Jestem realistą co do żydówCalm pisze:AndrzejB, jesteś antysemitą?

Moderator: moderatorzy
Jestem realistą co do żydówCalm pisze:AndrzejB, jesteś antysemitą?
Wy Plemię Jaszczurze jesteście synami diabła. Bo Jezus, mówi wiele dobrych i mądrych rzeczy o miłości bliźniego, natomiast czytałem Stary Testament i jest to okrutna, kłamliwa księga. Szkoda że chrześcijaństwo uwzględnia ST, przez to nie jest tym, co chciał Jezus.Dolphin pisze:
- My, Synowie Boga, przyjmujemy dosłownie Stary Testament i Apokalipsę - Ewangelie z Nazaretu opowiadają tylko o naszym wrogu, wrogu Izraela i Jehowy, skazanym za bluźnierstwa,
- Wy, BABILON KATOLICKI - odrzucacie w całości Stary Testament, zachwycając się Ewangeliami Nowego Testamentu, o wrogu IZRAELA.
WASZ BÓG JEZUS Z NAZARETU NIE CIERPI RODZINY, NIGDY NIE MIAŁ ŻONY I DZIECI, BEZROBOTNY, BEZDOMNY WŁÓCZEGA, NIENAWIDZI PIENIĘDZY I WOLNOŚCI. ŻEBRAK I BAJKOPISARZ.
Tak, Stary Testament to księga kłamstw i zbrodni.Dolphin pisze:
I to jest esencja tej sprawy - STARY TESTAMENT I NOWY TESTAMENT SĄ ZE SOBĄ SPRZECZNE.
myślę nawet że poszczególne księgi Biblii są niespójne ze sobą, bo miały różnych autorów. Koran ma przewagę pod tym względem.Dolphin pisze:AndrzejB pisze:STARY TESTAMENT I NOWY TESTAMENT SĄ ZE SOBĄ SPRZECZNE