sophie pisze:.. przyklad podany w tym artykule wydaje mi sie komiczny i wydaje sie nie miec nic wspolnego z medycyna czy psychiatria.
Zacytuję mojego ulubionego muzycznego wieszcza:
A czy ty wiesz, że pozory często mylą?
Tak wiem, tak wiem
Ludzie przed byle gównem czoła chylą
Tak wiem, tak wiem
Catastrophique pisze:.. przepełnione jedynIe wg.Ciebie sluszna prawda posty.
Słono się mylisz, bo nie według mnie, ale nauki i słów Jezusa Chrystusa oraz Jego uczniów.
Catastrophique pisze:Nie widac żebyś kogokolwiek szanowal.
Cóż, nie zamierzam przypodobać się Tobie, ani tym bardziej komukolwiek innemu, ale nie oznacza to, że nie szanuję drugiej osoby.
Niestety widzisz to co chcesz widzieć i to Chrystus mnie rozliczy z moich słów i uczynków.
Catastrophique pisze:Nie sadze aby Chrystus chcial, aby w ten sposób przemawiano w jego imieniu, bo to raczej od niego odstrecza, niz zachęca do zbliżenia sie i wiary. Jak sie widzi takie "religijne" podejście do ludzi nic dziwnego, ze wierzący stają sie obiektem kpin.
Prawdziwi chrześcijanie zawsze będą w opozycji do tego świata, więc zawsze będą wyszydzani i lekceważeni. Jakie inne podejście mieliby mieć do życia, jeśli nie na fundamencie Słowa Bożego? Poza tym czytasz Biblię? Gdzie miałbyś okazję poznać wersety które wklejam, jeśli nie czytasz?
Daj Boże, by przemówił do Ciebie jeden z nich, a jeśli przeszkadza Tobie moja gorliwość, a tym bardziej wersety z Pisma Świetego to najwidoczniej nie chcesz poznać prawdziwego Boga i żyjesz z dala od Niego. Akurat nie sądzę, aby Jezus miał coś przeciwko mojemu głoszeniu ewangelii, myślę, że robię to dość umiejętnie.
Gal 1:8
Lecz choćbyśmy nawet my albo anioł z nieba głosił wam ewangelię inną od tej, którą wam głosiliśmy, niech będzie przeklęty.
Catastrophique pisze:Pozostala Ci wiec jedna osoba, z ktora mozesz prowadzić religijne wojny, Ty sam.
Jestem daleki od prowadzenia wojen, poza tym jak można wojować z samym sobą? Jakiś paradoks?
I proszę Cię nie pomawiaj mnie, jakobym wszystkich dyskutantów traktował jak głupców, niestety wielu błądzi i jest w błędzie, ale ocena nie do mnie należy.