Objawy negatywne czyli depresja i wycofanie
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Objawy negatywne czyli depresja i wycofanie
Z czasem depresja i wycofanie mija. W raz z dobrze dobranymi lekami powoli idzie wyjść z tego marazmu.
Nie uważam, że to cecha charakteru, tylko częste załamanie się przez chorobę albo inne łączące się z tym niepowodzenia życiowe.
Idzie to przełamać, wprowadzić jakaś rutynę w życiu.
Pielęgnować hobby, zacząć się spotkać z ludźmi
Nie uważam, że to cecha charakteru, tylko częste załamanie się przez chorobę albo inne łączące się z tym niepowodzenia życiowe.
Idzie to przełamać, wprowadzić jakaś rutynę w życiu.
Pielęgnować hobby, zacząć się spotkać z ludźmi
Leki nie leczą objawów negatywnych tylko je wywołują.
-
- zaufany użytkownik
A ty znowu swoje. Zaczynasz być szkodliwy.. i to nie jak objawy uboczne w ulotce tylko tak na serio.
Na mnie uzdrawiająco podziałałaby praca jako np. pracownik biurowy, czy dziennikarz. I związek z sensowną kobietą.hvp2 pisze: ↑wt sie 15, 2017 8:11 pmPsychiatrzy, którzy tak mówią wprowadzają osoby chore w błąd w imię politycznej poprawności oraz troski o budżet państwowy
Dla jednych dobrą terapią może być praca. dla innych miłość (seksualna), dla jeszcze innych zajmowanie się swoimi zainteresowaniami.
Praca jest "najlepszą terapią" wyłącznie w tym sensie, że umożliwia ZUS-owi obniżenie lub zabranie renty.
Jest absurdalne twierdzenie, że pilnowanie jakichś worków z cementem na budowie po nocach czy wybieranie włosów łonowych z hotelowych pryszniców może działać na osobę chorą uzdrawiająco. Twierdzić inaczej to cynizm lub czysta hipokryzja.
Abilify może i jest dobre ale za akatyzje podziękuję. Radzę uważać bo to przypomina piekło.
Brałem Abilify, zacząłem przy nim nadużywać mocnej kawy i psychiatrzy mi go odstawili...