można uszkodzić.
Nie leję, nie leję. Tylko najpierw zwilżam delikatnie palec oliwą i potem dotykam obudowy kompa.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Maksymiliana pisze: sob maja 25, 2019 1:27 pm Nikogo nie wyśmiewa, tylko zaznaczam fakt, że człowiek który nie ma psychozy nie będzie kropił elektroniki olejem, elektronika jest bardzo wrażliwa na wszelką wodę. Poza tym, po co kropic komputer????
Księża np. "kropią" swięcą auta.To im to powiedz że to nienormalne.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Ja im powiem że to nienormalne świecić auta, pokarmy i ludzi. Powiem, że tak stwierdziła społeczność schizofreniczna :D :D :D
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Kicius_XXL pisze: sob maja 25, 2019 3:56 pm Ja im powiem że to nienormalne świecić auta, pokarmy i ludzi. Powiem, że tak stwierdziła społeczność schizofreniczna :D :D :D
To "wyjdziesz" na idiote.Powodzenia
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

No i o to chodzi że wszelkie rytuały i obrzędy są jeszcze normalne. Co szkodzi że ktoś sobie namaści komputer. Wiadomo że bym nie powiedział księdzu.

Cały czas mówię że autor wątku nikomu nie szkodzi tym co robi. Fajnie się czyta.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Catastrophique pisze: sob maja 25, 2019 10:52 am Mozemy wyrazic swoje zdanie. Nie trzeba do tego zadnych kompetenecji. Juz nie mówiąc o tym, ze pisze jakas fantastyke naukowo - religijna. Naprawianie komputera krwia Jezusa uwazasz za cos normalnego i zdrowego?
To są jego wierzenia, jego osobiste wierzenia, jedne z wielu, fragment większej całości. I tej całości na imię _mistycyzm_ :!:
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

To owszem są wierzenia, ale czasami tez człowiek może wpaść w psychozę, proszę nie zapominaj o tym!
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Psychozy są bardzo różne. Nie zawsze są cierpieniem czy chaosem.

Czasem są fascynujące, dzieje się magia, dzieją się cuda, i Ty wiesz, że ta magia i te cuda i rozmaite znaki to jest po prostu Twoja rzeczywistość, namacalna bezdyskusyjna rzeczywistość. I jak w takim stanie nie zostaniesz zatruta jakimś gównem w rodzaju haloperidolu, ani też pozbawiona wolności w szpitalu psychiatrycznym to niekiedy jakimś kolejnym cudem część tej magii udaje Ci się przenieść do tzw. "świata normalnych ludzi".
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Dobrze, DLA CIEBIE w psychozie się taka wydaje.
Ale dla człowieka zdrowego psychicznie i osób w remisji naprawianie komputera krwią Jezusa to nie jest coś normalnego i zdrowego.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: sob maja 25, 2019 6:41 pm Ale dla człowieka zdrowego psychicznie i osób w remisji naprawianie komputera krwią Jezusa to nie jest coś normalnego i zdrowego.
Są rzeczy na Niebie i ziemi, które nie śniły się nawet filozofom.
Poza tym namaszczanie komputera Krwią ukochanego JEZUSA CHRYSTUSA, ma głębszy sens. Ale nie pisałem o tym, bo to byłoby jeszcze bardziej niewiarygodne.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Moje świadectwa

Post autor: wowo »

Macie nie równo pod sufitem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

hvp2 pisze: sob maja 25, 2019 6:27 pm Psychozy są bardzo różne. Nie zawsze są cierpieniem czy chaosem.

Czasem są fascynujące, dzieje się magia, dzieją się cuda, i Ty wiesz, że ta magia i te cuda i rozmaite znaki to jest po prostu Twoja rzeczywistość, namacalna bezdyskusyjna rzeczywistość. I jak w takim stanie nie zostaniesz zatruta jakimś gównem w rodzaju haloperidolu, ani też pozbawiona wolności w szpitalu psychiatrycznym to niekiedy jakimś kolejnym cudem część tej magii udaje Ci się przenieść do tzw. "świata normalnych ludzi".
Ale bzdury. Podczad psychoz czlowiek cierpi bo czesto sa polaczone ze strachem na jakis temat lub wiele tematow. Czlowiek odplywa do nierealnego swiata a towarzyszace temu wszystkie glosy i urojenia sprawiają czesto, ze nie panuje nad soba - jest w innym swiecie. Wlasnie dzieki lekom po jakims czasie wraca sie do rzeczywistosci, nabiera sie krytycyzmu co do swojego psychotycznego zachowania - one po prostu ratuja zycie. Niestety, czesto podawane sa pozno, gdy czlowiek zdazyl juz sobie, czasami tez innym, sporo namieszac. Szpital natomiast pozwala na obserwacje chorego i wlasciwe dobranie lekow. Nie jest niczym zlym - jest rajem po piekle psychozy. Wolność jest ograniczona ze wzgledu na niepoczytalnosc chorego - nie po to aby mu ja zlosliwie zabrac. Na jakim swiecie Ty zyjesz?
Magie i cuda zostaw dla filmow science - fiction. Tu jest realne zycie i chorujacy ludzie. Piszesz jakbys sam niezle odplynal.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

