Klomipramina czyli Anafranil
Moderator: moderatorzy
Re: Klomipramina czyli Anafranil
mimo większej uwagi na aktywność i kawy nie widzę pozytywnych efektów, ani nawet manii. ponadto kończą mi się zapasy Anafranilu i przy stosowaniu przeciętnej dawki wystarczy mi jej jeszcze na tydzień. mam więc pytanie, czy mimo paromiesięcznej kuracji (i bądźmy szczerzy: poza atakami manii nikłych rezultatów) warto to kontynuować i wykupić receptę, wdrożyć ewentualnie jakąś pomoc (myślałem o sertralinie, chociaż podobno reaguje na klomipraminę) albo podnieść dawkę do 200 mg, czy odpuścić i próbować na czysto z czymś innym?
poza tym chciałbym zapytać o jakieś wskazówki dla CHADowców, może jakiś farmaceutyczny złoty środek, który niezależnie od pacjenta osiąga z reguły dobre efekty? dla wykluczenia paru nazw, które już przerabiałem, odsyłam do swojego pierwszego posta.
warto dodać, że nie cierpię na tyle silne lęki czy fobie, by dobierać pod tym kątem leki. zależy mi w pierwszym rzędzie na pobudzeniu szarych komórek i skumulowaniu energii do działania. to z racji dwumiesięcznego urlopu, chciałbym go jak najlepiej spożytkować, by móc po wakacjach prosperować i wrócić do pracy
pozdrawiam
poza tym chciałbym zapytać o jakieś wskazówki dla CHADowców, może jakiś farmaceutyczny złoty środek, który niezależnie od pacjenta osiąga z reguły dobre efekty? dla wykluczenia paru nazw, które już przerabiałem, odsyłam do swojego pierwszego posta.
warto dodać, że nie cierpię na tyle silne lęki czy fobie, by dobierać pod tym kątem leki. zależy mi w pierwszym rzędzie na pobudzeniu szarych komórek i skumulowaniu energii do działania. to z racji dwumiesięcznego urlopu, chciałbym go jak najlepiej spożytkować, by móc po wakacjach prosperować i wrócić do pracy
pozdrawiam
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja bardzo, bardzo polecam Anafranil, mi pomaga na moją depresje oraz stabilizuje moje myśli. Dodatkowo przy wypisywaniu recepty Anafranil jest wypisywany na B, czyli bezpłatny, co dla mnie jeszcze bardziej przemawia za jego stosowaniem
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja obecnie jestem 11 dzień jak biore coaxil. Czytałem troche o nim że to niby placebo. Owszem przyznaje słabo działa ale za to ma bardzo mało skutków ubocznych np. nie ma na nim problemów z libido i seksualnych(a na ssrl jest tego cała masa). Nie tyje sie. Tyle że jest to słaby, lekki antydepresant. Ja z antydepresantów innych grup np. z ssrl moge brać tylko cital i trittico, i to też najmniejsze dawki.
Na anafranilu to bym wyleciał w kosmos, ze względu na urojenia i manie.
Na anafranilu to bym wyleciał w kosmos, ze względu na urojenia i manie.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ma ktos problem z anafranilem? - u mnie przestaje działać
Jestem na dawce 75mg
Jestem na dawce 75mg
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Mi anafranil przepisano jako lek 2 rzutu w zaburzeniach obsesyjnych oraz depresji w schizofrenii, pierwszy był escitalopram.
Escitil nie zadziałał a anafranil spowodował zaparcia silne. Brałbym anafranil gdyby nie ten skutek uboczny.
Teraz podchodzę do innego leku antydepresyjnego
Escitil nie zadziałał a anafranil spowodował zaparcia silne. Brałbym anafranil gdyby nie ten skutek uboczny.
Teraz podchodzę do innego leku antydepresyjnego