Pacjenci z diagnozą schizofrenii którzy się nie leczą mają się lepiej od tych którzy zażywają leki
Moderator: moderatorzy
Re: Pacjenci z diagnozą schizofrenii którzy się nie leczą mają się lepiej od tych którzy zażywają leki
Przepraszam, poczułam się wywołana do tablicy i próbowałam coś przetłumaczyć, ale to co napisałam faktycznie mogło być niezrozumiale.
Ten artykuł jest za trudny nawet po polsku.
Ten artykuł jest za trudny nawet po polsku.
- Catastrophique
- bywalec
Re: Pacjenci z diagnozą schizofrenii którzy się nie leczą mają się lepiej od tych którzy zażywają leki
Pewnie, że mają się lepiej. Któż by nie chciał mieć psychozy, zrobić być może coś co podchodzi pod paragraf, a potem wylądować w szpitalu na parę miesięcy.

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Ktoś z tematem za bardzo odpłynął, jak się ma f20 to nie radzę kombinować z lekami. Po swoim doświadczeniu mogę powiedzieć że brak leków lub ich nie pełne działanie, spowoduje objawy chorobowe i codzienne funkcjonowanie staje się niemożliwe. Za to kiedy dobierze się leki, dawkę i pracuje nad sobą można żyć i funkcjonować dobrze w dostateczny sposób. Miałem przerwy w braniu leków, męczyły mnie urojenia a po dłuższym czasie głosy co było bardzo uciążliwe. W późniejszym okresie długo z tego wychodziłem, dodatkowo miałem jeszcze efekty uboczne po lekach ale to ewidentnie wina leków.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nie wiem czy to ja czy kto inny odjechał z tematem(troche mi się w głowie zamieszało), w każdym razie leki trzeba brać i tyle. Swego czasu chciałem zrozumieć i spróbować antypsychiatrii ale nikt nie był w stanie mi wytłumaczyć na czym to polega.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Ja spotkałem się z takim podejściem w Kanadzie kiedy miałem pierwsze psychozy. Jak były objawy psychozy to do szpitala. Jak przeszły to leki odstawiano. Ale jak się to powtórzyło z psychozą to leki były już na stałe.