44 pisze: sob maja 25, 2019 7:00 pm
Maksymiliana pisze: sob maja 25, 2019 6:41 pm Ale dla człowieka zdrowego psychicznie i osób w remisji naprawianie komputera krwią Jezusa to nie jest coś normalnego i zdrowego.
Są rzeczy na Niebie i ziemi, które nie śniły się nawet filozofom.
Poza tym namaszczanie komputera Krwią ukochanego JEZUSA CHRYSTUSA, ma głębszy sens. Ale nie pisałem o tym, bo to byłoby jeszcze bardziej niewiarygodne.
Zadnym filozofom nie snila sie raczej naprawa kompa przez namaszczenie. To jest niewiarygodne, bo to ciezka bzdura, wystarczy choc troszeczke rozsadnie pomyslec.
Brakuje jeszcze zebys namascil siebie i zaczal robic cuda jak Jezus.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob maja 25, 2019 10:27 pm
hvp2 pisze: sob maja 25, 2019 6:27 pm Psychozy są bardzo różne. Nie zawsze są cierpieniem czy chaosem.

Ale bzdury. Podczad psychoz czlowiek cierpi bo czesto sa polaczone ze strachem na jakis temat lub wiele tematow. Czlowiek odplywa do nierealnego swiata a towarzyszace temu wszystkie glosy i urojenia sprawiają czesto, ze nie panuje nad soba - jest w innym swiecie. Wlasnie dzieki lekom po jakims czasie wraca sie do rzeczywistosci, nabiera sie krytycyzmu co do swojego psychotycznego zachowania - one po prostu ratuja zycie. Niestety, czesto podawane sa pozno, gdy czlowiek zdazyl juz sobie, czasami tez innym, sporo namieszac. Szpital natomiast pozwala na obserwacje chorego i wlasciwe dobranie lekow. Nie jest niczym zlym - jest rajem po piekle psychozy. Wolność jest ograniczona ze wzgledu na niepoczytalnosc chorego - nie po to aby mu ja zlosliwie zabrac. Na jakim swiecie Ty zyjesz?
Magie i cuda zostaw dla filmow science - fiction. Tu jest realne zycie i chorujacy ludzie. Piszesz jakbys sam niezle odplynal.
Ja to wszystko, co myślę, co czuję, co wiem, opowiem mojej Pani Psycholog po prostu. Niech ona oceni i zadecyduje!!! Bo chyba Ty, Katastroficzny, nie podważasz kompetencji psychologa klinicznego i psychoterapeuty??
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

hvp2 pisze: sob maja 25, 2019 11:40 pm
Catastrophique pisze: sob maja 25, 2019 10:27 pm

Ja to wszystko, co myślę, co czuję, co wiem, opowiem mojej Pani Psycholog po prostu. Niech ona oceni i zadecyduje!!! Bo chyba Ty, Katastroficzny, nie podważasz kompetencji psychologa klinicznego i psychoterapeuty??
Psycholog kliniczny i psychoterapeuta nie mowilby takich bzdur o psychozie jak wyzej.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Hej 44, lapek mojej żony się zawiesza ostatnio, a szkoda mi siedzieć nad nim 2 -3 godziny i restartować system. Twoja magia działa cuda, czy mógłbyś...? :icon-smile:
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Mieszkam na terenach, gdzie kiedyś było jakieś jeziorko, czy staw. Te tereny zostały osuszone. Do tej pory na końcu naszej działki ziemia jest trochę podmokła, rośnie tam nawet trzcina. Jak były ulewy zdarzało się, że zalewało nam piwnicę lub przynajmniej ściana nasiąkała wodą.
Jak się nawróciłem w 2010 r. na prawdziwe Szabaty i Święta Biblijne przestało nas zalewać :D nawet ściany nie nasiąkają. (Za wyjątkiem jednego razu, kiedy to ktoś ostatnio nie zamknął drzwi do piwnicy podczas silnej ulewy. Gdzie troszkę wody się wlało przez próg.)

Chwała, chwała, chwała Ukochanemu OJCOWI JEHUAH, Ukochanemu JEHSZUA, Ukochanej MAMUSI RUACH ha KODESZ (DUCHOWI ŚWIĘTEMU). Dziękuję CI ukochane OJCZE JEHUAH, w Imieniu TWEGO ukochanego SYNA JEHSZUA, JEZUSA CHRYSTUSA.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

A co z Marią z Nazaretu córką Joachima i Józiem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”